Call of Duty: Warzone 2.0

  • Ontwikkelaar Infinity Ward
  • Eerste releasedatum 16 november 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter , Third-Person Shooter , Battle Royale
  • Gameliner score

Guide: Wat is er nieuw in Call of Duty: Warzone 2.0

Het aftellen is begonnen! Nog een paar dagen wachten en we kunnen aan de slag met Call of Duty: Warzone 2.0. Deze Warzone-update moet een nieuw hoofdstuk binnen de mateloos populaire Battle Royale gaan worden. De release van Call of Duty: Warzone 2.0 komt gepaard met een flink aantal toevoegingen en het is dan ook begrijpelijk dat je door de bomen even het bos niet meer ziet. Kijk jij ook uit naar de update, maar weet je nog niet wat je moet verwachten? Check dan snel deze Guide voor alle informatie over Call of Duty: Warzone 2.0!

Guide Call of Duty Warzone 20

Connectie met Call of Duty: Modern Warfare 2

Dit nieuwe hoofdstuk in Call of Duty: Warzone gaat een flinke connectie met Call of Duty: Modern Warfare 2 krijgen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een flink aantal nieuwe modi en playlists verwachten die een directe connectie met de pas verschenen game hebben (lees hier onze Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer review). Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toevoeging van Call of Duty: Warzone 2.0’s third person modus. Geen zorgen, deze modus is enkel gebonden aan bepaalde playlists. De core van de gameplay blijft bestaan uit de vertrouwde FPS-combat. Die combat is echter wel aan de nodige verandering onderhevig. Zo is de combat in het water uit Modern Warfare 2 overgenomen. Spelers kunnen nu onderwater met elkaar op de vuist en kogels remmen bijvoorbeeld af wanneer ze met het wateroppervlak in contact komen. Daarnaast komt er ook een lading aan nieuwe perks, field upgrades en uitrusting naar Warzone 2.

Naast de third person-modus, komt ook de vernieuwde gunsmith naar Call of Duty: Warzone 2. Het systeem is geïntroduceerd in Call of Duty: Modern Warfare 2 en werkt eigenlijk bijzonder lekker. Dankzij deze gunsmith is het mogelijk om wapens compleet eigen te maken zodat jij jouw ultieme geweer kunt samenstellen. De meest opmerkelijke wijziging in deze nieuwe gunsmith komt voort uit de universele attachments die je voor een complete wapentak kunt unlocken. Daarnaast is het mogelijk om het wapen tot in het kleinste detail aan te passen, afhankelijk van de attachments en tuning die je erop loslaat.

Guide Call of Duty Warzone 201

Nieuwe map; Al Mazrah en Strongholds

Ben je al een traantje aan het wegpinken? Caldera, Fortune’s Keep, Rebirth Island en Verdansk verdwijnen namelijk uit de roulatie. Al deze maps maken plaats voor een gloednieuwe locatie, genaamd: Al Mazrah. In de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2 hebben we de omgeving inmiddels al een beetje mogen verkennen. Deze locatie is groter dan iedere map waar we op hebben hebben mogen spelen en dat is duidelijk te zien. Deze woestijn bevat een grote diversiteit aan locaties waarbij er in totaal achttien verschillende points of interest zijn. Natuurlijk worden oudere locaties uit eerdere maps niet helemaal de prullenbak in gemieterd. Zo zien we nieuwe versies van onder andere Airport en Observatory terug in deze nieuwe map.

Naast een shitload aan tegenspelers, biedt Al Mazrah ook ruimte aan AI-tegenstanders. Deze AI-soldaten bevinden zich voornamelijk in zogeheten “Strongholds”. Deze zwaarbewaakte locaties zijn niet eenvoudig om in te nemen, aangezien het legioen aan vijandelijke soldaten flink tegenstand biedt. Deze tegenstand kan echter de moeite waard zijn om op te zoeken. De strongholds zijn namelijk opslagplekken voor de bijzonder handige gear. Daarnaast zijn er in deze Strongholds ook nog eens “Black Sites” die nog veel vettere gear bevatten. Verwacht op deze locaties echter nog meer tegenstand!

Guide Call of Duty Warzone 202

Verandering in Warzone 2 gameplay

Natuurlijk komt deze nieuwe versie van Warzone ook gepaard met een aantal veranderingen in de gameplay. De ene wijziging heeft natuurlijk meer impact dan de andere. Zo kunnen voertuigen – waarvan er ook een flink aantal zijn toegevoegd - in Warzone 2.0 bijvoorbeeld zonder benzine komen te staan. Je kunt de voertuigen weer aftoppen bij een tankstation waar je tevens reparaties kunt uitvoeren. Het is nu namelijk mogelijk om voertuigen op diverse manieren te beschadigen. Zo kunnen wielen verwoest worden, waardoor het voertuig minder eenvoudig te besturen is.

Ook de Gulag ontkomt niet aan een nieuw likje verf. De last resort van veel spelers is niet langer een shady douchehok waaruit slechts één winnaar weet te ontsnappen. Nee nee, het is nu een 2v2 gevecht tot de dood geworden. Hierin word je gematched met een andere random speler en dien je samen te werken om aan de Gulag te ontsnappen. Communicatie is mogelijk dankzij de nieuwe Proximity Chat. Er is nog weinig bekend over deze nieuwe functionaliteit, maar we weten wel dat iedereen hier gebruik van kan maken. Ben je dicht bij een teamgenoot, dan kan je hier dus mee praten. De vijand kan je echter wel horen (en natuurlijk ook andersom) indien deze binnen een bepaalde cirkel bevindt. Dit maakt het overleven net een stukje realistischer en kan ik de praktijk erg tof worden!

Guide Call of Duty Warzone 203

Call of Duty: Warzone 2.0 DMZ en Cirkels

Iedere Battle Royale kent wel een vorm van sluitende cirkels. Inmiddels hebben we ze allemaal wel gezien, maar Call of Duty: Warzone 2.0 weet toch nog een beetje te vernieuwen op dit gebied. De laatste fase creëert namelijk meerdere sluitende cirkels, zodat er op meerdere plaatsen veilige gebieden ontstaan. Hierdoor zijn campers in het nadeel, aangezien je niet gebonden bent aan één bepaald eindpunt. Uiteraard blijft dit niet doorgaan tot het einde. De collapse gaat namelijk plaatsvinden op één locatie. Welke dat gaat zijn, is uiteraard niet vooraf bekend.

We zouden het haast vergeten, maar Call of Duty: Warzone 2.0 gaat nog een nieuwe modus introduceren. We hebben het al even aangehaald in onze Alles over Call of Duty: Modern Warfare 2, maar de DMZ-modus maakt bij release een opwachting. Deze nieuwe modus doet op papier sterk denken aan games zoals Escape from Tarkov en Hunt Showdown, waarin je een aantal objectives dient te voltooien, om vervolgens succesvol te ontsnappen. Ook deze modus speelt zich af op de Al Mazrah-map, maar nu bevinden vijandelijke troepen zich over de complete map. Weet je de objectives succesvol te voltooien, dan dien je levend het extractiepunt te bereiken. Niet eenvoudig, want naast AI-tegenstanders kom je ook nog eens tegenover andere vijandelijke spelers te staan.

Guide Call of Duty Warzone 204

Wat is de releasedatum van Call of Duty: Warzone 2.0

Dan rest ons nog de meest belangrijke vraag van allemaal. Wat is de releasedatum van Call of Duty: Warzone 2.0 en op welke devices kan je deze game gaan spelen? Call of Duty: Warzone 2.0 verschijnt op 16 november 2022. Deze versie vervangt uiteraard het huidige Warzone en is wederom helemaal gratis. Call of Duty: Warzone 2 is dan ook vanaf 16 november speelbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Wil jij meer lezen over Call of Duty: Modern Warfare 2? Check dan hier onze guide voor het vinden van alle safes in Call of Duty: Modern Warfare 2 of lees hier al het Call of Duty: Warzone 2.0 nieuws!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?