Hogwarts Legacy officieel bestverkochte game van 2023

Geplaatst:

Hogwarts Legacy is officieel de bestverkochte game van 2023. Dat wordt nu bevestigd na de onthulling van de jaarcijfers van Nintendo.

Hogwarts Legacy is volgens Warner Bros. de best verkopende game van 2023 wereldwijd geworden en heeft dus officieel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom overtroffen. Hogwarts Legacy verkocht meer dan 22 miljoen exemplaren en overtrof daarmee de 20,28 miljoen exemplaren van Zelda in het eerste jaar, zoals bevestigd in de financiële resultaten van Nintendo. Hoewel eerdere rapporten hadden aangegeven dat Hogwarts Legacy de leiding had op de Amerikaanse markt, ontstond er speculatie over het potentieel van Zelda om Hogwarts Legacy wereldwijd te overtreffen, gezien de digitale verkoopcijfers van Nintendo niet voor de jaarcijfers bekend werden gemaakt. Deze jaarcijfers zijn nu wel bekend en hieruit blijkt dat Tears of the Kingdom ook met digitale sales net niet vaak genoeg over de toonbank is gegaan. De release van Hogwarts Legacy in februari gaf het een kleine voorsprong op de release van Tears of the Kingdom in mei, die daarnaast ook nog eens exclusief voor de Nintendo Switch uitkwam. Desondanks zorgden de prestaties van Zelda voor een plaats in de top tien van Nintendo Switch-softwareverkopen aller tijden.

Warner Bros. is van plan om te profiteren van het succes van Hogwarts Legacy met de aankomende release van Harry Potter: Quidditch Champions en andere onaangekondigde projecten.

Bron: VideoGamesChronicle
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hogwarts Legacy

Series

-

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 februari 2023

Ontwikkelaar

Avalanche Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord