Guide: Hogwarts Legacy - Alles wat je kunt vinden en doen in Hogsmeade

Geplaatst: 15 februari 2023 10:00

In onze review van Hogwarts Legacy waren we razend enthousiast, maar wanneer je de game voor het eerst opstart, komt er veel op je af. Er zijn genoeg geheimen te ontdekken in de magische en sfeervolle omgeving. Ondertussen word je door de verschillende professoren op pad gestuurd. Op je eerste dag op Hogwarts moet je direct naar het dorpje vlak bij het kasteel. Hogsmeade is bekend uit de Harry Potter-serie en speelt een belangrijke rol in Hogwarts Legacy. Het dorp kent verschillende winkels, sidequests en geheimen. Om je op weg te helpen wordt er in deze guide aandacht besteed aan alles wat je in Hogsmeade kunt vinden en doen. Antwoorden op vragen als - hoe kom je in Hogsmeade, welke winkels zijn er en wat verkopen ze - worden beantwoord. Daarnaast helpen we je op weg met de verschillende sidequests, Guide Field Pages en de negen Demiguise Statues. 

Hogwarts Legacy Hogsmeade Guide Welkom in Hogsmeade

Wanneer krijg je toegang tot Hogsmeade Village?

De reis naar Hogwarts was nogal heftig, waardoor je al je spullen bent kwijtgeraakt. Nadat de Sorting Hat je heeft geplaatst in de juiste Hogwarts House, is het tijd om naar bed te gaan. De volgende ochtend moet je aan de slag met twee verschillende lessen, maar in de middag word je naar Hogsmeade gestuurd. Professor Weasly stuurt je, nadat je eerst de taken voor professor Ronen hebt voltooid, naar één van je vrienden. Je kunt kiezen uit de begeleiding van Sebastian Sallow of Natsai Onai. Wie je kiest, maakt in principe niet uit. Wanneer de quest geactiveerd is op de map, word je direct naar je vriend naar keuze geleid. Vanaf dat moment moet je je vriend volgen. Je kunt ondertussen genieten van het uitzicht en wat Lacewing Flies plukken. Nadat Sebastian of Natsai je naar het begin van Hogsmeade heeft gebracht, word je alleen gelaten. Je kunt nu de verplichte winkels bezoeken en een beetje ronddolen. Er is namelijk genoeg te zien. Doordat je aan het begin van Hogsmeade staat, is dit gedeelte van de map nu zichtbaar. Vlak bij de ingang van het dorp en de winkel Ollivanders, is er een Floo Flame, die fast-travelen naar Hogsmeade mogelijk maakt.

Het volgen van de main quest: Welcome to Hogsmeade

Sebastian of Natsai laat je net in de steek, nadat je Hogsmeade bent binnengelopen. Je zult dus zelf de vier verplichte winkels moeten vinden. Heel moeilijk is dit niet, want direct aan de rechterkant is Tomes & Scrolls te vinden. De winkel is opvallend door de blauwwitte verf aan de buitenkant. Je hoeft alleen naar binnen te lopen en met Thomas Brown te praten. De blauwdrukken van de Potting Table with a Small Pot en Small Potions Station Spellcrafts zijn gratis bij hem op te halen. Nadat je de winkel bent uitgelopen, volg je de straat richting het noorden, totdat je aan de rechterkant Ollivanders vindt. Zijn winkel staat net voor de kruising en hier kun je een wand ophalen. Na een aantal mislukte pogingen om je de juiste wand te geven, heeft hij een idee en krijg je een doos in de hand gedrukt. Het is aan jou om je favoriete wand samen te stellen. Je kunt de lengte, kleur, houtkeuze en natuurlijk de speciale core uitzoeken. Wanneer je je Harry Potter Fanclub-account hebt gelinkt aan je Warner Bros. games account dan wordt dit automatisch voor je ingevuld. Na Ollivanders sla je per direct linksaf en volg je de straat richting J. Pippin’s Potions. In deze winkel staan het Edurus Potion recept en het Wiggenweld Potion recept gratis voor je klaar. Loop dus door de paarse deur naar binnen, praat met Parry Pippin en klik vervolgens op deze twee recepten. De laatste winkel is gelegen aan de overkant van de rivier, maar gelukkig is er een brug net naast J. Pippin’s Potions. Tegenover de brug zie je een schattig huisje staan met daarvoor een kraam. Bij deze kraam staat Timothy Teasdale, die de eigenaar is van The Magic Neep. Bij hem kun je de Dittany Seeds ophalen, die je nodig hebt voor de eerste Herbology-les.

Na het bezoeken van de vier winkels moet je richting het grote plein in het noorden van Hogsmeade lopen. Als je de quest hebt aangevinkt in het quest-menu of op de map, dan kun je de gele route op de minimap volgen. Op het moment dat je het plein oploopt, wordt het dorp aangevallen door twee Armored Mountain Trolls. Het is aan jou en je vriend om deze trol te verslaan. De game vertelt je precies hoe je dit moet doen, want je leert om weg te duiken en om gebruik te maken van Ancient Magic. Normale spreuken doen weinig schade, dus je kunt het beste de kisten en tonnen naar het hoofd van de trol gooien. Om vervolgens telkens Ancient Magic in te zetten. Na het gevecht wordt het duidelijk dat de trollen flink wat schade hebben aangebracht, waardoor je moet helpen met het repareren van het plein. Met behulp van de spreuk Reparo kun je de marktkramen, gebouwen en stapels weer repareren. Je metgezel is ondertussen op je aan het wachten in de winkel tegenover het plein. De eigenaar van Gladrags Wizardwear wil je namelijk bedanken en geeft je een gratis outfit. Als je samen met je vriend richting The Three Broomsticks loopt krijg je een cutscene, waarna je personage direct de pub binnen rent. Ook hier krijg je weer een cutscene en nadat je die hebt gezien, is de main quest Welcome to Hogsmeade voltooid.

Welcome to Hogsmeade Main Quest guide

Dit zijn alle Hogwarts Legacy shops in Hogsmeade Village

In Hogsmeade zijn er negen winkels waar je ook daadwerkelijk je Galleons kunt besteden. Voordat ik met je doorneem wat deze winkels allemaal verkopen, vind je de namen van alle winkels hieronder met een korte samenvatting. Ze zijn vierentwintig uur per dag open, dus je komt nooit voor een dichte deur te staan.

 • Tomes & Scrolls - Hier kun je blauwdrukken voor The Room of Requirement kopen.
 • Ollivanders - Belangrijk voor de Main Quest en het verkrijgen van je eigen wand.
 • Spintwitches Sporting Needs - Verkoopt Brooms en speciale upgrades.
 • J. Pippin’s Potions - Verkoopt Potion-recepten, potions en ingrediënten.
 • Magic Neep - Verkoopt zaden en planten.
 • Madam Snelling’s Tress Emporium - Hier kun je je uiterlijk aanpassen.
 • Gladrags Wizardwear - Verkoopt verschillende kledingstukken met bonussen.
 • Dogweed & Deathcap - Verkoopt zaden voor levendige planten zoals Mandrakes.
 • Brood & Peck - Verkoopt veren, haar en vacht van magische dieren.

De map van Hogsmeade Village in Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy Hogsmeade Village map

De winkels Tomes & Scrolls en Spintwitches Sporting Needs

In het vorige kopje heb ik al wat winkels benoemd, maar laten we er wat dieper in duiken. Laten we beginnen met de winkels waar je naar binnen kunt en vervolgens belangrijke recepten, ingrediënten en spullen kunt kopen. De eerste winkel die je tegenkomt, is Tomes & Scrolls. In het begin van de game is deze winkel nog niet belangrijk, maar later ga je er wel profijt van hebben. Je kunt hier namelijk allerlei blauwdrukken kopen voor The Room of Requirement. De kosten liggen tussen de vijfhonderd en drieduizend Galeons. Het gaat dan vooral om plantenbakken, waarin je je eigen planten kunt kweken. Daarnaast kun je hier ook een voerbak en wat speeltjes voor de magische dieren kopen. De gehele lijst van blauwdrukken is hieronder te zien:

 • Medium Potions Station Spellcraft
 • Chopping Station Spellcraft
 • Dung Composter Spellcraft
 • Beast Toybox Spellcraft
 • Beast Feeder Spellcraft
 • Hopping Pot Spellcraft
 • Material Refiner Spellcraft
 • Potting Table with Three Small Pots Spellcraft
 • Potting Table with a Medium Pot Spellcraft
 • Potting Table with a Large Pot Spellcraft
 • Potting Table with Two Medium Pots Spellcraft
 • Potting Table with Five Small Pots Spellcraft
 • Potting Table with Three Medium Pots Spellcraft
 • Potting Table with Two Large Pots Spellcraft

Als je het pad door het dorp volgt, vind je de volgende winkel aan de rechterzijde. Spintwitches Sporting Needs is in het begin van de game echter nog niet open. Je moet hiervoor eerst de main quests Jackdaw’s Rest en Flying Class hebben gedaan. Na het volbrengen van je eerste Flying Class wordt het tijd om je eigen Broom te kopen. Laat dat nu net het hele thema van Spintwitches Sporting Needs zijn. Albie Weekes is gek op Brooms en verkoopt er een aantal voor zeshonderd Galleons. Als je upgrades voor de Broom wilt vrijspelen dan moet je de sidequests van Albie Weekes voltooien. Hoe je die sidequests vrijspeelt en wat je moet doen, wordt later in deze guide nog uitgelegd. Er zijn vijf Brooms te koop: De Ember Dash Broom, De Hogwarts House Broom, Moon Trimmer Broom, Wind Wisp Broom en Yew Weaver Broom.

Hogsmeade Tomes Scrolls shop in Hogwarts Legacy

Dit kun je kopen bij J. Pippin’s Potions en Magic Neep

Als je linksaf slaat, kom je langs allerlei winkels waar je geen spullen kunt halen. Het is pas bij de rivier waar je twee winkels tegenkomt. De eerste is J. Pippin’s Potions. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de winkel waar je heen moet voor potions, recepten en allerlei ingrediënten. Wat dacht je van een Invisibility Potion voor vijfhonderd Galleons. Als je deze potion het liefst zelf wilt maken, kun je voor duizend muntstukken het recept kopen. Hetzelfde geldt voor het Focus Potion, Thunderbrew en Maxima Potion recept. In het begin van de game heb je vooral het Wiggenweld Potion nodig, totdat je deze zelf kunt maken. Gelukkig, verkoopt Timothy Teasedale deze al voor honderd muntstukken. Een aantal ingrediënten, zoals de Lacewing Flies, Leech Juice en Leaping Toadstool Caps zijn eenvoudig te vinden in de natuur. Het is dus zonde om hier je Galleons aan te besteden. Hieronder zie je een lijst van alle items en producten die worden verkocht:

 • Focus Potion
 • Thunderbrew Potion
 • Edurus Potion
 • Invisibility Potion
 • Maxima Potion
 • WiggenWeld Potion
 • Focus Potion Recipe
 • Thunderbrew Recipe
 • Invisibility Potion Recipe
 • Maxima Potion Recipe
 • Ashwinder Eggs
 • Dugbog Tongue
 • Horklump Juice
 • Lacewing Flies
 • Leaping Toadstool Caps
 • Leech Juice
 • Spider Fang
 • Stench of the Dead
 • Troll Bogeys
 • Mongrel Fur

Als je direct de brug oversteekt, kom je een huis tegen met een kraam ervoor. Welkom bij The Magic Neep. Hier kun je allerlei zaden, planten en mest kopen. De zaden heb je nodig voor de Herbology-lessen en om je eigen planten te kweken in The Room of Requirement. In de winkel kun je onder andere Mallowsweet Seeds, Knotgrass Seeds en Fluxweed seeds kopen. Je moet hiervoor tussen de tweehonderd en vierhonderdvijftig Galleons betalen. Mest kost dan weer tweehonderd Galleons. Het is dus goedkoper om ze uiteindelijk zelf te planten en te oogsten. In de lijst hieronder kun je zien wat The Magic Neep allemaal verkoopt:

 • Fluxweed Seed
 • Knotgrass Seed
 • Mallowsweet Seed
 • Shrivelfig Seed
 • Dittany Leaves
 • Fluxweed Stem
 • Knotgrass Sprig
 • Mallowsweet Leaves
 • Shrivelfig Fruit
 • Fertiliser

De inventaris van J Pippins Potions in Hogsmeade Hogwarts Legacy

De winkels Dogweed & Deathcap en Brood & Peck

Helemaal in het Noorden van Hogsmeade, vlak bij de klif, is er nog een winkel die belangrijk is. Dogweed & Deathcap is de plek waar je levendige planten kunt kopen. Je kunt hier eenvoudig komen door het pad langs The Magic Neep te volgen, of de weg te volgen langs Brood & Peck. Tijdens je eerste Herbology-les heb je al kennis gemaakt met de Mandrake en Chinese Chomping Cabage. Deze planten kunnen je helpen tijdens een gevecht en zijn daardoor handig om te bezitten. Bij Dogweed & Deathcap kun je de zaden voor deze planten kopen, zodat je ze zelf kunt kweken. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon de planten te kopen. Ook hier geldt dat het op lange termijn goedkoper is om de zaden te kopen, omdat deze permanent zijn. De zaden kosten tussen de zeshonderd en duizend Galleons. Voor een volwassen plant, die je direct kunt inzetten, betaal je tussen de driehonderd en zeshonderd Galleons. Hieronder zie je de volledige voorraad van Dogweed & Deathcap:

 • Chinese Chomping Cabbage Seeds
 • Mandrake Seeds
 • Venomous Tentacula Seeds
 • Fertiliser
 • Chinese Chomping Cabbage
 • Mandrake
 • Venomous Tentacula

De laatste winkel waar je spullen kunt kopen is Brood & Peck, die net ten zuiden van Dogweed & Deathcap staat. Oftewel, de winkel is gelegen in het noorden van Hogsmeade, vlak bij de brug die over de rivier leidt en vlak bij het noordelijke Floo Flames punt op het plein. Je krijgt pas laat toegang tot deze winkel, want je moet eerst The Elf, The Nab-Sack en The Loom main quests hebben afgerond. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier allerlei spullen kopen die van een beest afkomen. Denk daarbij aan het haar van een eenhoorn en een veer van een Diricawl. Dit heb je nodig om traits te maken voor je kledingstukken en om je gear te upgraden. Wanneer je fokt met de gevangen magische beesten in het vivarium dan kun je de nakomelingen aan Ellie Peck verkopen. De volledige inventaris van de winkel is hieronder te zien:

 • Diricawl Feather
 • Fwooper Feather
 • Hippogriff Feather
 • Jobberknoll Feather
 • Graphorn Horn
 • Toad Warts
 • Thestral Hair
 • Unicorn Hair
 • Kneazle Fur
 • Mooncalf Fur
 • Niffler Fur
 • Puffskein Fur

Dit kun je kopen bij Dogweed Deathcap in Hogsmeade Hogwarts Legacy

Verander je stijl bij Madam Snelling’s Tress Emporium en Gladrags Wizardwear

Als je toch niet tevreden bent met je eigen gecreëerde personage dan is het goed om te weten dat Calliope Snelling in Madam Snelling’s Tress Emporium je uit de brand kan helpen. In haar winkel kun je niet alleen een andere haarstijl en kleur kiezen, maar ook je wenkbrauwen en littekens aanpassen. Dit doet ze niet voor haar plezier, waardoor je wel telkens twintig Galleons kwijt bent. Extreem duur is ze dus niet. Voor de kleding moet je zijn bij Gladrags Wizardwear, waarvan je de eigenaar hebt ontmoet tijdens de main quest in Hogsmeade. Hij heeft allerlei kledingstukken te koop die over de toonbank gaan voor verschillende prijzen. Het ligt eraan wat voor soort kledingstuk het is, en hoeveel bonussen het geeft. Zoals je misschien al gemerkt hebt, worden de kledingstukken geplaatst in verschillende categorieën. Het gaat dan niet alleen om handschoenen, hoofddeksels en outfits. Maar ook om de specialiteit. Kleding met een grijze achtergrond is leuk voor het begin, maar biedt geen extra bescherming. Groen is dan weer een stuk beter, maar deze kledingstukken kunnen niet worden geüpgraded. Kledingstukken met een blauwe, gouden en paarse achtergrond hebben dus meer te bieden, maar zijn daardoor ook duurder. Mocht het nu zijn dat je een paar handschoenen mooi vindt, maar het niet praktisch is. Dan is het verstandig om de handschoenen te kopen en vervolgens weer te verkopen. Alle gear-onderdelen worden namelijk automatisch aan je ‘’Appearance-scherm’’ toegevoegd.

Zo verkoop je zonder zorgen je gear in Hogwarts Legacy

Kledingstukken kunnen niet alleen worden gekocht, maar zijn ook te verkrijgen door geheimen te ontdekken, challenges te voltooien en door kistjes te openen. In het begin van Hogwarts Legacy kun je maar twintig kledingstukken in je rugzak proppen. Je zult dus al gauw merken dat je rugzak vol zit en dat je outfits moet gaan verkopen. Zoals ik hierboven al heb benoemd, is het verstandig om als eerste alle grijze gekleurde outfits en kledingstukken te verkopen. Op deze manier krijg je een leuke hoeveelheid Galleons, die je hard nodig gaat hebben, en krijg je wat meer ruimte. Let er ook op welke onderdelen je in de toekomst kunt upgraden. Als je in Gear kijkt, zie je dat je je personage kunt aankleden. Wat je draagt, bepaalt de hoeveelheid bescherming en aanvalsbonussen. Op het moment dat je iets hebt geselecteerd, krijg je ook de optie om het uiterlijk aan te passen. Oftewel: Alles wat je hebt gevonden wordt automatisch aan het ‘’appearance-scherm’’ toegevoegd. Vind je een hoed, das of paar handschoenen dus ontzettend mooi, maar bieden ze geen bescherming. Dan kun je deze zonder problemen verkopen om vervolgens de beste handschoenen te dragen en simpelweg het uiterlijk van deze handschoenen aan te passen. Je kunt je kleding niet alleen bij Gladeags Wizardwear verkopen, maar ook bij alle andere winkeliers die je tegenkomt. In onze andere guide kun je lezen hoe je toegang krijgt tot de pre-order items van Hogwarts Legacy.

Verander je uiterlijk bij Madam Snellings Tress Emporium in Hogsmeade

Tips voor het vinden van Field Guide Pages in Hogsmeade

Naast de winkels die ik net heb opgenoemd, zijn er nog meer winkels in Hogsmeade. Denk hierbij aan de bekende snoepwinkel Honeydukes en Zonko’s Jokeshop. Vooral de laatste winkel werd in Harry Potter vaak leeggekocht door Fred en George. Helaas, kun je je Galleons niet besteden in deze winkels. Ze zijn er echter niet om Hogsmeade op te vullen en je nostalgisch te laten voelen. Je kunt namelijk gewoon naar binnen lopen, de winkel bewonderen en vervolgens alle geheimen ontdekken. Er zijn genoeg kistjes, geldbuidels en Field Guide Pages te vinden in deze gebouwen. Hetzelfde geldt voor de winkels waar je wel iets kunt kopen. Dus kijk vooral goed rond in Gladrags Wizardwear en J. Pippin’s Potions. 

Hoe vind je geldbuidels en Field Guide Pages? Je loopt simpelweg een winkel binnen om dan op strategische plekken de spreuk Revelio te gebruiken. Je kunt het beste langs de schappen lopen. Wanneer je Revelio gebruikt zie je opeens een vliegende pagina met een ganzenveer verschijnen. Door op de knop te drukken die verschijnt, neem je de Field Guide Page over en wordt die aan je collectie toegevoegd. Dit geldt niet alleen voor de winkels in Hogsmeade. Overal in Hogsmeade zijn Field Guide Pages en kistjes verstopt. Zorg er dus voor dat je niet alleen de hoofdstraten bewandelt, maar ook de kleine paden verkent. Als je Revelio gebruikt lichten ook de geldbuidels en kistjes in de buurt op.

De Field Guide Pages die je ontdekt door Revelio te gebruiken, zijn vooral geplaatst net buiten de winkels of bij belangrijke monumenten. Probeer het dus vooral uit net voor de winkelgevel, zoals bij Ollivanders. Niet alle plekken spreken voor zich. Zo kun je ook een Field Guide Page vinden bij de waterput. De pagina’s die rondvliegen zijn iets lastiger om te vinden en te grijpen. Ze vliegen namelijk de tussen de winkels en huizen door. Aan de overkant van de rivier kun je wel eenvoudig een aantal pagina’s uit de lucht grijpen met de spreuk Accio. Bij de winkel The Magic Neep vliegt namelijk een pagina rond, en bij het pad richting de heuvel is er ook nog een te vinden. Vervolgens blijf je het pad volgen, langs de begraafplaats, richting Dogweed & Cap. Bij de eerste brug die je tegenkomt, vliegt er een pagina onder de brug door. Je moet dus wachten tot deze weer tevoorschijn komt. Bij Dogweed & Cap vliegt er een pagina net boven de winkel. Als je de winkel binnenloopt, zie je een speciale vlinderspiegel. Door Lumos te gebruiken toont de spiegel de locatie waar je heen moet. Op deze locatie is er een vlinder te vinden, die je met Lumos terug moet lokken naar de spiegel in de winkel. Je krijgt dan een Field Guide Page als beloning. In totaal zijn er vijfenvijftig Field Guide Pages en vijf Collection Chests te verzamelen in Hogsmeade.

Hogwarts Legacy Hogsmeade Guide Field Pages

Dit zijn de locaties van de negen Demiguise Statues in Hogsmeade Village

Hogsmeade kent een aantal huizen waarvan de deuren op slot zitten. Wanneer je ze toch probeert te openen, krijg je de melding dat het een level één, level twee of level drie slot is. Dit heeft te maken met de Alohomora spreuk die je kunt leren bij Mr. Moon. Om deze main quest vrij te spelen moet je wel eerst The First Trail doorlopen hebben. In The Caretaker’s Lunar Lament moet je drie Demiguise Moon Statues in Hogwarts vinden. Als beloning leert Mr. Moon je een handige spreuk. Met Alohomora kun je namelijk alle level één sloten openen. Wil je de spreuk upgraden, dan moet je nog twee quests bij Mr. Moon voltooien. Hogsmeade kent in totaal negen van deze Demiguise Statues, waarvan je er zeven met de level één spreuk kunt vinden. Overdag kun je helemaal niets met de beelden, je moet er dus in de avond of nacht heen.

 • 1.Tomes and Scrolls – In de slaapkamer van Thomas Brown.
 • 2.Hog’s Head Inn - Achter de bar is een kleine kamer, Hier staat het beeld op een stapel kratten.
 • 3.Gladrags Wizardwear - Specifiek de kant van Dervish & Bangs op de toonbank tegenover het grote skelet.
 • 4.Three broomsticks - Neem de trap naar de bovenste verdieping tot je een gesloten deur tegenkomt. Je kunt deze met de Alohomora spreuk openen. Het beeldje staat op een tafeltje voor het haardvuur.
 • 5.Spire Street House - Naast The Three Broomsticks is een huis met een klein kraampje ervoor, net naast de kraam met een blauw doek. Met de spreuk kun je de deur openen en naar boven lopen.
 • 6.Huis tegenover Brood & Peck - Vlak bij de brug en tegenover Brood & Peck is een huis te vinden met een gesloten deur. Wanneer je binnenkomt moet je naar de haard kijken. Het beeld staat hier namelijk boven op.
 • 7.Vrijstaand huis achter HoneyDukes - Ook dit huis heeft een deur die je moet openen met de spreuk. Als je vanaf het noorden komt is de deur eenvoudig te zien. Bij binnenkomst kom je terecht in een kamer met een bed en een tafel. Onder het schilderij staat een tafeltje met daarop een Demiguise Statue.
 • 8.Hogsmeade huis - Ga bij Tomes & Scrolls de eerste straat rechts. In deze straat is er namelijk een huis te vinden met een level twee slot. De Demiguise statue is te vinden op de tweede verdieping in de kamer aan de linker kant.
 • 9.Huis naast J. Pippin’s Potions - Naast de winkel, en net naast de rivier, is een vrijstaand huis te vinden. Om de deur te openen moet de Alohmora spreuk level twee zijn. Je kunt het beeldje vinden op het dressoir.

Dit zijn de locaties van de negen Demiguise Statues in Hogsmeade Village

Hogsmeade Sidequest: Flight Test

Veel van de sidequests zijn verbonden met de main quest, waardoor je verplicht bent om eerst de main quest tot een bepaald punt te volgen. Zo ook voor deze sidequest die je kunt vinden in Hogsmeade. Nadat je je eerste Flying Class hebt afgerond, verschijnt de Flight Test Sidequest in Hogsmeade. Om specifiek te zijn moet je naar Albie Weekes in zijn winkel de SpintWitches. In de main quest moest je bij hem een Broom kopen en sindsdien heeft hij lopen broeden op een idee om de Broom te verbeteren. Hij heeft echter wat meer informatie nodig en daardoor moet jij naar Imelda Reyes. Zij staat op je te wachten op de Quidditch Pitch. Het is de bedoeling dat je haar record van 2:20:53 verbreekt in de time trial. Je moet hierbij door tweeëntwintig ringen vliegen en ondertussen boosters op pakken, om zo sneller te vliegen. Als het is gelukt, dan moet je weer met Imelda Reyes praten. Na een heel verhaal word je teruggestuurd naar Albie Weekes in Hogsmeade en krijg je 180 experience.

Hogsmeade Sidequest: Sweeping the competition

Na je succesvolle time trial in Flight Test, heeft Albie Weekes je hulp weer nodig. Voor deze sidequest moet je level vijftien zijn en duizend Galleons tot je beschikking hebben. Daarnaast moet je de Main Quest Percival Rackham's Trial voltooid hebben. Albie Weekes heeft namelijk een nieuwe upgrade voor de Broom gemaakt en die moet jij gaan uittesten. Je moet wel eerst de upgrade voor duizend Galleons kopen. Als je dat hebt gedaan, moet je afreizen naar Irondale in The Feldcroft Region. Deze regio is ten zuiden van Hogwarts en Ismelda staat hier op je te wachten. Ze heeft een nieuwe Time Trial opgesteld en net zoals bij Flight Test moet je zo snel mogelijk door de ringen vliegen. Dit keer moet je haar record van 2:26:21 verbreken. Wanneer je dit weet te bereiken, moet je terugkeren naar Hogsmeade en wordt de sidequest bij Albie Weekes afgerond. Het enige wat je hiervoor terugkrijgt, is 180 experience. Je mag trouwens ook de upgrade voor de Broom houden.

Hogsmeade Side quest Flight Test startlocatie

Hogsmeade Sidequest: A Demanding Delivery

A Demanding Delivery wordt automatisch aan je lijst met missies toegevoegd, nadat je de eerste Flying Class hebt doorstaan. Je krijgt via de Owl Post bericht van Parry Pippin die je vraagt of je een aantal producten wilt afleveren. Je moet level vijf zijn, maar dat zou op dit punt van de game geen probleem moeten zijn. Pippin is de eigenaar van de winkel J. Pippin’s Potions in Hogsmeade. Hij staat in de winkel op je te wachten en stuurt je op pad om drie Invisible Potions af te leveren bij Fatimah Lawang. Als je de quest op de map aanvinkt, dan kun je de route richting Keenbridge volgen op de minimap. Deze locatie is ten zuiden van Hogwarts. Wanneer je de potions aan Fatimah geeft, vraagt ze of je een Invisible Potion wilt uitproberen. Nadat je dat hebt gedaan, of hebt geweigerd, moet je terugkeren naar Parry Pippin in Hogsmeade. Als beloning krijg je een Cosmetic appereance, wat Galleons en 180 experience.

