Starfield

  • Ontwikkelaar Bethesda Game Studios
  • Eerste releasedatum 6 september 2023
  • Platformen Pc , Xbox Series
  • Genre RPG
  • Gameliner score -

Starfield krijgt R-rating in Australië wegens drugsgebruik

Blijkbaar heeft Starfield een R-rating gekregen in Australië. Deze leeftijdsclassificatie is gekozen in het land wegens het drugsgebruik in de game.

Toen Starfield werd onthuld in 2018, wisten we nog niks over deze game behalve de naam en de setting. In de afgelopen jaren is er langzaam maar zeker meer informatie naar buiten gekomen. Zo is er meer onthuld over de Settled Systems in Starfield. Helaas was het niet alleen leuk nieuws, want vorig jaar werd onthuld dat Starfield werd uitgesteld en moesten we nog langer wachten op de nieuwe Bethesda-game. Nu de nieuwe Starfield-releasedatum nadert beginnen er langzaam maar zeker leeftijdsclassificaties in landen vastgesteld te worden voor de game. Nu blijkt dat Australië een classificatie van R 18+ heeft gekregen en dat betekent dat alleen volwassenen in Down Under de game mogen spelen. In de omschrijving staat dat Starfield onder andere lichte naaktheid, geweld en grof taalgebruik bevat, maar dat de leeftijdsclassificatie vooral komt door het gebruik van drugs in de game. Wat voor invloed drugs hebben in het verhaal en de gameplay van Starfield is nog niet bekend.

Starfield11

Starfield is beschikbaar vanaf 6 september voor de pc en Xbox Series X|S.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?