S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

  • Ontwikkelaar GSC Game World
  • Eerste releasedatum 2023
  • Platformen Pc , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter , Open-World , Horror , Survival
  • Gameliner score -

Drie van die: Aankomende first-person shooters voor de Xbox

Een aantal van mijn favoriete games zijn first-person shooters. Ik kijk dan naar games, zoals DOOM Eternal, BioShock, Halo, enzovoorts. Toch is het een genre dat ik kritisch bekijk. Veel shooters die ik heb gespeeld, konden niet tippen aan de voorgangers die ik net opgenoemd heb en daardoor verloor ik snel interesse. Er staan echter een aantal shooters op mijn lijstje, waar ik hoge verwachtingen van heb. Ja, de hypetrein stoomt met volle snelheid door voor deze titels. Laat ik je eens vertellen waarom.

Depressie op de goede manier met S.T.A.L.K.E.R. 2

Weinig games hebben zo'n goede sfeer als de S.T.A.L.K.E.R.-serie. Deze grauwe shooter speelt zich af in het rampengebied van Tsjernobyl en dat is natuurlijk niet de vrolijkste plek op onze aardbol. Depressie hangt dan ook over de wereld als een grijze sluier, maar ik kan mij zo ontzettend goed vermaken in het kernafval van Tjernobyl. Moet ik daar een keer iemand voor bellen? Misschien op een dag, maar laten we even kijken wat S.T.A.L.K.E.R. 2 nog meer gaat bieden naast die grijpende atmosfeer. Fenomenale next-gen graphics, bizarre monsters en een heel arsenaal aan mysterieuze stenen die de speler extra krachten geeft. Veel details werden onthuld in de vrijgegeven gameplaybeelden van S.T.A.L.K.E.R. 2. Het toonde vooral heel goed wat deze first-person shooter zo geweldig maakt. Een brute wereld die de speler opvreet en uitspuugt. Holy shit, wat heb ik zin in S.T.A.L.K.E.R. 2.

Roguelite met Roboquest

Nu eventjes de andere kant van Bram. Ja, ik hou van donkere en deprimerende werelden, maar ook strakke, upbeat actie is iets waar ik veel plezier aan beleef. In mijn preview van Roboquest was ik zeker te spreken over deze hectische first-person shooter. Hoe langer ik deze game in de gaten hield, des te enthousiaster ik werd om er ooit weer op een dag mee aan de slag te gaan. Helaas kon ik deze game niet fatsoenlijk draaien op mijn eigen laptop, niet zonder de nodige visuele beperkingen en frame drops, tenminste. Roboquest verdween daarom een beetje op de achtergrond voor mij, totdat ontwikkelaar RyseUp Studios liet weten dat Roboquest naar Game Pass komt en tegelijkertijd lanceert op de Xbox-consoles. Nu kan ik niet wachten om te gaan knallen met de snelle arena gameplay van Roboquest. Lekker gevarieerd door de roguelike-elementen belooft Roboquest een memorabele ervaring te worden.

Ruige co-op met Warhammer 40,000: Darktide

Een pareltje dat ik ontdekte tijdens mijn reis door Xbox Game Pass gigantische bibliotheek was Warhammer: Vermintide 2. Een cast met bijzondere personages en alle hack and slash actie die een man maar kan wensen. Het groeide uit tot één van mijn favoriete horde shooters, een line-up die voor een lange tijd exclusief werd bezeten door Left 4 Dead 2. Er komt nu misschien wel een nieuwe koning aan met Warhammer 40,000 Darktide. Het ziet ernaar uit dat deze game veel van de Vermintide-games gebruikt als basis, maar dan een 40,000 scifi-sausje erover heen giet. De vijanden zien er bruut uit en de guns staan ditmaal meer in de spotlight. Het lijkt mij een uitstekend teamuitje om samen op pad te gaan door de hive city genaamd Tertium!

Deze first-person shooters staan dus het hoogste op mijn lijstje! Voor degene die mij kennen en zich afvragen waar Halo Infinite staat, geen zorgen. Die krijgt genoeg aandacht in de aankomende maanden en is mijn onbetwiste nummer één voor de meest geanticipeerde titel van dit jaar. Maar ik vind het ook wel eens leuk om de wat minder bekende titels hun tijd in de spotlight te gunnen. Naar welke first-person shooters kijk jij uit? Laat het ons weten in de comments.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?