Indiase regering verbiedt PUBG Mobile

Geplaatst:
Aangepast: 2 september 2020 15:53

De Indiase regering heeft PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile geblokkeerd. Naast PUBG Mobile hebben ze ook 117 andere apps verbannen die schadelijk zijn voor de 'soevereiniteit en integriteit' van India.

Nadat de Indiase regering in juni 59 Chinese apps heeft verbannen, waaronder TikTok en WeChat, hebben ze vandaag maar liefst 118 apps geblokkeerd. De nummer één app in India valt daar ook onder: PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile. Volgens het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie zijn die apps een bedreiging voor de 'soevereiniteit en integriteit' van India, omdat ze ongeoorloofd data zouden doorsturen naar servers buiten India. Deze data zou volgens het ministerie negatieve gevolgen kunnen hebben voor de Indiase nationale veiligheid en verdediging. Aangezien PUBG Mobile onder het Chinese technologiebedrijf Tencent valt, is ook PUBG Mobile geblokkeerd voor spelers uit India. De MMO strategiegame Rise of Kingdoms: Lost Crusade, Dawn of Isles en andere mobiele games zijn tevens verboden. Daarnaast heeft dit besluit helaas impact voor niet alleen de casual PUBG Mobile-spelers, maar ook de eSports-scene in India. Zowel TSM als Fnatic hebben namelijk Indiase PUBG Mobile eSport-teams.

PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile is sinds 9 februari 2018 te spelen op iOS en Android en heeft dagelijks zo'n vijftig miljoen actieve gebruikers.

Bron: Rod Breslau
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot PlayerUnknown's Battlegrounds

Series

-

Uitgever

PUBG Corporation

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Xbox Series

Releasedatum

12 december 2017

Ontwikkelaar

PUBG Corporation

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord