Crossfire: Legion

  • Ontwikkelaar Blackbird Interactive
  • Eerste releasedatum Q2 2022
  • Platformen Pc
  • Genre Actie , Strategie
  • Gameliner score -

Preview: Crossfire Legion - Prima in potentie

Het is voor ons West-Europeanen haast niet voor te stellen, maar Crossfire is een immens populaire game. Het is dan ook niet zo gek dat er een vervolg in de maak is; Crossfire X. Het origineel kwam uit in 2007 en is vandaag de dag nog altijd één van de meest populaire shooters ter wereld, maar in Europa relatief onbekend. Naast CrossfireX, is er nog een andere game uit het Crossfire universum in de maak. Dat is Crossfire Legion. In tegenstelling tot waar de Crossfire franchise bekend om staat, is het een RTS-game en ik mocht er vast mee aan de slag.

Hoeft nog geen kruis doorheen

Het kan dus zomaar zijn dat je nog nooit van Crossfire gehoord hebt, maar dat gaat niet heel lang meer duren. Met CrossfireX in aantocht leek een opening richting het Westen gemaakt te zijn, maar de mensen achter Crossfire laten het niet van één game afhangen. Crossfire: Legion is uit de hoge hoed getoverd. Als je gek bent op games als Command & Conquer, Red Alert en StarCraft, dan is Crossfire: Legion interessant. Het is oorlogje voeren in het Crossfire universum. Veel opties waren in deze preview versie nog niet voorhanden, dus ik heb in die zin slechts een beperkt deel van de game gezien. Eigenlijk de enige optie die ik kon spelen was de Skirmish, waarin je het tegen bots kon opnemen op slechts één enkel level.

Wat direct opvalt als je de game opstart is dat je een lekker overzichtelijk menu hebt. Natuurlijk was nog niet alles klaar en zijn er nog best wat aanpassingen nodig voordat de game op de markt kan worden gebracht. Zo kon ik bijvoorbeeld de audio niet harder of zachter zetten. Althans, ik kon de schuifjes wel aanpassen, alleen had het geen enkel effect. Het was ook nog best even uitvogelen hoe je bots kon toevoegen aan je game, aangezien online nog niet echt levendig is om het maar zacht uit te drukken. De cutscenes vielen mij best tegen. De ietwat cartooneske stijl matcht niet lekker met de realistischere gameplay. Dus ik snap die keuze niet helemaal. De game krijgt bij release drie verschillende facties, maar in de preview build waren slechts twee daarvan beschikbaar om uit te proberen.

onbekend

Mist nog wat diepgang en dynamiek

Je hebt in Crossfire: Legion dus de keuze uit drie facties, waarvan ik er slechts twee kon kiezen. De ene heet Global Risk, een team van gevaarlijke huurlingen dat is samengesteld door een aantal overheden van grote landen in de wereld. Zij claimen de good guys te zijn en moeten het vooral hebben van gevechten op afstand. Daartegenover heb je de Black List. Een groep bestaande uit lieden die zich hebben afgestoten van de Global Risk factie en zelf een team zijn gaan vormen. Zij moeten het vooral hebben van de snelheid en zijn als het ware een soort guerrilla. Beide teams zijn best interessant om mee te spelen, maar hebben ook wel veel overeenkomsten. Vaak heb je in dit soort games iets meer variatie tussen de verschillende facties. Met de komst van een derde factie kan daar wellicht al wat meer diversiteit in aangebracht worden.

Het opbouwen van je basis gaat voor beiden volgens hetzelfde stramien. In het begin kun je slechts enkele gebouwen maken en moet je door middel van het upgraden van je basis nieuwe mogelijkheden vrijspelen. Zo kun je je leger langzaam maar zeker uitbreiden met troepen, landvoertuigen en voertuigen voor in de lucht. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht heb je wat mogelijkheden tot je beschikking. In het begin was het wel even uitvogelen wat je nodig had om op te bouwen, omdat je al snel mankracht tekort komt. Het snel opbouwen van voldoende verdediging is best belangrijk, want het kan razendsnel gaan in Crossfire: Legion.

onbekend

Voorlopig oordeel van Patrick Lamers

Met Crossfire Legion zit er in potentie een prima game in de pijplijn om het RTS-genre aan te vullen. Het stijltje in de cutscenes stond mij niet echt aan, dus hopelijk wordt daar nog aan gewerkt. Tijdens de actie is daar echter niets van terug te zien en ziet het er allemaal prima uit. Toch smeekt de preview build nog om aanvullingen en mist het dynamiek. Aangezien de game ergens in de lente van 2022 uit moet komen is het maar de vraag of er voldoende tijd is dit te implementeren. Ontwikkelaar Blackbird Interactive heeft wel al aangegeven de game ook na release te blijven ondersteunen.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?