Take-Two sluit twee studio's: Roll7 en Intercept Games

Geplaatst:

Take-Two Interactive - het bedrijf dat eerst nog stellig claimde dat er geen ontslagen binnen haar muren gingen vallen - gaat twee studio's sluiten: Roll7 en Intercept Games.

Dit nieuws werd naar buiten gebracht door het journalistieke platform Bloomberg. Take-Two Interactive kondigde al eerder een ontslagronde aan, maar de sluiting van twee hele studio's is nieuw. Roll7 is de ontwikkelaar achter OlliOlli World en Rollerdrome. Beide games werden enorm positief ontvangen. Intercept Games is de studio verantwoordelijk voor Kerbal Space Program 2. Deze titel verkeerde zich nog in Early Access, dus het is even de vraag of de ontwikkeling verder wordt opgepakt door een andere studio. Zowel Roll7 als Intercept Games ontvangen veel empathische reacties van gamers in de online wandelgangen. Take-Two Interactive kan vooral rekenen op onbegrip en sneren.

Take-Two Interactive - het bedrijf dat GTA VI in 2025 hoopt uit te brengen en onlangs Gearbox van Embracer overkocht voor een slordige 460 miljoen dollar - heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

Hopelijk komen de getalenteerde ontwikkelaars weer op hun pootjes terecht.

Bron: Bloomberg
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord