Mario Kart Tour stapt af van gachasysteem

Geplaatst:

Mario Kart Tour, de mobiele Mario Kart-game van Nintendo, stapt af van het vertrouwde gachasysteem. Tevens komt er een Battle-modus naar de game.

Mario Kart Tour is in de Nintendo-community nooit echt met open armen ontvangen. Dit had voor een groot deel met het gachasysteem van de game te maken. In Mario Kart Tour kon je zeldzame personages verkrijgen door ze uit een pijp te schieten. Voor één keer schieten betaalde je een bepaald bedrag met de zogenaamde 'rubies', de in-game munteenheid. Volgens velen neigde dit naar pay-to-win-strategieën. Ook in onze review van Mario Kart Tour gaf Timo aan niet tevreden te zijn met dit systeem. Drie jaar later stapt Nintendo toch af van de gachapraktijken. In plaats daarvan introduceert de game een zogenaamde 'Spotlight Shop', waarin je rubies kunt inwisselen voor nieuwe en vertrouwde personages, karts en gliders. Je moet dus nog steeds je (in-game) portemonnee trekken voor nieuwe dingen, maar het element van kans wordt verwijderd.

Tevens heeft Nintendo aangekondigd dat er een Battle-modus naar de game komt. Daardoor hoef je niet direct je Nintendo Switch meer aan te zetten als je jouw tegenstanders in een gevechtsarena wilt belagen met schilden en bananen.

De nieuwe Spotlight Shop in Mario Kart Tour laat voor het eerst zijn gezicht zien vanaf 4 oktober. De Battle-modus komt de applicatie later deze maand versterken.

Bron: Mario Kart Tour in-game nieuws
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario Kart Tour

Series

Mario Kart

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Mobile

Releasedatum

25 juni 2019

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord