Pc-versie Red Dead Redemption was nooit aan de orde

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Red Dead Redemption verscheen in 2010 voor de PlayStation 3 en Xbox 360, en was een groot succes. Er was lange tijd hoop dat de game ook naar de pc zou komen, maar de kans is zeer klein dat dit ooit nog gaat gebeuren. Volgens een oud werknemer van Rockstar heeft de ontwikkelaar zelfs nooit serieus overwogen om de game naar de pc over te zetten.

Kris Roberts werkte voor Rockstar als lead multiplayer designer voor Red Dead Redemption. Op zijn eigen Twitch-kanaal liet hij weten dat er nooit gesproken is over een pc-versie. Het verbaasde hem zelfs dat er een pc-versie van Grand Theft Auto V is verschenen. Red Dead Redemption is ontwikkeld op een Win32 pc, maar de studio heeft volgens Roberts altijd de intentie gehad om de game alleen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uit te brengen.

Lange tijd gingen er geruchten dat Red Dead Redemption ook voor pc zou verschijnen, maar het is altijd bij geruchten gebleven. Rockstar lijkt bezig te zijn met een nieuwe Red Dead-game en wie weet dat deze net als GTA V wel voor de pc zal verschijnen.

Bron: Gamespot
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo Switch

Releasedatum

21 mei 2010

Ontwikkelaar

Rockstar San Diego

Gameliner Awards

Beste game van 2010

Lees meer