Redfall

  • Ontwikkelaar Arkane Studios
  • Eerste releasedatum 2 mei 2023
  • Platformen Pc , Xbox Series
  • Genre RPG , First-Person Shooter , Open-World , Horror
  • Gameliner score

Guide: Hulp bij het kiezen van je Redfall character

De lancering van Redfall nadert. De zon gaat onder en met de smaak van knoflookbrood nog steeds in je mond, trek je ten strijde. Te gehaast het vampieren slagveld induiken, is echter een recept voor een snelle dood. Ik snap dat je liever niet leeggezogen wordt - niet op die manier, tenminste. Daarom hebben wij bij Gameliner de tijd genomen om een duidelijke guide te schrijven. Vandaag lees je welke held bij jou past in Redfall!

Redfall characters guide1

Layla - The Telekinetic Threat

We beginnen met Layla Ellison. Deze pittige tante bijt flink van zich af en heeft wat bijzondere vaardigheden. Voordat Redfall naar de haaien ging, was Layla een simpele student te Redfall Technical University waar ze Biomedical Engineering studeerde. Je weet ook dat je als student genaaid wordt en meteen met een flinke schuld komt te zitten. Daarom had ze een bijbaantje bij Aevum Therapeutics. Alleen werd ze slachtoffer van een vreselijk ongeluk, wat ervoor zorgde dat Layla telekinetische krachten ontwikkelde. Haar paraplu functioneert nu als schild en kan schade terugkaatsen naar haar vijanden. Met haar gedachten kan ze een lift doen verschijnen, waar zij en haar teamgenoten gebruik van kunnen maken. Hierdoor bereik je nieuwe hoogtes en kun je de bloedzuigers verrassen. Als kers op de taart kan ze Jason de vriendelijke vampier oproepen. Haar ex-vriendje - waarmee ze nog steeds een goede relatie heeft - helpt haar graag een tandje.

Jacob - The Deadeye

Schakel jij de vampieren het liefste uit, voordat ze ook maar een idee hebben waar ze moeten zoeken? Dan is Jacob wellicht de held voor jou. Deze ex-militair diende ooit in de Special Forces, maar is tegenwoordig op te bellen als huurling voor Bellwether Security. Toen Redfall overspoeld werd met vampieren, kwam Jacob in aanraking met een vampiergod. Dit heeft hem een aantal vaardigheden opgeleverd. Zo heeft hij nu een raaf die dient als scout. Via deze gevederde vrind heb je altijd een idee waar de vijanden zich verstoppen. Jacob heeft dankzij zijn werkgever ook toegang tot een cloaking device. Met dit apparaat kan hij onzichtbaar worden voor een korte periode. Tot slot kan hij een spookachtige sniper rifle oproepen. Dit wapen is ontzettend krachtig en heeft altijd automatisch een doelwit in het vizier. Houten staken zijn overrated - met Jacob zorg je ervoor dat kogels nog steeds het einde betekenen voor menig Dracula wannabe.

Remi - The Ingenious Ingeniera

Ben jij nou zo'n persoon die het welzijn van een ander boven dat van jezelf stelt? Remi is dan wellicht een herkenbaar personage. Deze dame is onderdeel van de kustwacht en levens redden is wat haar voldoening geeft. In haar vrije tijd sleutelt ze graag aan haar robot, genaamd Bribón. Deze bot is nu nog handiger in de slag om Redfall. Met de sirene kan deze machine ervoor zorgen dat vijanden eventjes niet op jou letten. Dit geeft jou en je teamgenoten wat ademruimte. Remi heeft ook een tas vol met C4-explosieven bij zich, als ze geen zin heeft om het netjes te doen. Ondanks haar kwaliteiten in de combat is Remi nog waardevoller als dokter. Ze kan met haar beacons haar teamgenoten genezen en ervoor zorgen dat jullie het gevecht tegen de bloeddorstige monsters overleven. Remi is onmisbaar in elk goed draaiend team!

Devinder - The Cryptid Hunter

Wellicht één van de meest interessante personages in Redfall draagt de naam Devinder Crousley. Als cryptozoöloog kun je je voorstellen dat hij onder het label 'internet gekkies' komt te vallen. Nu echter heel Redfall onder het terreur van de vampieren komt te vallen, is zijn kennis ineens heel waardevol. Zijn arsenaal bestaat dan ook uit het iconische wapentuig dat we gebruiken tegen vampieren sinds de tijd van Vlad de Spietser. Met zijn Arc Javelins kan Devinder vampieren elektrocuteren, waardoor er ruimte ontstaat voor een welgeplaatste houten staak. Hij is verder vlug op de been dankzij zijn Translocate Beacon. Wederom een uitvinding van grote waarde, want met dit technisch snufje kan hij razendsnel over het slagveld teleporteren. Wat is echter de grootste vijand van een vampier? Nee, geen aioli, maar daglicht! Devinder heeft daarom altijd een enorme lichtpaal op zak die uv-licht uitstraalt. Dit maakt korte metten met vampieren die meteen verstenen als ze in aanraking komen met zulk fel licht.

Dit zijn de vier helden die speelbaar zijn tijdens de lancering van Redfall. Zit er iets tussen waar jij blij van wordt? Of wacht je op toekomstige DLC die meer survivors toevoegt? Laat het ons weten in de comments. Tot die tijd lees je hier alles wat je moet weten over Redfall.

BRON Bethesda

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?