Far Cry 6

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 7 oktober 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter , Open-World
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Far Cry 6

In Ubisofts line-up zijn er een aantal legendarische franchises te ontdekken. Van Assassin's Creed tot Rayman, Ubisoft heeft een enorm aantal IP's in haar bezit. Een van de meest succesvolle series is natuurlijk Far Cry. Deze open world first-person shooter is al een grootmacht sinds 2010 en heeft sindsdien de aandacht van menig gamer weten te stimuleren, wanneer het weer eens een entree maakte. Vandaag nemen we een kijkje in alles wat we al weten over Far Cry 6. Van gameplay tot verhaal, dit is alles wat je moet weten over Far Cry 6!

onbekend

Een verhaal met pit

De Far Cry-games zijn er nooit vies van geweest om een pittig verhaal voor te schotelen aan de speler. Het nieuwste deel is daar niet veel anders in. Far Cry 6 heeft een politiek verhaal en in de vele story trailers van Far Cry 6 hebben we gezien waar het allemaal om draait. In de first-person shooter speel je als een guerrilla vechter genaamd Dani. Het is aan jou de taak om met allerlei geimproviseerde (en dodelijke) middelen het land Yara te bevrijden. Van wie? Van de nieuwe schurk in Far Cry 6 genaamd Antón Castillo. Deze dictator doet er alles aan om zijn land op te bouwen tot een krachtig rijk. Deze methodes zijn extreem en inhumaan. Het is aan de speler om Antón en zijn zoon uit te schakelen, om zo de mensen van Yara te bevrijden van de onderdrukking. Onderweg kom je allerlei personages tegen. Van de oudere verzetsstrijders tot de nieuwe generatie aan guerrilla vechters. Vele figuren spelen een onderdeel in het verhaal van Far Cry 6 en de strijd om Yara.

Gameplay als vanouds

Far Cry 6 lijkt meer terug te keren naar de roots van de serie. We zagen onlangs gameplay van Far Cry 6 op de Xbox Series X en daaruit kunnen we concluderen dat in deze titel actie meer centraal staat dan ooit tevoren. De speler wordt uitgerust met een gigantisch arsenaal aan wapens, nieuw en oud. Daarnaast kun je gebruikmaken van exotische huisdieren, zoals een Cubaanse krokodil of een lief klein hondje in een rolstoel. De functie om jezelf te genezen door middel van nasty animaties, zoals een brandende sigaar gebruiken om een wond dicht te branden, keert ook terug. Je gaat het eiland Yara verkennen, om zo de mensen te bevrijden, vijandelijke kampen op te blazen en nog veel meer. Far Cry games zitten altijd bomvol content. Er zijn ondertussen genoeg gameplaybeelden van Far Cry 6 om urenlang jezelf te vermaken, maar er gaat natuurlijk niks boven zelf de game spelen.

Season Pass met topfavorieten

De release van Far Cry 6 is natuurlijk op zichzelf al een big deal, maar tegenwoordig moet de aanvullende content ook meteen onthuld worden. De Season Pass van Far Cry 6 zet de speler in de schoenen van de diverse line-up aan bad guys die deze franchise kent. Wie dan allemaal? Vaas uit Far Cry 3, Pagan Min uit Far Cry 4 en Joseph Seed uit Far Cry 5. In deze roguelike uitbreidingen speel je als deze villains en achterhaal je hun cryptisch achtergrondverhaal. Daarnaast heeft Far Cry 6 nog meer post-launch content, in de vorm van uitdagingen en andere mini-campaigns.

pc en next-gen ready

Ubisoft heeft altijd netjes haar werk op orde als het gaat om het optimaliseren van hun games. Far Cry 6 is de eerste Far Cry-game die op de PlayStation 5 en Xbox Series verschijnt. Wil je nog beter nieuws? Far Cry 6 krijgt een gratis next-gen upgrade. Dus mocht je de PlayStation 4- of Xbox One-versie in huis hebben, dan kan je gratis overstappen naar de next-gen versie. Heb je echter een bakbeest van een pc, dan ook hoef je je geen zorgen te maken. Far Cry 6 heeft genoeg pc-features waarvan menig pc-gamer kan gaan smullen. Op welk platform je Far Cry 6 ook speelt, het ziet er naar uit dat de first-person shooter goed gaat draaien.

onbekend

Zo, nu weet je het een en het ander over Far Cry 6. De shooter van Ubisoft maakt zich op om het vierde kwartaal met een knal te beginnen. De releasedatum van Far Cry 6 is uiteraard al bekend. De game is beschikbaar vanaf 7 oktober voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?