Trailer: Resident Evil Village gameplay en releasedatum onthuld

Geplaatst:
Aangepast: 21 januari 2021 23:35

De Resident Evil Village gameplay en releasedatum zijn zojuist vrijgegeven door Capcom. Deze informatie werd gedeeld tijdens de Resident Evil Showcase.

We weten de Resident Evil Village releasedatum en we hebben nieuwe gameplay ontvangen door divers nieuw beeldmateriaal. Een nieuwe story trailer, gameplay footage en commentaar van de ontwikkelaars zelf zorgen ervoor dat we ineens veel meer weten van Resident Evil Village. We zien dat Ethan nog steeds samen is met zijn vrouw, maar zijn leven wordt abrupt verstoord. We zien meer van de "village" en we komen te weten dat het gigantische kasteel een grote rol gaat spelen in de horrorgame. Ethan wordt opgejaagd, terwijl hij op zoek is naar zijn vermiste dochter. Combat gaat weer een nadrukkelijke rol spelen in Resident Evil Village. Je moet echter niet alleen letten op de aanval, je moet ook jezelf verdedigen door te blokken. We zien in de gameplay footage de terugkeer van de koopman. Dit keer heet de handelaar "The Duke" en hij heeft een bijzonder (en dik) uiterlijk. De PlayStation 5-versie van Resident Evil Village krijgt een speciale demo, maar er is geen combat in deze versie aanwezig. Resident Evil Village komt ook naar de Xbox One en PlayStation 4 laat Capcom weten.

Resident Evil Village is beschikbaar vanaf 7 mei voor de pc, Xbox Series, Xbox One, PlayStation 5 en PlayStation 4.

Bron: Resident Evil Showcase
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil Village

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, VR, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

7 mei 2021

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord