Gerucht: Alien-game in de maak, Isolation sequel wordt gepitcht

Geplaatst:

De Alien-franchise wordt tegenwoordig weer flink vaak genoemd. Vandaag bekijken we een nieuw gerucht die claimt dat er een nieuwe Triple A Alien-game in de maak is en dat er een vervolg op Alien: Isolation wordt gepitcht.

Ja, een nieuwe Triple A Alien-game - of een AAAAlien-game - is natuurlijk niet niks. De website Insider Gaming claimt meerdere bronnen te hebben gesproken die dit gerucht versterken. Deze nieuwe game moet komen te verschijnen in het laatste kwartaal van 2023. Het is voornamelijk geïnspireerd door games, zoals Dead Space en Resident Evil. Momenteel bestaat de game onder de codenaam 'Marathon' en heeft het een flink budget voor de ontwikkelingsfase ontvangen. De ontwikkelaar van de aankomende survival/horrorgame is kennelijk Grasshopper Manufacturer. Je kent ze wellicht van de No More Heroes-serie en Killer 7. Dezelfde bron, die documentatie en concept art leverde, geeft aan dat er momenteel gesproken wordt over een Alien: Isolation sequel. Ontwikkelaar Creative Assembly van het origineel heeft nog een aantal onaangekondigde projecten lopen. Volgens de bron wordt het vervolg op Isolation op dit moment gepitcht of de productie is net begonnen.

Er zijn nog twee andere Alien-games in ontwikkeling. Aliens Dark Descent is een strategiegame en Aliens van ontwikkelaar Survios is een pure horrortitel.

Alien game gerucht

Wat wil jij zien in een nieuwe Alien-game? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Insider Gaming
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Alien: Isolation

Series

-

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch

Releasedatum

7 oktober 2014

Ontwikkelaar

The Creative Assembly

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord