Dead Cells

  • Ontwikkelaar Motion Twin
  • Eerste releasedatum 10 mei 2017
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile , Nintendo Switch
  • Genre Metroidvania , Roguelike
  • Gameliner score -

Trailer: Dead Cells: Return to Castlevania aangekondigd

Dead Cells gaat al heel wat jaartjes mee, maar mocht wederom op het podium staan tijdens de pre-show van The Game Awards. Ze hebben namelijk een bijzondere cross-over te pakken.

De naam zegt het al: in Dead Cells: Return to Castlevania keert ontwikkelaar Motion Twin terug naar de oorsprong van het metroidvania-genre. Met een zeer fraaie cinematische trailer wordt de samenwerking aangekondigd. Spelers kunnen zich gaan opmaken om veertien iconische wapens te gebruiken, zoals de Vampire Killer, Throwing Axe en Holy Water. Elk uithoekje van Dracula's kasteel is beschikbaar voor exploratie. Een flinke soundtrack wordt toegevoegd met 51 klassieke Castlevania-tracks. Twaalf van de bekendste tracks, zoals Vampire Killer, Bloody Tears en Simon Belmont's Theme zijn in een nieuw Dead Cells jasje gestoken. Death en Dracula zijn eindbazen, maar eentje blijft geheim voor nu.

Dead Cells heeft een Boss Rush modus. De vorige update, Dead Cells: Everyone Is Here!, is al een tijdje uit.

Dead Cells is nu beschikbaar voor alle moderne platformen. Dead Cells: Return to Castlevania verschijnt in het eerste kwartaal van 2023.

BRON The Game Awards

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?