Hogsmeade Sidequest: Follow The Butterflies

Follow the Butterflies is een sidequest die je al kunt doen, nadat je je eerste Potion Class hebt overleefd. Het is daarnaast ook een eenvoudige quest, want je hoeft alleen een groep vlinders te volgen. In The Three Broomsticks in Hogsmeade staat Clementine Willardsey op je te wachten. Ze staat vlak bij de muur, tussen de bar en de haard, aan de achterzijde van de pub. Als je met haar praat, krijg je de opdracht om een groep vlinders te volgen, die momenteel bij de ingang van The Forbidden Forest fladderen. Als je deze vlinders volgt, word je dieper het bos ingeleid. Hier vind je uiteindelijk een kistje met daarin een blauwdruk van One or Two Rules Placards, die je kunt gebruiken in The Room of Requirement. Vervolgens keer je weer terug naar de pub in Hogsmeade en breng je verslag uit aan Clementine. Als beloning krijg je 180 experience en een Flower Box Collection Item. Deze kun je gebruiken om The Room of Requirement op te leuken.

Hogsmeade Sidequest Follow The Butterflies in The Forbidden Forest Locatie

De voorbereiding voor de PS5-exclusieve Haunted Hogsmeade Quest

Hogwarts Legacy kent een PlayStation 5 exclusieve quest genaamd Haunted Hogsmeade Shop. In deze quest mag je je eigen winkel gaan beheren. Het enige probleem is dat de quest pas aan het einde van de game beschikbaar is. Je moet namelijk wachten tot de winter. Als je ondertussen al zo ver bent, dan kun je de quest vinden in het oosten van Hogsmeade. Penny The House Elf heeft hulp nodig met haar winkel. Het is de bedoeling dat je naar Cassandra Moon loopt om haar te vragen of je de winkel kunt overnemen. Vervolgens moet je weer terug naar Penny en mag je van haar naar binnen. Het is nogal een bende, en Cassandra heeft je gevraagd om een aantal spullen uit de winkel mee terug te nemen. Met behulp van de Repairo spreuk kun je eenvoudig alles repareren en de kist openen. Plot Twist, de kist geeft je geen item, in plaats daarvan word je in de kist gezogen en moet je de dungeon zien te overleven.

De dungeon zit vol met allerlei puzzels die je moet oplossen, terwijl er ook nog eens betoverende paspoppen achter je aanzitten. Ze bewegen alleen, wanneer je niet naar ze kijkt. Dus hou ze goed in de gaten. Ik kan je op dit moment niet helpen met het oplossen van de puzzels, maar weet wel dat je aardig wat tijd nodig hebt voor deze dungeon. Je moet ook veel vechten, dus ga goed voorbereid de quest in. Aan het eind van de Haunted Hogsmeade Shop quest kun je Penny een hoed geven. Met dit gebaar wordt ze een vrije elf. Wil je dat liever niet, dan kun je dit gedeelte negeren. Ze blijft namelijk gewoon voor je werken, ongeacht je keuze. Het enige wat je nu nog moet doen is een naam voor de winkel verzinnen. Het voordeel van het hebben van een eigen winkel is dat je tien procent meer winst maakt op de gear die je verkoopt.

Hogsmeade in Hogwarts Legacy

Je kunt niet zeggen dat Hogsmeade niet interessant is om te ontdekken. Naast het volgen van de main quest en het bereiken van Hogsmeade weet je nu precies welke winkels er zijn en wat je er kunt kopen. Het moeilijkste om te verzamelen zijn de Field Guide Pages, maar met de tips kun je eenvoudig de helft van de collectie al vinden. Met de complete lijst van de Demiguise Statues in Hogsmeade en een samenvatting van de vijf side quests, ben je er helemaal klaar voor om Hogsmeade binnen te stappen. Ik wens je dan ook veel geluk in Hogwarts Legacy en geniet van de magische wereld.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hogwarts Legacy

Series

-

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 februari 2023

Ontwikkelaar

Avalanche Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord