Redfall

 • Ontwikkelaar Arkane Studios
 • Eerste releasedatum 2 mei 2023
 • Platformen Pc , Xbox Series
 • Genre RPG , First-Person Shooter , Open-World , Horror
 • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Redfall

Na een wat mager jaar achter de rug te hebben, is het nu aan Xbox Game Studios om in 2023 aan te tonen dat ze de enorme potentie kunnen waarmaken. Ja, we hebben al Minecraft Legends mogen ontvangen en andere sterspelers, zoals Starfield en Forza Motorsport komen er ook nog aan. Vandaag gaan we het echter hebben over Redfall. De receptie rondom Redfall is gemixt geweest. Van lovende previews tot teleurgestelde fans op social media - er is genoeg om over te praten. Vandaag vertel ik jullie alles wat je moet weten over Redfall. Pak de staken maar erbij en laten we beginnen!

Wat is Redfall?

Redfall is een first-person shooter met RPG- en horrorelementen. Je bent gestrand in het havendorpje, genaamd Redfall. Het hele dorp wordt aangevallen door een legioen aan vampieren en het is aan jou om terug te bijten. Vecht terug en overleef met de andere gestranden. Je kunt namelijk niet rustig achterover gaan zitten en wachten tot de zon opkomt - de vampieren hebben een manier gevonden om een zonsverduistering op te zetten. Zoals je ziet is er een mysterieus complot gaande. Het is aan de speler om achter de waarheid te komen en het dorp (en de wereld) te redden van de vampieren. Redfall is ontwikkeld door Arkane Austin, die je wellicht kent van Prey (2018) en de Dishonored-games. Ondanks de actievolle insteek blijf het narratief één van steunpilaren van Redfall.

Wat is de gameplay van Redfall?

De gameplay van Redfall bestaat uit verschillende onderdelen. In deze first-person shooter maak je gebruik van een gevarieerd wapenarsenaal in combinatie met een upgradebaar vaardighedensysteem om een vuist te maken tegen de vele bloeddorstige gedrochten. Je speelt als één van de helden die allemaal hun eigen unieke skills hebben. Naast de combat exploreer je de omgevingen. Je vindt namelijk genoeg NPC's die jouw hulp heel goed kunnen gebruiken. Zij geven je side-quests die je kunt voltooien naast de main campaign.

Heeft Redfall multiplayer/co-op?

Ja, Redfall heeft co-op multiplayer. Je kunt met drie andere vampierjagers op pad. Dit is echter geen must: je kunt Redfall ook in je eentje doorlopen.

Welke vijanden komen voor in Redfall?

Tuurlijk vecht je tegen de doorsnee Dracula knock-off, maar Redfall bevat nog meer figuren die niet echt op jouw aanwezigheid zitten te wachten. Zo is er een cult aanwezig die er alles aan doet om hun meesters tevreden te stellen. Die meesters zijn namelijk in staat om hun bijzondere krachten te schenken, al zullen ze ervaren dat dit zelden het geval is. Deze occultisten gebruiken vuurwapens om de speler mee te belagen. Als dat niet erg genoeg was zijn er nog grotere gevaren. In Redfall worden de diverse stadsdelen gecontroleerd door vampiergoden. Deze zul je moeten confronteren om de vampieren een halt toe te roepen.

Welke helden zijn speelbaar in Redfall?

Redfall kent op lancering vier speelbare helden:

 • Layla - The Telekinetic Threat
 • Jacob - The Deadeye
 • Remi - The Ingenious Ingeniera
 • Devinder - The Cryptid Hunter

Heeft Redfall een open-wereld?

Ja, Redfall heeft een open-wereld die spelers kunnen verkennen. Er zijn veel verschillende gebieden die spelers kunnen exploreren. Zo zijn er alledaagse gebouwen waar je benodigdheden kunt vinden, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Sommige omgevingen worden aangetast door de duistere magie van de bloedzuigers. Verwacht dus het onverwachte! Er zijn gelukkig ook veilige HUB-omgevingen, waar je met NPC's kan kletsen en eventjes kan opladen.

Wat is de releasedatum van Redfall?

De releasedatum van Redfall is 2 mei.

Op welke platformen verschijnt Redfall?

Redfall lanceert op de Xbox Series X|S consoles en pc via Steam en de Windows Store.

Komt Redfall naar Xbox Game Pass?

Ja, Redfall komt vanaf dag één naar Xbox Game Pass en PC Game Pass.

Heeft Redfall cross-play?

Ja, Redfall bevat cross-play. Je kunt met elkaar spelen ongeacht je geprefereerde platform.

Hoe draait Redfall op de Xbox Series X|S consoles?

Er is wat ophef gekomen rondom de performance van Redfall op de Xbox Series X|S consoles. De Xbox-versie van Redfall draait namelijk maar 30 FPS op lancering. De resolutie lijkt echter wel dik in orde te zijn. Op de Xbox Series X kun je een 4K-resolutie verwachten en op de Xbox Series S is de game te bewonderen in een 1440p-resolutie. De 60 FPS performance modus verschijnt ergens na de lancering van de titel.

Wat bevat de Redfall Bite Back Edition?

Natuurlijk is er een speciale editie van Redfall die beschikbaar gemaakt wordt. Dit is wat je kunt verwachten van de Redfall Bite Back Edition:

 • Basegame Redfall
 • Redfall Hero Pass met twee toekomstige helden
 • Laser Beam multi-wapenskin
 • Tactical Knife Stake-wapenuitbreiding
 • Northern Expedition Devinder-outfit
 • Eyes in the Dark Jacob-outfit
 • War Clothes Layla-outfit
 • Engineer Volunteer Remi-outfit

Wanneer je de game van te voren bestelt of speelt via Game Pass, dan krijg je ook nog eens toegang tot het Redfall - Vampire Hunter Pack. Redfall wordt verkocht rond de adviesprijs van zeventig euro. De Redfall Bite Back Edition gaat vanaf honderd euro over de toonbank. Twijfel je of de upgrade de moeite waard is? Geen nood, de Bite Back upgrade is ook later los verkrijgbaar. Deze kan je dan toepassen op je reguliere editie van Redfall.

Redfall screenshots:

Zo, nu ben je hopelijk goed voorbereid. Ben jij klaar om flink terug te happen? Ga je dat alleen doen of leen je het gebit van een vriend of twee? Laat het ons weten in de comments! Als je mij nu wilt excuseren, ik heb wat inkopen te doen. Ik hoorde dat de knoflook in de aanbieding was bij de Nettorama. Je weet wat ze zeggen: beter voorkomen dan genezen. Ik zie jullie in Redfall!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?