Octopath Traveler 2

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 24 februari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Nintendo Switch , PlayStation 5
  • Genre Strategie , JRPG
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Octopath Traveler 2

Net zoals onverwacht als dit artikel begint, zo was ook de aankondiging van Octopath Traveler 2 een onverwachte verrassing. Tijdens de Nintendo Direct van 13 september 2022 werd opeens aangekondigd dat het vervolg op de populaire JRPG in februari uitkomt. Over drie weken kunnen wij eindelijk Octopath Traveler 2 zelf ontdekken en daarom heb ik alle feiten op een rij gezet in deze Alles wat je moet weten over Octopath Traveler 2.

Wat is Octopath Traveler 2?

Octopath Traveler 2 is een JRPG waarin de wegen van acht verschillende personages, ieder met een eigen verhaal, kruisen. De acht unieke helden verkennen de gloednieuwe wereld Solistia tijdens een industriële revolutie waardoor je grote steden aandoet en stoomtreinen kunt tegenkomen. Ook is de wereld cultureel meer divers dan zijn voorganger. Tijdens hun avonturen nemen ze het op tegen de vijanden in turn-based battles met genoeg strategische diepgang. Net zoals zijn voorganger maakt de game gebruik van (nog betere) HD-2D-graphics en prachtige 3D-omgevingen wat de game een nostalgisch gevoel geeft. De trailer hierboven geeft een goede impressie.

Is Octopath Traveler 2 een sequel?

De twee in de naam geeft het wel een beetje weg. Ja, dit is het vervolg op Octopath Traveler die in 2018 is uitgekomen. Het is alleen geen direct vervolg op de avonturen uit het eerste deel, maar een alleenstaand vervolg met acht nieuwe personages en een nieuwe wereld. Je hoeft Octopath Traveler dus niet gespeeld te hebben om van het tweede deel te kunnen genieten.

Octopath Traveler 23

Wat is de gameplay van Octopath Traveler 2?

De gameplay is vergelijkbaar met die uit het eerste deel. Je kiest uit één van de acht nieuwe avonturiers en begint de wereld van Solistia te verkennen (ook met kano’s en eigen schip). Tijdens je avontuur kom je naast bondgenoten ook genoeg vijanden tegen om het tegen op te nemen. Het Break and Boost battle system uit het origineel is terug, maar in de trailer worden de Noble of Rogue Paths niet genoemd. Dit lijkt vervangen te zijn door de Path Actions die veranderen door een dag/nacht cyclus (die je zelf kunt wisselen). Hierdoor heeft elk personage een Path Action voor overdag en eentje voor de nacht. De bevolking van Solistia kan dan anders op je reageren of je hebt beschikking tot een vaardigheid die je alleen dan kunt gebruiken. De dag/nacht cyclus heeft ook invloed op hoe de omgeving eruit ziet. Daarnaast wordt het Latent Power Battle Element geïntroduceerd waarbij je een meter kunt vullen voor een speciale ability of aanval. De gevulde meter neem je mee naar het volgende gevecht en dit doet denken aan de Limit Break uit Final Fantasy VII. Ook is er gewerkt aan meer interactie tussen de acht personages, want in het origineel was dit miniem. Dat klinkt goed, maar hopelijk is er nog veel meer te ontdekken.

Welke personages heeft Octopath Traveler 2?

Octopath Traveler II heeft acht nieuwe personages om mee te spelen. Ieder met een eigen achtergrond en vaardigheden. Agnea (Dancer) wil een ster worden, net zoals haar moeder en Hikari (Warrior) is een prins die bondgenoten zoekt om vrede in zijn eigen land te bewerkstelligen. Castti (Apothecary) lijdt aan geheugenverlies en probeert erachter te komen wie ze is en Ochette (Hunter) jaagt op legendes om zo een reputatie op te bouwen. Osvald (Scholar) wil alleen maar wraak nemen op de man die alles van hem heeft ontnomen en Partitio (Merchant) wil armoede in de wereld bestrijden en hopelijk laten verdwijnen. Temenos (Cleric) zoekt naar de waarheid en zijn motto is "doubt is what I do" en Throné (Thief) probeert te ontkomen aan de tiran, Mother, om eindelijk vrij te zijn. Als je meer over Castti en Ochette, Osvald en Partitio, Temenos en Throné wilt weten dan kun je door op de namen te klikken hun introductietrailers bekijken.

Octopath Traveler 21

Wanneer komt Octopath Traveler 2 uit?

Octopath Traveler 2 verschijnt op 24 februari 2023.

Op welke platformen komt Octopath Traveler 2 uit?

Octopath Traveler 2 komt uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc via Steam.

Komt Octopath Traveler 2 uit op Xbox Game Pass?

Vreemd genoeg komt Octopath Traveler 2 (nog) niet naar de Xbox Game Pass. Dit is vreemd, omdat het origineel wel op de Xbox Game Pass is uitgekomen en (nog) niet op de PlayStation te spelen is.

Octopath Traveler 22

Heeft Octopath Traveler 2 multiplayer/co-op?

Nee, net zoals zijn voorganger en de meeste JRPG’s heeft Octopath Traveler 2 geen multiplayer of co-op modi. Ook is het niet mogelijk om samen te spelen met een Local Split Screen.

Hoeveel kost Octopath Traveler 2 en welke edities zijn er?

Octopath Traveler 2 krijgt maar twee verschillende edities: de Standard Edition (digitaal of fysiek) voor 59,99 euro of de Collector’s Edition voor 179,99 euro. Als je de game pre-ordert ontvang je de bonus content Travel Provisions die bestaat uit verschillende consumables die je helpen aan het begin van je avontuur. De Octopath Traveler 2 Collector's Edition bestaat naast de game uit de Extended Battle Tracks, een cd met vierentwintig verlengde versies van de battle tracks inclusief muziek die niet op de officiële soundtrack van de game zal verschijnen, een Travelers Bust Set met “three-inch-tall character busts” van de protagonisten en een art album van 44 pagina’s met illustraties van de travelers, world maps en package art. Al deze items, op de game na, zitten in een Collector's Goods Box, die is versierd met Octopath Traveler 2 cover art op de voorkant en symbolen van de travelers op de zijkant. De fysieke game wordt dus gelijk met de Collector’s Goods Box verzonden.

Octopath Traveler 2 Collectors Edition

Nu ben je op de hoogte van alles wat je moet weten over Octopath Traveler 2 en nu wordt het nog een lange drie weken wachten. Kun jij ook niet wachten om met Octopath Traveler 2 aan de slag te gaan?

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?