Pokémon Scarlet

 • Ontwikkelaar Game Freak
 • Eerste releasedatum 18 november 2022
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre JRPG
 • Gameliner score -

Guide: Verschil tussen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

Iedere generatie komt Pokémon in twee varianten. Dit keer zijn het de rood getinte Pokémon Scarlet en de blauw getinte Pokémon Violet. Alhoewel het verschil in generatie 9 minimaal lijkt, zijn ze in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet groter dan ooit. In onze Alles wat je moet weten over Pokémon Scarlet en Violet is al alles te vinden wat de games gemeen hebben. Zit jij echter nog te twijfelen tussen welke versie van Pokémon Gen 9 moet kiezen? Lees dan snel verder, wij leggen je namelijk in deze guide uit wat het verschil is tussen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet!

Guide Verschillen in Pokemon Scarlet en Violet

Personages en Academies

Voor het eerst in de Pokémon mainline-geschiedenis zijn er twee verschillende Professors die jou gaan begeleiden tijdens je reis door Paldea. De lieftallige Professor Sada zal je begeleiden in Pokémon Scarlet, terwijl Professor Turo je aan de hand zal nemen in Pokémon Violet. Jij - als in de Pokémon trainer - studeert aan de meest prestigieuze school in Paldea. De school die je aandoet, is afhankelijk van de versie die je aanschaft. In Pokémon Scarlet studeer je aan Naranja Academy. Deze school wordt gesierd door een oranje kleurstelling en een sinaasappel als embleem. In Pokémon Violet studeer je echter niet aan de Naranja Academy, maar aan de Uva Academy. Deze school kent juist een paarse kleurstelling en een druiventros als embleem.

Daar stopt het echter niet wat betreft de kleurstellingen. Iedere leerling die studeert aan een prestigieuze school dient namelijk een uniform te dragen. Ook deze wijken af per deel dat je speelt. Pokémon Scarlet hult de trainer in een oranje- met witte outfit, terwijl Violet de trainer uitdost met een paars- met grijze kleurstelling. Maak je echter geen zorgen, je bent niet gebonden aan de kleding waarmee je start. Je kunt namelijk net zoals in Pokémon Sword en Pokémon Shield nieuwe kleding aanschaffen om je eigen stijl naar voren te laten komen.

De Legendaries; Koraidon en Miraidon

Het grootste verschil zit natuurlijk in de twee Legendaries die de boxart van de games sieren; Koraidon en Miraidon. Alhoewel de twee er op het eerste oog vrij gelijk uitzien, kunnen Koraidon en Miraidon niet meer van elkaar verschillen. Een groot thema in Scarlet en Violet lijkt het verleden en het heden te zijn. Iets wat je al terugziet in de Pokémon Professors Suda en Turo. Suda draait een vrij inheems oerpakje onder haar labjas, terwijl Turo een slicke bodysuit draagt onder zijn jas. Dit is iets dat je ook goed terugziet in de designs van Koraidon en Miraidon. Koraidon is ruig qua uiterlijk, met vele uitsteeksels en een agressieve kleurstelling. Miraidon is juist extreem gestroomlijnd en straalt met zijn/haar paarse kleurstelling meer rust uit.

De twee Legendaries zijn echter niet enkel beschikbaar om mee te vechten. Koraidon en Miraidon kunnen namelijk beide in voertuigen veranderen. Tot op heden weten we dat we de Legendaries kunnen transformeren in een motor, vaartuig en vliegtuig. Ook hierin zien we het heden en verleden concept goed terug. Alhoewel beide Pokémon wielen in de designs hebben, is het enkel Miraidon die daadwerkelijk transformeert in een futuristische motor. Koraidon maakt echter nog altijd gebruik van zijn benen (ondanks de wielen..). Dit zien we ook goed terug in de vlieg- en vaartuig vormen. Als vaartuig transformeert Miraidon echt in een soort speedboat, terwijl Koraidon ordinair met z’n poten in het water spettert. Ook in de lucht maakt Koraidon gebruik van zijn eigen lichaam. Zo spreid hij de uitsteeksels op zijn hoofd uit tot vleugels, terwijl Miraidon een soort energievleugels tevoorschijn tovert.

Exclusieve Pokémon in Pokémon Scarlet

Als laatste rest ons natuurlijk om het nog even te hebben over de exclusieve Pokémon in Scarlet en Violet. Tot op heden zijn er nog niet bijzonder veel bekendgemaakt, maar verschillen zitten er wel degelijk in.

Pokémon Scarlet heeft de volgende exclusives te bieden:

 • Larvitar
 • Pupitar
 • Tyranitar
 • Stonjourner
 • Armarouge
 • Koraidon

Exclusieve Pokémon in Pokémon Violet

Waar Scarlet zich wederom lijkt te focussen op de prehistorie, focust Violet zich juist weer op de toekomst. Uiteraard bevatten de twee games flink wat nieuwe pocket monsters. Wil je een mooi lijstje zien met nieuwe aanwinsten voor beide varianten? Check dan hier nog even de nieuwe Pokémon in Scarlet en Violet.

Pokémon Violet heeft de volgende exclusives te bieden:

 • Bagon
 • Shelgon
 • Salamence
 • Eiscue
 • Ceruledge
 • Miraidon

Bam, dat waren dan de verschillen tussen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Weet jij al voor welke versie je gaat? Ikzelf ga na het schrijven van deze guide voor Pokémon Violet. Waarom vraag je? Nou, ik begrijp echt niet waarom Koraidon geen gebruik maakt van zijn wielen. Plus Eiscue is te schattig voor woorden! Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschijnen gelijktijdig op 18 november voor Nintendo Switch.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?