Mario Kart Tour

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 25 juni 2019
  • Platformen Mobile
  • Genre Racing
  • Gameliner score

Mario Kart Tour stapt af van gachasysteem

Mario Kart Tour, de mobiele Mario Kart-game van Nintendo, stapt af van het vertrouwde gachasysteem. Tevens komt er een Battle-modus naar de game.

Mario Kart Tour is in de Nintendo-community nooit echt met open armen ontvangen. Dit had voor een groot deel met het gachasysteem van de game te maken. In Mario Kart Tour kon je zeldzame personages verkrijgen door ze uit een pijp te schieten. Voor één keer schieten betaalde je een bepaald bedrag met de zogenaamde 'rubies', de in-game munteenheid. Volgens velen neigde dit naar pay-to-win-strategieën. Ook in onze review van Mario Kart Tour gaf Timo aan niet tevreden te zijn met dit systeem. Drie jaar later stapt Nintendo toch af van de gachapraktijken. In plaats daarvan introduceert de game een zogenaamde 'Spotlight Shop', waarin je rubies kunt inwisselen voor nieuwe en vertrouwde personages, karts en gliders. Je moet dus nog steeds je (in-game) portemonnee trekken voor nieuwe dingen, maar het element van kans wordt verwijderd.

Tevens heeft Nintendo aangekondigd dat er een Battle-modus naar de game komt. Daardoor hoef je niet direct je Nintendo Switch meer aan te zetten als je jouw tegenstanders in een gevechtsarena wilt belagen met schilden en bananen.

De nieuwe Spotlight Shop in Mario Kart Tour laat voor het eerst zijn gezicht zien vanaf 4 oktober. De Battle-modus komt de applicatie later deze maand versterken.

BRON Mario Kart Tour in-game nieuws

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?