Preview: The Witcher 2

Geplaatst: 11 september 2011 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

The Witcher 2 is op de pc al een tijdje uit: in mei dit jaar konden bezitters van een grote bak al aan de slag met één van de beste RPG's (zo niet de beste) van dit jaar. De game zou in eerste instantie ook meteen uitkomen voor de Xbox 360, maar ontwikkelaar CD Projekt heeft besloten om die versie nog een tijdje uit te stellen. Toch is ook die game nu in zicht, aangezien we daar begin 2012 mee aan de slag kunnen gaan. Laten we eens kijken hoe The Witcher 2 er vandaag de dag op de consoles bij staat.

Niet zo populair
Het is alweer een kleine maand geleden dat ik The Witcher 2 voor de Xbox 360 op de gamescom heb kunnen zien. Hoewel de game op de pc hoge ogen heeft gegooid, blijkt het toch moeilijk te zijn om mensen naar de presentatie van de Xbox 360 versie te krijgen. Het komt namelijk niet vaak voor dat er mensen achter een bepaalde game VIP-passen staan uit te delen voor een presentatie van hun game, omdat er anders te weinig mensen naar komen kijken. In het geval van The Witcher 2 kan ik me dat eigenlijk helemaal niet voorstellen, want als RPG-liefhebber kijk ik er enorm naar uit om deze game eindelijk op de console te kunnen spelen. Met goede hoop daalde ik dus af naar de grotten van CD Projekt voor een presentatie van ongeveer een half uur.

Graphics weer fenomenaal
Eén van de dingen die CD Projekt met deze Xbox 360 versie wil bereiken, is dat hij niet onder doet voor zijn grotere broer op de pc. Zowel de graphics als de soepele gameplay worden volgens de ontwikkelaar dus behouden, en ik kan alvast zeggen dat het eerste deel van die stelling niet gelogen is. De game ziet er dankzij de nieuwe REDengine ook op de Xbox 360 fenomenaal uit. Oké, als je op de pc alle toeters en bellen open zet is dat natuurlijk weer andere koek (de pc is immers altijd beter wat betreft de plaatjes, als je maar het juiste materiaal hebt), maar als je het vergelijkt met andere console-games staat The Witcher 2 zijn mannetje en eigenlijk nog meer dan dat.

Nieuwe features
Uiteraard was het overzetten van de game naar de console zonder de mooie graphics te verliezen één van de redenen waarom The Witcher 2 is uitgesteld naar begin volgend jaar. Een andere reden is dat de ontwikkelaars geen regelrechte port van de pc versie uit wilde brengen, maar ook nog wat extraatjes toe wilden voegen aan de game. Ten eerste krijgt de game natuurlijk alle updates die tot nu toe ook op de pc zijn uitgekomen. Een andere reden was het vinden van een uitgever, want je moet wel iemand hebben die je game wil uitbrengen. Dat laatste is nu opgelost, aangezien THQ ervoor gaat zorgen dat iedereen The Witcher 2 op de Xbox 360 kan spelen. Wat dat betreft staat er niets meer in de weg om begin volgend jaar weer te kunnen genieten van een RPG van jewelste.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Witcher 2: Assassins of Kings

Ontwikkelaar:

CD Projekt RED

Uitgever:

Bandai Namco

Release:

17 mei 2011

Pc, Xbox 360

Lees meer