PlayerUnknown's Battlegrounds

  • Ontwikkelaar PUBG Corporation
  • Eerste releasedatum 12 december 2017
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter , Third-Person Shooter , Battle Royale
  • Gameliner score

Indiase regering verbiedt PUBG Mobile

De Indiase regering heeft PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile geblokkeerd. Naast PUBG Mobile hebben ze ook 117 andere apps verbannen die schadelijk zijn voor de 'soevereiniteit en integriteit' van India.

Nadat de Indiase regering in juni 59 Chinese apps heeft verbannen, waaronder TikTok en WeChat, hebben ze vandaag maar liefst 118 apps geblokkeerd. De nummer één app in India valt daar ook onder: PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile. Volgens het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie zijn die apps een bedreiging voor de 'soevereiniteit en integriteit' van India, omdat ze ongeoorloofd data zouden doorsturen naar servers buiten India. Deze data zou volgens het ministerie negatieve gevolgen kunnen hebben voor de Indiase nationale veiligheid en verdediging. Aangezien PUBG Mobile onder het Chinese technologiebedrijf Tencent valt, is ook PUBG Mobile geblokkeerd voor spelers uit India. De MMO strategiegame Rise of Kingdoms: Lost Crusade, Dawn of Isles en andere mobiele games zijn tevens verboden. Daarnaast heeft dit besluit helaas impact voor niet alleen de casual PUBG Mobile-spelers, maar ook de eSports-scene in India. Zowel TSM als Fnatic hebben namelijk Indiase PUBG Mobile eSport-teams.

PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile is sinds 9 februari 2018 te spelen op iOS en Android en heeft dagelijks zo'n vijftig miljoen actieve gebruikers.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?