Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

  • Ontwikkelaar Level-5
  • Eerste releasedatum 23 maart 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Nintendo Switch
  • Gameliner score

Preview: Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Nog precies een maand wachten tot we onze handjes kunnen leggen aan Ni No Kuni II: Revenant Kingdom. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de fans en zo ook bij mij. Ik heb de eerste helemaal kapot gespeeld en sta dan ook stuiterend te wachten tot ik het tweede deel in mijn PlayStation 4 kan schuiven. Bandai Namco besloot een aantal redacteurs alvast van een speelsessie te voorzien en ik was een van de mazzelaars die de game mocht komen proberen. Met glanzende oogjes trok ik naar diens kantoor, vol spanning met wat me te wachten stond. Wat ik heb mogen spelen valt natuurlijk hieronder lezen.

onbekend

Verdwalen in een sprookjeswereld

De speelsessie plaatste mij in het derde hoofdstuk. Evan, de protagonist, en zijn compagnons zijn hier al even op reis en lijken dus al te weten wat ze doen. Ze zijn op een nieuwe missie. De koning van het bos dat in de buurt ligt, is dit bos namelijk verloren aan de koning van Goldpaw. Tijd om dit eens eventjes recht te gaan zetten. Om van plek naar plek te komen wandel je door de grote open wereld. Je personages hebben hier een Chibi-uiterlijk, maar deze simpliciteit is absoluut niet terug te zien in de wereld. Wat een ontzettend mooie omgeving weet deze game voor te schotelen. Terwijl ik mijn reis voortzette naar Goldpaw heb ik dan ook mijn ogen uitgekeken.

Nu is het mooie landschap niet volledig vredig. Diverse monsters lopen rond en raad eens? Ze hebben het allemaal op jou voorzien. Wanneer deze wandelende experience boosters jou aanraken, ga je een battle sequence in. Hier ben je volledig vrij om rond te lopen en ze aan te vallen met je zwaard of met spreuken. Ook hier heb je hulp van de maatjes die je bij je hebt en geloof me, die ga je hard nodig hebben. Opvallend is trouwens dat je niet altijd een battle sequence activeert. In de grote wereld wel, maar wanneer je jezelf op een locatie bevindt, zoals het bos dat ik eerder heb benoemd, ga je gewoon direct het gevecht in en uit. Er is duidelijk over deze nuance nagedacht en het werkt ontzettend lekker.

onbekend

Overal valsspelers!

Eenmaal aangekomen in Goldpaw, ontdek je dat het een stad is die volledig draait om Lady Luck. De stad is een groot casino en alles wordt bepaalt door het rollen van een aantal dobbelstenen. Nadat ik een bewaker uitdaagde om een potje te spelen en bij winst toegang te krijgen tot de koning, werd vrij snel duidelijk dat dit niet helemaal zuivere koek was. Alle keren dat ik speelde, gooide mijn tegenstander precies wat hij moest hebben. Het gezelschap ziet dit natuurlijk ook snel genoeg en besluit op onderzoek uit te gaan. Ik kon hierna nog een stuk verhaal spelen, maar ik laat het hierbij want dit stuk verhaal is spannend en ik gun het jullie om het zelf te ervaren.

Mocht je tijdens het spelen besluiten om de startknop even in te drukken, dan zie je meteen dat er veel meer te doen is dan enkel het ervaren van een verhaal en vijanden verslaan. Er zijn namelijk verschillende upgrades beschikbaar om jouw gezelschap zo optimaal mogelijk te maken. De mogelijkheden lijken op het eerste oog eindeloos en ik was dan ook zeker een kwartier verzeild in het menu om eens te kijken wat er allemaal te kiezen viel. Niet enkel de wereld buiten het startmenu is goed opgezet, maar een korte blik op het startmenu zelf maakt duidelijk dat er zelfs wanneer je even op pauze staat genoeg te beleven en te bekijken is. Upgrades kun je in eerste instantie zelf invullen, dus maak het gezelschap zoals jij het wil hebbben. Keuze genoeg!

onbekend

Voorlopig oordeel

Ik was al behoorlijk enthousiast over Ni No Kuni II en ik had niet verwacht dat mijn enthousiasme nog meer kon toenemen. Toch heeft de speelsessie ervoor gezorgd dat ik bijna wens dat de release een maand vervroegd wordt. De omgevingen zien er prachtig uit en bieden zoveel mogelijkheden dat het je uren gaat vermaken. Het vechten werkt lekker, er zijn tig opties voor upgrades en als het stukje verhaal dat ik gespeeld heb een weerspiegeling van de rest van de game is, zit ook dat wel snor. Alles dat nu nog rest is de nachtjes afstrepen en hopen dat het snel 23 maart is.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom verschijnt op 23 maart voor de pc en PlayStation 4.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?