Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

The Bureau: XCOM Declassified

  • Ontwikkelaar 2K Marin
  • Eerste releasedatum 23 augustus 2013
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3
  • Genre Strategie , Third-Person Shooter
  • Gameliner score

XCOM-directeur en studiohoofd stoppen bij Firaxis

Jake Solomon heeft besloten Firaxis na meer dan twee decennia te verlaten. Hij was de director van Marvel's Midnight Suns en de XCOM franchise.

Solomon is niet de enige die dit besluit heeft genomen. Ook studiohoofd Steve Martin gaat het bedrijf na 25 jaar verlaten. Uitgever 2K deelde dit nieuws onlangs. Martin wordt vervangen door voormalig hoofd bedrijfsvoering Heather Hazen. Het vertrek volgt op de teleurstellende start van Marvel's Midnight Suns, maar het is niet duidelijk of er een verband is. Jake Solomon deelde op Twitter ook zijn eigen statement over zijn vertrek bij Firaxis. "Ik begin aan een nieuw hoofdstuk; maar ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik de kans heb gekregen om mijn dromen te vervullen bij Firaxis Games," aldus Solomon. "Ik ben iedereen dankbaar die heeft genoten van XCOM en Marvel's Midnight Suns, en mijn ontwikkelings- en uitgeefpartners die hebben geholpen om die games tot leven te brengen." In een vervolgverklaring op Twitter zei Solomon dat het werken aan XCOM en Marvel twee "levenslange dromen" waren geweest. "Ik ben Sid eerst en vooral dankbaar dat hij me heeft onderwezen. Als ik ooit half zo goed ben als hij, ben ik twee keer zo goed als nu." Hij zei verder: "Ik hield van het ontwerpen van tactische turn-based games, maar het is tijd voor andere, slimmere mensen om die ruimte vooruit te duwen."

De meest recente XCOM-game, spin-off Chimera Squad, kwam in 2020 uit voor pc. Het laatste volledige deel, XCOM 2, verscheen al in 2016.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?