Deze Steam Next Fest oktober 2023 demo's mag je niet missen

-

Het is weer zover: het Steam Next Festival van oktober 2023 is gaande! Wat betekent dit? Nou, simpel gezegd betekent het dat je met een berg demo's aan de slag kan. Ja, de ontwikkelaars maken gretig gebruik van dit evenement om jou - de speler - uit te nodigen om de allernieuwste games uit te proberen middels gratis demo's. Het kan echter overweldigend aanvoelen, want er is zo veel keuze. Vandaag helpen we je een handje en presenteren we de Steam Next Fest oktober 2023 demo's die je niet mag missen!

The Thaumaturge is 11 bit studios' antwoord op Pokémon. Okay, niet helemaal, maar laat het mij uitleggen. In The Thaumaturge worstel je met je innerlijke demonen die voorkomen in alle geuren en kleuren. Middels een RPG-achtig combatsysteem strijd je tegen menig monster die verschuilt in de grijze massa van je medemens. Ben jij klaar voor dit verhaalgedreven avontuur? The Thaumaturge komt uit op 5 december voor de pc, maar je kan nu al met de demo aan de slag!

RoboCop: Rogue City is de aankomende klapper van Nacon en ook de perfecte politieagent krijgt een platform aangeboden middels een Steam-demo. Je kunt de eerste drie levels spelen van de first-person shooter, waardoor je met een uitstekende eerste indruk straks je pc weer afsluit - en wellicht met RoboCop: Rogue City in de pre-order! Het is tijd om het recht te laten zegevieren, al mag jij beslissen hoe dat recht eruit komt te zien. Ik doe een gokje en voorspel dat het te maken heeft met ongelofelijk veel dode criminelen.

The Talos Principle 2 is de felbegeerde puzzelgame van ontwikkelaar Croteam en uitgever Devolver Digital. Het zet je niet alleen aan het denken dankzij echte breinbrekers, maar ook je filosofische knobbel wordt flink aan het werk gezet. Denk je dat je al dat puzzelgeweld kan verdragen? Check dan hier onze preview van The Talos Principle 2. Houd onze website ook goed in de gaten, want er is een diepgaand interview onderweg!

Another Crab's Treasure lijkt op het eerste gezicht als een titel die je niet serieus hoeft te nemen. Kreeftachtigen combineren met het concept van een soulslike? Ja, hilarisch. Echter, ontwikkelaar Aggro Crab maakt geen grappen als het om sterke gameplay gaat! Moeilijk te geloven? Duik dan lekker de demo in en kom er zelf achter! Alleen liever geen gejank als je te hard geknepen wordt - dat is nou eenmaal het risico van het genre.

Steam Next Fest oktober 2023 demos 1
Steam Next Fest oktober 2023 demos 2
Steam Next Fest oktober 2023 demos 3
Steam Next Fest oktober 2023 demos 4

Sky: Children of the Light is de meest vriendelijke en toegankelijke MMO die je ooit gaat tegenkomen. In deze MMO gaat het niet om de grind, maar het gaat om het creëren van herinneringen en het opbouwen van vriendschappen. Benieuwd wat deze wereld allemaal te bieden heeft? Check dan hier onze preview van Sky: Children of the Light.

Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin is de aankomende RTS-titel van Frontier Developments. Zij staan normaliter bekend om hun simulatiegames, zoals Planet Zoo en Jurassic World Evolution, maar ze zijn ditmaal op oorlogspad. In Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin leid jij één van die vier unieke facties door diverse veldslagen. Heb jij het in je om de troepen aan te sturen?

Last Train Home vertelt het tragische verhaal over een nogal onbekend vlak als we het hebben over de Eerste Wereldoorlog. Het is aan jou de taak om de Tsjechoslowaakse soldaten naar huis te brengen, maar je komt in het conflict tussen het Rode Leger en Witte Leger in Rusland terecht. Middels een gepantserde trein moet je de uitdaging zien te overwinnen. De demo is nu beschikbaar en Last Train Home lanceert op 28 november.

Pioneers of Pagonia is het passieproject van het brein achter de originele The Settlers-games. Ja, Volker Wertich is hoofdverantwoordelijk voor Pioneers of Pagonia en het is meteen te merken aan de strategiegame. Je houdt je namelijk bezig met het opzetten van jouw steden en dorpen. Als je er wel iets voor voelt om burgemeester te spelen, check dan snel de demo, voordat Pioneers of Pagonia lanceert op 13 december via Early Access.

Steam Next Fest oktober 2023 demos1 1
Steam Next Fest oktober 2023 demos1 2
Steam Next Fest oktober 2023 demos1 3
Steam Next Fest oktober 2023 demos1 4

Deep Rock Galactic: Survivor is de spin-off die twee geweldige games hoopt te combineren. Ja, het is namelijk een mengelmoes van Deep Rock Galactic en Vampire Survivors. In mijn preview van Deep Rock Galactic: Survivor kaart ik het al eventjes aan, maar dit kan een zeer bijzondere titel worden. Ga daarom snel aan de slag met de demo!

SpellRogue is hier en als we het dan toch over games hebben, waaraan ik zeker wat extra aandacht wil schenken, dan is de debuuttitel van ontwikkelaar Guidelight Games toch wel een schoolvoorbeeld te noemen. Deze indietitel wordt ondersteund door Ghost Ship Games en draagt de inspiraties trots op de borst. Kortom, als je genoten hebt van Slay The Spire, Dicey Dungeons en soortgelijke games, dan moet je SpellRogue uitproberen!

Snufkin: Melody of Moominvalley kan wellicht wat nostalgie aanwakkeren, want het aandoenlijk avontuur van Snuisterik in de Moeminvallei zit vol met schattige klanken. Ik bedoel dit vrij letterlijk, aangezien Snufkin: Melody of Moominvalley een muzikale titel te noemen is. Kijk jij met veel plezier terug naar dit stukje intellectueel eigendom? Dan weet je wat je te doen staat! Ja, de demo downloaden, detective.

Ghostrunner 2 sluit het lijstje af in stijl en het is niet moeilijk om je in te beelden waarom. Deze actievolle first-person slasher is razendsnel en heeft alles om je bloeddruk door het plafond te laten schieten. Rudy ervaarde dat en hij vertelt je er alles over in zijn Ghostrunner 2 preview, maar mocht je zelf aan de hartmedicatie willen, dan moet je vooral even de demo checken! De volledige release laat gelukkig ook niet lang meer op zich wachten.

Steam Next Fest oktober 2023 demos2 1
Steam Next Fest oktober 2023 demos2 2
Steam Next Fest oktober 2023 demos2 3
Steam Next Fest oktober 2023 demos2 4

En dit is maar een selectie aan het beschikbare demomateriaal dat op dit moment beschikbaar is. Zit er iets tussen wat jou kan bekoren? Heb je nog andere gouden tips? Laat het ons weten in de comments! Het Steam Next Festival van oktober 2023 is gaande t/m 16 oktober. Veel speelplezier gewenst! De bronvermelding brengt je meteen naar de relevante pagina.

Bron: Steam
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Thaumaturge

Ontwikkelaar:

Fool's Theory

Uitgever:

11 bit studios

Release:

4 maart 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord