Support voor Dead Cells komt ten einde

Geplaatst: 12 februari 2024 14:10

De roguelite Metroidvania Dead Cells gaat geen contentupdates meer ontvangen - en niet iedereen is daarover te spreken. Ook voormalig Dead Cells-designer Sébastien Benard windt er geen doekjes om.

Maar wat is er precies aan de hand? Vorige week kondigde Motion Twin aan dat Dead Cells geen nieuwe contentupdates meer ging ontvangen en dat ontwikkelaar Evil Empire zich gaat bezighouden met nieuwe avonturen. Evil Empire werd in 2019 door Motion Twin - de originele makers van Dead Cells - opgericht, zodat Dead Cells van nieuwe content kon worden voorzien, terwijl er ook gesleuteld kon worden aan nieuwe projecten, zoals Windblown. Update 35 wordt de laatste voor Dead Cells, wat een beetje uit de lucht komt vallen. Een lange tijd werd er niet gecommuniceerd en eerdere statements doen geloven dat Evil Empire stiekem veel langer aan de dungeon crawler wilde werken. Ondanks dat deze beslissing naar verluidt een overeenkomst is tussen Motion Twin en Evil Empire zijn er mensen die er wat sceptischer instaan. Op de Discord-server van Dead Cells werd aan Sébastien Benard gevraagd om een inzicht te delen - en hij nam geen blad voor de mond. De voormalig Dead Cells-designer geeft aan dat de statement "marketing bullshit" is en dat de beslissing van Motion Twin kan worden samengevat als een "asshole move".

Dead Cells is vooralsnog beschikbaar voor vrijwel alle moderne platformen.

Bron: Motion Twin
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dead Cells

Series

-

Uitgever

Motion Twin

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch

Releasedatum

10 mei 2017

Ontwikkelaar

Motion Twin

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord