Alien: Isolation

  • Ontwikkelaar The Creative Assembly
  • Eerste releasedatum 7 oktober 2014
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile , Nintendo Switch
  • Genre Horror
  • Gameliner score

Gerucht: Alien-game in de maak, Isolation sequel wordt gepitcht

De Alien-franchise wordt tegenwoordig weer flink vaak genoemd. Vandaag bekijken we een nieuw gerucht die claimt dat er een nieuwe Triple A Alien-game in de maak is en dat er een vervolg op Alien: Isolation wordt gepitcht.

Ja, een nieuwe Triple A Alien-game - of een AAAAlien-game - is natuurlijk niet niks. De website Insider Gaming claimt meerdere bronnen te hebben gesproken die dit gerucht versterken. Deze nieuwe game moet komen te verschijnen in het laatste kwartaal van 2023. Het is voornamelijk geïnspireerd door games, zoals Dead Space en Resident Evil. Momenteel bestaat de game onder de codenaam 'Marathon' en heeft het een flink budget voor de ontwikkelingsfase ontvangen. De ontwikkelaar van de aankomende survival/horrorgame is kennelijk Grasshopper Manufacturer. Je kent ze wellicht van de No More Heroes-serie en Killer 7. Dezelfde bron, die documentatie en concept art leverde, geeft aan dat er momenteel gesproken wordt over een Alien: Isolation sequel. Ontwikkelaar Creative Assembly van het origineel heeft nog een aantal onaangekondigde projecten lopen. Volgens de bron wordt het vervolg op Isolation op dit moment gepitcht of de productie is net begonnen.

Er zijn nog twee andere Alien-games in ontwikkeling. Aliens Dark Descent is een strategiegame en Aliens van ontwikkelaar Survios is een pure horrortitel.

Alien game gerucht

Wat wil jij zien in een nieuwe Alien-game? Laat het ons weten in de comments!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?