Bit: #DOESLIEF: Call of Duty Code of Conduct aangepast

Geplaatst:
Aangepast: 24 januari 2024 12:10

Je mag elkaar digitaal door de hersenpan schieten, elkaar te lijf gaan met een mes of een granaat op iemands crown jewels richten, maar Activision Blizzard heeft liever niet dat je elkaar bestookt met kwetsende opmerkingen. Dat is de boodschap die de Call of Duty-uitgever naar buiten brengt door de Code of Conduct van de first-person shooter wat verder aan te passen en te specificeren.

Wie online shooters speelt, moet een dikke huid hebben. Of een dikke moeder, als ik menig Brits tienerjong moet geloven. Als online Call of Duty te spelen, moet je rekening houden met allerlei denigrerende opmerkingen, al is het maar om je van je stuk te brengen. Maar Activision Blizzard is daar eigenlijk niet zo kapot van. Sterker nog, men verbiedt het om gemeen tegen elkaar te zijn en handhaaft dat middels een Code of Conduct die men recentelijk van een update heeft voorzien. Vooral de “Treat Everyone with Respect” pillar heeft waat aanvulling gekregen.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Modern Warfare 2

"We do not tolerate bullying or harassment, including derogatory comments based on race, gender identity or expression, sexual orientation, age, culture, faith, mental or physical abilities, or country of origin, or the amplification of any person, agenda, or movement that promotes discrimination or violence based on the above.

All members of our community should be treated with dignity and respect.

Communication with others, whether using text or voice chat, must be free of offensive or harmful language. Hate speech and discriminatory language is offensive and unacceptable, as is harassment and threatening another player."

Zo is het! Het moet maar eens afgelopen zijn met dat xenofobe, homofobe en moederfobe geschreeuw over de chat. Ik heb helemaal geen zin om aan een wildvreemde schreeuwlelijk uit te leggen hoe ik mezelf identificeer en dat m'n moeder geen interesse heeft in een ranzige date met een elfjarig ventje.

Oh ja, en cheaten middels third-party software mag ook nog steeds niet. Flauw hoor...

Bron: Call of Duty Blog
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Warzone 2.0

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

16 november 2022

Ontwikkelaar

Infinity Ward

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord