Top 10: Verborgen parels onder de Xbox Game Pass games

Xbox Game Pass is op dit moment wellicht de meest aantrekkelijke deal die je als gamer kunt vinden. Voor een relatief laag bedrag kun je maandelijks de meest toffe games spelen. Deze abonnementsvorm geeft je toegang tot games als Halo Infinite, DOOM Eternal en Forza Horizon 5. Met Xbox Game Pass vind je altijd wel games die echt helemaal in je straatje passen. Mocht je het toch even niet meer weten, dan hebben wij hier de top tien verborgen pareltjes onder de Xbox Game Pass games voor je op een rijtje gezet.

10. Unpacking

De titel van de game zegt eigenlijk alles al. In unpacking moet je uitpakken. Dat is de game. Klinkt op het eerste gezicht een beetje saai, maar Unpacking is een leuke game. Op wat meubels na zijn de kamers nog helemaal leeg en jij moet ervoor zorgen dat alles een passend plekje krijgt. Naast dat het behoorlijk relaxend werkt, is Unpacking ook een puzzelgame. In het begin is het simpel, want dan is er nog genoeg plek om alles neer te zetten, maar als je verder komt wordt dat steeds een beetje lastiger. Dan komt de kunst van het organiseren om de hoek kijken. Lukt het jou om alle dozen uit te pakken? Unpacking is hoe dan ook een aanrader als je op zoek bent naar een game die even tussendoor wil spelen.

Unpacking Xbox Game Pass games

9. The Pedestrian

Van de ene puzzelgame schakelen we direct door naar de andere, want op plek nummer negen van de verborgen pareltjes onder de Xbox Game Pass games vinden we The Pedestrian. De unieke vormgeving van de game maakt de puzzels extra leuk en interessant. Je speelt de puzzels namelijk op verkeersborden. Jij als voetganger wandelt vrolijk door al die borden heen, terwijl je oplossingen zoekt om verder te komen. Ieder bord biedt namelijk weer een nieuwe puzzel die je vervolgens naar een volgend bord brengt. Net als Unpacking is The Pedestrian geen lange game, maar wel een leuke game om tussendoor te spelen. De puzzels zijn behoorlijk gevarieerd en wisselen af qua moeilijkheidsgraad. Hoe verder je in de game komt, hoe lastiger ze worden.

Unpacking Xbox Game Pass games1

8. Road 96

Als je in bent voor een avonuurlijke roadtrip, dan zit je met Road 96 helemaal goed. Deze action adventure game haalt inspiratie uit Tarantino en Coen Brothers films en dat is te merken. Op je avontuur ontmoet je allerlei interessante personages en krijg je talloze keuzes voorgeschoteld die invloed hebben op het verhaal dat je beleeft. Hoewel de game zich afspeelt in het fictionele Petria zijn de vele verwijzingen naar de Verenigde Staten dusdanig aanwezig dat je het idee hebt dat je Amerika aan het doorkruisen bent. Road 96 heeft een kenmerkende art style en bovendien een soundtrack dat je helemaal terug brengt naar de jaren negentig. Dat is niet geheel toevallig, want het verhaal speelt zich af in de zomer van 1996.

Road 96 Xbox Game Pass games

7. Prodeus

Op nummer zeven van onze Xbox Game Pass lijst met verbrogen pareltjes vinden we Prodeus terug. Natuurlijk kun je DOOM Eternal spelen op Xbox Game Pass en dat is zeker aan te raden. Alleen DOOM Eternal kunnen we nu eenmaal niet onder de verborgen parels scharen. Als je de gehele DOOM serie al meerdere malen doorlopen hebt en gek bent van het genre, dan is er op Game Pass nog genoeg te ontdekken. Wat te denken van Prodeus bijvoorbeeld. De game haalt zijn inspiratie sterk uit bijvoorbeeld DOOM en Duke Nukem van vroeger, maar brengt het naar de huidige tijd. Geen diepzinnige game waarbij je je grijze massa flink aan het werk moet zetten, maar gewoon hersenloos je frustratie wegknallen met zoveel mogelijk verschillende guns. Dat is wat Prodeus te bieden heeft. Dit alles uiteraard onder het genot van een lekkere dikke soundtrack.

Prodeus Xbox Game Pass games

6. As Dusk Falls

Als de scherming valt dan weet je het wel. In As Dusk Falls is er stront aan de knikker. As Dusk Falls is een unieke verhalende adventure game met een opvallende art style. In tegenstelling tot veel andere games kijk je niet naar vloeiende beelden alsof je bijvoorbeeld en film kijkt, maar heeft het meer weg van een prentenboek. Toch weet As Dusk Falls je in het verhaal te zuigen zoals bij een spannend boek. Met enige regelmaat sta je figuurlijk gesproken op een splitsing waarbij jij moet kiezen welke kant het verhaal op gaat. Hierdoor is de replay value meer dan aanwezig. Je keuzes hebben namelijk invloed op het verdere verloop van het verhaal. Niet voor niets staat As Dusk Falls op plek nummer zes in onze top tien verborgen parels onder de Xbox Game Pass games.

As Dusk Falls Xbox Game Pass games

5. Beacon Pines

Laat je niet direct in de luren leggen door het schattige voorkomen van Beacon Pines. Hoewel de figuren er uitzien alsof ze zo uit een betoverend sprookjesboek gestapt zijn, hangt er ook een ietwat griezelige sfeer. Je speelt letterlijk een verhaal van bladzijde naar bladzijde. Door golden charms te vinden kun je bepaalde woorden uit het verhaal herschrijven en daarmee het avontuur een compleet andere kant op sturen. Je moet nieuwe vrienden zien te maken en mysteries zien te ontrafelen. Als je het leuk vindt om een verhalende game te spelen, dan is Beacon Pines één van de verbrogen parels die je echt niet mag missen in Xbox Game Pass.

Beacon Pines Xbox Game Pass games

4. Genesis Noir

Op de vierde plek in onze top tien van verborgen parels onder de Xbox Game Pass games vinden we Genesis Noir terug. Dit kosmische avontuur duurt misschien niet al te lang, maar is zeker de moeite waard om mee te pakken op Xbox Game Pass. Het heeft een unieke art style, waarbij het heelal en de sterren een grote rol spelen. Je speelt als No Man en raakt verwikkeld in een diehoeksverhouding met Golden Boy en Miss Mass. In essentie is Genesis Noir een point en click adventure game met een avontuur die je niet snel zal vergeten. Een game die belangrijke elementen uit het universum vertaalt naar een spannend verhaal. Spijt krijg je niet snel als je Genesis Noir een kans geeft.

Genesis Noir Xbox Game Pass games

3. Immortality

Immortality is misschien wel de meest bijzondere game in deze top tien lijst. De game bestaat namelijk niet uit gameplaybeelden, maar draait volledig om drie films (Ambrosio, Minsky en Two of Everything) waarbij de hoofdrol wordt gespeeld door de fictieve actrice Marissa Marcel. De films waarin Marcel een rol speelde zijn nooit uitgebracht en ze is van de aardbodem verdwenen. Aan de hand van de beelden moet jij erachter zien te komen waar Marissa Marcel is gebleven. Door de scenes te observeren moet je het mysterie zien te ontrafelen. Wel een behoorlijke disclaimer, deze game is gemarkeerd als PEGI 16. Het is dus niet voor de ogen van jonge gamers bestemd.

Immortality Xbox Game Pass games

2. Pentiment

Op een eervolle tweede plaats in onze top tien verborgen parels onder de Xbox Game Pass games vinden we Pentiment terug. Hoewel ontwikkelaar Obsidian Entertainment geen kleine speler is, lijkt Pentiment bij veel mensen toch een beetje onder de radar te zijn gebleven. En dat is zonde. Pentiment heeft namelijk niet alleen een mooie art style dat doet denken aan een kunstwerk van één of andere meester uit de zestiende eeuw, maar bovendien ook een meeslepend en interessant verhaal. In Pentiment staat Europa namelijk aan de vooravond van grote veranderingen op politiek en religieus gebied. Kunstenaar Andreas Maler ondervindt dit aan den lijve tijdens zijn verblijf in de Beierse Alpen.

Pentiment Xbox Game Pass games

1. Moonglow Bay

Als laatst hebben we Moonglow Bay. Wat is er nou relaxter dan even lekker gaan vissen na een drukke dag? Niks toch? In Moonglow Bay speel je als een beginnend visser. Niet alleen moet je de fijne kneepjes van het vissersvak zien te leren, er rust ook een zware taak op je schouders om het vissersdorpje Moonglow Bay van de financiële ondergang te redden. Er is ontzettend veel te zien, doen een beleven in Moonglow Bay. En het mooiste van alles is dat je dat niet allemaal in je eentje hoeft te doen. De game is namelijk lokaal in co-op modus te spelen, waardoor je het samen met en vriend of vriendin kunt doen. Moonglow Bay is de nummer één in onze lijst van top tien verborgen parels onder de Xbox Game Pass games.

Moonglow Bay Xbox Game Pass games

En daarmee is onze top tien verborgen parels onder de Xbox Game Pass games voltooid. Welke van deze game wil jij graag een kans geven? Of mis je misschien juist een game in onze top tien waarvan jij vindt dat die er absoluut in zou moeten staan? Laat het ons weten in de comments.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?