Tabee 2022, welkom 2023!

Jemig, wat vliegt die tijd toch voorbij. Zo heb je een aantal keer met je ogen geknipperd en staan we opeens aan de vooravond van 2023. Het lijkt als de dag van gister dat ik een soorgelijk artikel heb geschreven over het jaar 2021, maar dat is toch al een dag of 365 geleden. Voordat we ons kapitaal de lucht in schieten, ons scheel vreten aan de oliebollen en ons lam drinken aan de champagne, wil ik in dit artikel nog even stilstaan bij het afgelopen jaar. Want wat hebben we weer een jaar achter de rug.

Elden Ring preview Xbox Series

Tot ziens 2022

Natuurlijk hebben wij in onze Game Over eindejaars podcast al uitgebreid stilgestaan bij de vele gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Toch kan ik het niet laten om ook in dit artikel nog even terug te blikken op wat er nou gebeurd is. Je zou het namelijk bijna vergeten, maar de eerste maanden van 2022 zaten we nog in een strenge lockdown. Het voelt alsof het al jaren geleden is, maar eigenlijk is dat dus niet eens zo heel ver terug. Vlak daarna brak er oorlog uit in Europa. Beide gebeurtenissen hebben ook veel impact gehad op de game industrie in zijn geheel. Door het thuiswerken en zitten werd er meer gegamed, maar werd ook het ontwikkelen van games een stuk lastiger gemaakt. De oorlog in Oekraïne heeft veel teweeg gebracht bij de Oekraïense ontwikkelaars en de games waar zij aan werken.

Gelukkig zijn er ook nog veel leuke gebeurtenissen geweest in het afgelopen jaar. Wat te denken van al die releases die we weer hebben mogen meemaken. Elden Ring kwam uit, Horizon Fobidden West verscheen aan de horizon, Splatoon 3 spatte van ons scherm en dan was er natuurlijk ook veel Pokémon dit jaar met Pokémon Legends Arceus, Pokémon Violet en Pokémon Scarlet. Disney Dreamlight Valley kwam plots in Early Access uit en heeft veel mensen uren aan speelplezier bezorgd. Fall Guys werd zomaar free-to-play en is wellicht vandaag de dag populairder dan het ooit was. Fortnite bracht weer talloze samenwerkingen naar buiten. Heel veel indie ontwikkelaars hebben ons unieke games voorgeschoteld waar we van hebben mogen genieten. Als je alles bij elkaar optelt is het afgelopen jaar ook weer ontzettend vele gebeurd.

God of War Ragnarok7

Merci, dat jij er bent

Voor ons als redacteurs zijn al die gebeurtenissen natuurlijk ontzettend leuk om te verslaan. Dag in dag uit staat ons team klaar om jou te voorzien van het laatste gamenieuws, de sappigste opiniestukken en de eerlijkste reviews. Daarom wil ik het gehele team van Gameliner ook langs deze weg enorm bedanken voor hun tomeloze inzet voor onze website. Al die duizenden nieuwsberichten, artikelen, reviews en video items zouden niet op deze site staan zonder hun. Hierbij moet natuurlijk ook dank worden uitgesproken naar het werk van de mensen die je als bezoeker eigenlijk nooit ziet. Het feit dat je het niet ziet en het niet opvalt wat ze doen, betekent juist dat zij hun werk uitstekend hebben gedaan. Dan heb ik het natuurlijk over het development team achter Gameliner. Zo'n site moet natuurlijk goed werken, in de lucht blijven en continu aan worden gesleuteld om de bezoeker een optimale beleving te geven. Dus ook dank daarvoor.

En uiteraard bedank ik ook jou, onze trouwe lezer. Jij bent de reden dat wij dit allemaal doen. We proberen ons elke dag te verbeteren, zodat jij jouw dagelijkse portie game nieuws op een fijne manier tot je kunt nemen. Zonder jou hebben we geen bestaansrecht, dus bedankt dat jij dagelijks onze website bezoekt, onze video's bekijkt of samen met ons games speelt tijdens één van onze vele streams. Ook onze community op discord hartelijk dank voor de steun en support het afgelopen jaar. Het blijft mooi om te zien dat een medium als games voor zoveel verbinding kan zorgen tussen zoveel verschillende mensen. Er rest mij niets meer dan iedereen een mooi oud en nieuwfeest toe te wensen. Hopelijk vier je oud en nieuw zoals dat voor jou het prettigst is. Of dat nou onder een dekentje op de bank tijdens een goede game is, of heel uitgebreid met je dierbaarste familie en vrienden. Doe voorzichtig, blijf gezond en tot volgend jaar!

Disney Dreamlight 1

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?