Take-Two wil bezuinigen zonder mensen te ontslaan

Geplaatst: 11 februari 2024 18:50

Take-Two Interactive is voornemens om flink te gaan bezuinigen en kiest er opvallend genoeg voor om dit te doen zonder een knoepert van een ontslagronde. Volgens CEO Strauss Zelnick zit het grote geld hem namelijk niet in personeel, maar in iets anders.

En dat is best peculiar, want zo'n beetje de gehele industrie gooit er de laatste tijd mensen uit alsof het Starbuck-bekertjes zijn. Volgens Zelnick moet men er ook bij Take-Two aan geloven en moet er eens goed gekeken worden naar manieren om efficiënter te worden, zonder creativiteit en innovatie daarmee in het gedrang te brengen.

Our strategy is anchored in creativity, innovation, and efficiency. We are currently working on a significant cost reduction program across our entire business to maximize our margins, while still investing for growth.These measures are incremental to, and more robust than, our prior cost reduction program, and we aim to achieve greater operating leverage as we roll out our outstanding release schedule.

GTA 5 geld

Maar hoe wil Strauss dat dan gaan bewerkstelligen zonder werknemers te piepelen? Dat is iets waar IGN toch wel een antwoord op wilde hebben, en ook kreeg. Het antwoord: bezuinigen op marketing. Want marketing is toch wel een kostenplaatje gebleken.

I would just note that our biggest line item of expense is actually marketing. We do think we can optimize that. We also have third-party expenses, software, other vendors, supply services. And we always find opportunity there. The hardest thing to do is to lay off colleagues, and we have no current plans.

Nou, Strauss, hiermee maak je toch wel vrienden in de industrie. Terwijl Jan en alleman op straat komt te staan om zo de kosten te drukken, zoek jij ergens anders een bezuinigingspost. Chapeau! Nu valt het nog maar te bezien of je op de lange termijn bij dit statement kunt blijven.

Bron: IGN
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord