Mike Ybarra steunt Phil Spencer: 'Doet hem ook zeer'

Geplaatst:

De sluiting van enkele ZeniMax ontwikkelstudio's door de top van Microsoft is een beslissing geweest die veel woede bij mensen naar boven heeft gehaald, en begrijpelijk. Vooral bij individuën die hierdoor getroffen zijn, zal het niet in de koude kleren zijn gaan zitten, of het nou te verwachten was of niet. Maar ook bij de persoon die de knoop mede heeft moeten doorhakken - oftewel Phil Spencer - heeft het wel het één en ander teweeggebracht. Dat is iets wat voormalig Blizzard-topman Mike Ybarra ons graag op het hart wil drukken.

Want op Twitter/X regent het momenteel verwijten aan het adres van Spencer. Zo had Arkane Lyon's studio director Dinga Bakaba weinig goede woorden over voor het besluit, welke vergeleken werd met 'a fucking gut stab'. En hoewel Ybarra het gevoel maar al te goed snapt, pleit hij er en passant voor dat we ook Phils kant van het verhaal even in het achterhoofd houden. Want Phil is naast Xbaas ook gewoon een mens met gevoelens en Mike is er zeker van dat het besluit hem net zo hard heeft geraakt.

En God weet heeft Ybarra hier helemaal gelijk. Ik heb Phil Spencer helaas nog nooit persoonlijk gesproken, ondanks dat hij slechts twee tafeltjes van me verwijderd was in een pizzeria in Keulen (was ik er nou maar heen gelopen). Maar van die afstand leek het me inderdaad ook geen verkeerde vent. En ja, waar gehakt wordt, vallen spaanders. In dit geval had Phil die bijl mede vast omdat het bij zijn werk hoort. Maar goed, misschien had hij wat subtieler kunnen hakken of eerst de bijl even moeten slijpen. We zullen het nooit weten en laten we hopen dat we zelf nooit zo'n beslissing hoeven te nemen.

Bron: X
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord