900 PlayStation-medewerkers worden op straat gezet

Geplaatst:

Er blijven nog steeds ontslagen vallen binnen de game-industrie. Ditmaal is het Sony Interactive Entertainment die gaat snijden in het PlayStation personeelsbestand.

Dit maakt CEO Jim Ryan wereldkundig via een blogpost. Daarnaast wordt er een kopie van de email die naar werknemers gestuurd is bijgevoegd. Wat betekent dit concreet? Ongeveer 8% van het PlayStation personeelbestand komt op straat te staan. Alle regio's waar PlayStation actief is worden getroffen, maar in het Verenigd Koninkrijk vallen de hardste klappen. PlayStation Studios’ London Studio sluit volledig, terwijl de ontwikkelaar Firesprite ook rekening moet houden met een flinke krimp. Diverse functies komen te vervallen binnen de werkomgeving van Sony Interactive Entertainment. Ryan geeft aan dat Sony hun uiterste best gaat doen om de getroffen werknemers te ondersteunen.

Wanneer houdt het op?

Bron: Sony Interactive Entertainment
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord