Guide: Verschil tussen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

Geplaatst: 7 november 2022 12:00

Iedere generatie komt Pokémon in twee varianten. Dit keer zijn het de rood getinte Pokémon Scarlet en de blauw getinte Pokémon Violet. Alhoewel het verschil in generatie 9 minimaal lijkt, zijn ze in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet groter dan ooit. In onze Alles wat je moet weten over Pokémon Scarlet en Violet is al alles te vinden wat de games gemeen hebben. Zit jij echter nog te twijfelen tussen welke versie van Pokémon Gen 9 moet kiezen? Lees dan snel verder, wij leggen je namelijk in deze guide uit wat het verschil is tussen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet!

Guide Verschillen in Pokemon Scarlet en Violet

Personages en Academies

Voor het eerst in de Pokémon mainline-geschiedenis zijn er twee verschillende Professors die jou gaan begeleiden tijdens je reis door Paldea. De lieftallige Professor Sada zal je begeleiden in Pokémon Scarlet, terwijl Professor Turo je aan de hand zal nemen in Pokémon Violet. Jij - als in de Pokémon trainer - studeert aan de meest prestigieuze school in Paldea. De school die je aandoet, is afhankelijk van de versie die je aanschaft. In Pokémon Scarlet studeer je aan Naranja Academy. Deze school wordt gesierd door een oranje kleurstelling en een sinaasappel als embleem. In Pokémon Violet studeer je echter niet aan de Naranja Academy, maar aan de Uva Academy. Deze school kent juist een paarse kleurstelling en een druiventros als embleem.

Daar stopt het echter niet wat betreft de kleurstellingen. Iedere leerling die studeert aan een prestigieuze school dient namelijk een uniform te dragen. Ook deze wijken af per deel dat je speelt. Pokémon Scarlet hult de trainer in een oranje- met witte outfit, terwijl Violet de trainer uitdost met een paars- met grijze kleurstelling. Maak je echter geen zorgen, je bent niet gebonden aan de kleding waarmee je start. Je kunt namelijk net zoals in Pokémon Sword en Pokémon Shield nieuwe kleding aanschaffen om je eigen stijl naar voren te laten komen.

Guide Pokemon Scarlet en Violet 1Guide Pokemon Scarlet en Violet 1Guide Pokemon Scarlet en Violet 1

De Legendaries; Koraidon en Miraidon

Het grootste verschil zit natuurlijk in de twee Legendaries die de boxart van de games sieren; Koraidon en Miraidon. Alhoewel de twee er op het eerste oog vrij gelijk uitzien, kunnen Koraidon en Miraidon niet meer van elkaar verschillen. Een groot thema in Scarlet en Violet lijkt het verleden en het heden te zijn. Iets wat je al terugziet in de Pokémon Professors Suda en Turo. Suda draait een vrij inheems oerpakje onder haar labjas, terwijl Turo een slicke bodysuit draagt onder zijn jas. Dit is iets dat je ook goed terugziet in de designs van Koraidon en Miraidon. Koraidon is ruig qua uiterlijk, met vele uitsteeksels en een agressieve kleurstelling. Miraidon is juist extreem gestroomlijnd en straalt met zijn/haar paarse kleurstelling meer rust uit.

De twee Legendaries zijn echter niet enkel beschikbaar om mee te vechten. Koraidon en Miraidon kunnen namelijk beide in voertuigen veranderen. Tot op heden weten we dat we de Legendaries kunnen transformeren in een motor, vaartuig en vliegtuig. Ook hierin zien we het heden en verleden concept goed terug. Alhoewel beide Pokémon wielen in de designs hebben, is het enkel Miraidon die daadwerkelijk transformeert in een futuristische motor. Koraidon maakt echter nog altijd gebruik van zijn benen (ondanks de wielen..). Dit zien we ook goed terug in de vlieg- en vaartuig vormen. Als vaartuig transformeert Miraidon echt in een soort speedboat, terwijl Koraidon ordinair met z’n poten in het water spettert. Ook in de lucht maakt Koraidon gebruik van zijn eigen lichaam. Zo spreid hij de uitsteeksels op zijn hoofd uit tot vleugels, terwijl Miraidon een soort energievleugels tevoorschijn tovert.

Pokemon Scarlet en Violet Miraidon Koraidon 1Pokemon Scarlet en Violet Miraidon Koraidon 1Pokemon Scarlet en Violet Miraidon Koraidon 1Pokemon Scarlet en Violet Miraidon Koraidon 1Pokemon Scarlet en Violet Miraidon Koraidon 1Pokemon Scarlet en Violet Miraidon Koraidon 1

Exclusieve Pokémon in Pokémon Scarlet

Als laatste rest ons natuurlijk om het nog even te hebben over de exclusieve Pokémon in Scarlet en Violet. Tot op heden zijn er nog niet bijzonder veel bekendgemaakt, maar verschillen zitten er wel degelijk in.

Pokémon Scarlet heeft de volgende exclusives te bieden:

 • Larvitar
 • Pupitar
 • Tyranitar
 • Stonjourner
 • Armarouge
 • Koraidon
Pokemon Scarlet Exclusives 1Pokemon Scarlet Exclusives 1Pokemon Scarlet Exclusives 1Pokemon Scarlet Exclusives 1Pokemon Scarlet Exclusives 1

Exclusieve Pokémon in Pokémon Violet

Waar Scarlet zich wederom lijkt te focussen op de prehistorie, focust Violet zich juist weer op de toekomst. Uiteraard bevatten de twee games flink wat nieuwe pocket monsters. Wil je een mooi lijstje zien met nieuwe aanwinsten voor beide varianten? Check dan hier nog even de nieuwe Pokémon in Scarlet en Violet.

Pokémon Violet heeft de volgende exclusives te bieden:

 • Bagon
 • Shelgon
 • Salamence
 • Eiscue
 • Ceruledge
 • Miraidon
Pokemon Violet Exclusives 1Pokemon Violet Exclusives 1Pokemon Violet Exclusives 1Pokemon Violet Exclusives 1Pokemon Violet Exclusives 1Pokemon Violet Exclusives 1

Bam, dat waren dan de verschillen tussen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Weet jij al voor welke versie je gaat? Ikzelf ga na het schrijven van deze guide voor Pokémon Violet. Waarom vraag je? Nou, ik begrijp echt niet waarom Koraidon geen gebruik maakt van zijn wielen. Plus Eiscue is te schattig voor woorden! Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschijnen gelijktijdig op 18 november voor Nintendo Switch.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon Scarlet

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

18 november 2022

Ontwikkelaar

Game Freak

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord