Starfield krijgt R-rating in Australië wegens drugsgebruik

Geplaatst: 18 maart 2023 10:33

Blijkbaar heeft Starfield een R-rating gekregen in Australië. Deze leeftijdsclassificatie is gekozen in het land wegens het drugsgebruik in de game.

Toen Starfield werd onthuld in 2018, wisten we nog niks over deze game behalve de naam en de setting. In de afgelopen jaren is er langzaam maar zeker meer informatie naar buiten gekomen. Zo is er meer onthuld over de Settled Systems in Starfield. Helaas was het niet alleen leuk nieuws, want vorig jaar werd onthuld dat Starfield werd uitgesteld en moesten we nog langer wachten op de nieuwe Bethesda-game. Nu de nieuwe Starfield-releasedatum nadert beginnen er langzaam maar zeker leeftijdsclassificaties in landen vastgesteld te worden voor de game. Nu blijkt dat Australië een classificatie van R 18+ heeft gekregen en dat betekent dat alleen volwassenen in Down Under de game mogen spelen. In de omschrijving staat dat Starfield onder andere lichte naaktheid, geweld en grof taalgebruik bevat, maar dat de leeftijdsclassificatie vooral komt door het gebruik van drugs in de game. Wat voor invloed drugs hebben in het verhaal en de gameplay van Starfield is nog niet bekend.

Starfield11

Starfield is beschikbaar vanaf 6 september voor de pc en Xbox Series X|S.

Bron: Australian Government

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Starfield

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

6 september 2023

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

Best of gamescom 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord