Space Punks

  • Ontwikkelaar Flying Wild Hog
  • Eerste releasedatum 2021
  • Platformen Pc
  • Genre Actie , RPG
  • Gameliner score -

Preview: Space Punks - Flitsend en leeg

Space Punks is recent uitgekomen in Early Access en dat is zeker interessant voor fans van twin stick shooters. De sciencefiction game belooft veel grappige gameplay met veel actie en veel kleur. Dit zijn elementen die mij zeker wel aanspreken. Nieuwsgierig ben ik daarom in de game gedoken om te zien wat Space Punks allemaal te bieden heeft.

onbekend

Luid en grappig

Space Punks ziet er in eerste oogopslag uit als een flitsende nieuwe twin stick shooter. De game wordt ook vaak beschreven als een Diablo game in een Borderlands-jasje. Een vergelijking die ik snap, want er wordt in Space Punks ook veel gebruikgemaakt van een stripboekstijl en humor die dezelfde charme heeft. Met upbeat rockmuziek op de achtergrond ga je robots en aliens te lijf op verschillende planeten. De interacties tussen de personages zijn grappig en hebben wat weg van Marvel’s Guardians of the Galaxy.

Bij Space Punks draait veel om stijl. Je kunt kiezen uit enkele luide en unieke wapens, personages spuien grappige slogans en vijanden ontvangen klappen onder begeleiding van stripboekachtige BLAM- en WHACK-teksten. Helaas verhult dit de eentonigheid die veel van de gevechten hebben. Keer op keer ben je groepen van vijf tot zes robots aan het slopen, terwijl je simpele missiedoelen voltooit. De soorten missies in Space Punks herhalen zich vaak waardoor je veel van de gevatte oneliners en andere stijlelementen vaak ziet terugkomen.

onbekend

Herhaling en grind

Toen ik net begon met de game en nog gevoel voor de controls moest krijgen, was het even een uitdaging. De game raadt in het begin aan om te spelen met een controller voor een betere ervaring en dat is zeker het geval. Al vrij snel had ik de controls onder de knie en werkte ik me door grote hoeveelheden vijanden. Buiten de baasgevechten voelen gevechten nooit overweldigend aan, zelfs niet als je alleen speelt. Een goede klap uitdelen lost de meeste problemen op en je schild laadt snel genoeg op, zodat je weer buiten gevaar bent. Toch is Space Punks een veel minder leuke ervaring als je alleen speelt, want teamgenoten kunnen je weer omhoog helpen als je neergaat. Als je in je eentje doodgaat bij het baasgevecht op het einde van een missie, dan mag je de hele missie opnieuw doen. Dat is zuur als je de hele omgeving al hebt uitgekamd en alle items in de omgeving al hebt verzameld. De eindbazen zijn goed te verslaan, maar zijn wel sterk en je gaat vaak neer als je een paar keer goed geraakt wordt. De kans dat dit een keer gebeurt, is dus reëel.

Ondanks de leuke stijl van Space Punks voelt de game dus nog vrij leeg aan. Er zijn wel al elementen in de game die laten zien dat er potentie in zit. Er zitten een paar leuke type wapens in die de game meer diepte geven en de krachten die je kunt vrijspelen voor je personage maken ook een verschil. Het kost wel de nodige tijd om tot dat punt te komen. De game leunt erg op het grind aspect waardoor je steeds vergelijkbare missies moet blijven doen om verder te komen. Het is de vraag hoeveel dit nog gaat veranderen voor de uiteindelijke release. Space Punks komt met een live-service gedeelte waar je cosmetische items kunt kopen. De game heeft genoeg andere soorten van punten en valuta die ook in dat plaatje passen. Hierdoor is de kans groot dat die niet veel makkelijker te verdienen zijn als de game is uitgekomen.

onbekend

Voorlopig oordeel van Kyllian Franken

Nu is de grote vraag of Space Punks het waard is om al in te investeren in Early Access. Ik zou zelf nog even kijken hoe de game zich verder zal ontwikkelen. Nu lijkt het alsof de game te vroeg in Early Access is gegaan en nog te weinig inhoud heeft. Het is dus de vraag hoe dit nu zal worden aangevuld. Space Punks heeft veel potentie in zowel stijl als gameplay, maar gaat het die potentie waarmaken of niet? De game kan ook nog veel verkeerde kanten op gaan met de tijdsdruk van een releasedatum en de live service-elementen. Als je van twin stick shooters, scifi of Diablo houdt, zou ik na de release van Space Punks kijken naar de reviews om te zien wat er van de game geworden is.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?