Het gaat erg goed met GTA, volgens Take-Two

-

Het gaat erg goed met de GTA-serie, volgens Take-Two Interactive. Dit blijkt uit de cijfers van het meest recente financiële jaaroverleg.

Take-Two Interactive, moederbedrijf van GTA-ontwikelaar Rockstar, had onlangs haar financiële jaaroverleg. Hieruit is gebleken dat de omzetdoelen behaald zijn en het bedrijf goed op weg is haar fiscale doelen voor het komende jaar te behalen. Met name de GTA-serie doet het erg goed. Zo is de franchise in totaal ruim 430 miljoen keer over de toonbank gegaan, ten opzichte van 425 miljoen verkochte exemplaren in het vorige kwartaal. Ruim 200 miljoen van die verkochte exemplaren zijn te danken aan Grand Theft Auto V. Dit maakt de game in de Verenigde Staten de bestverkochte game in de afgelopen tien jaar en de release die het snelste een miljard dollar heeft weten op te leveren. Dat succes van GTAV is ze niet in de koude kleren gaan zitten. De hooggeanticipeerde release van GTA 6 zorgt ook nu al voor enorm veel hype. De GTA 6 trailer, tot nu toe ook de enige trailer van deze nieuwe titel, wist 93 miljoen views te behalen in de eerste 24 uur nadat het gedropt was. Dit maakt die trailer de meest succesvolle niet-muziekgerelateerde video op YouTube.

Het is echter niet alleen maar koek en ei bij Take-Two. Eerder werd er al een grote ontslagronde bij Take-Two aangekondigd en besloot het bedrijf om Roll7 en Intercept Games te sluiten. Eerder dit jaar besloot Take-Two Gearbox over te nemen van Embracer, waar tot nu toe nog niet heel veel mee gedaan is.

Bron: X
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Ontwikkelaar:

Rockstar Studios

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

Q4 2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord