Drie van die: Redenen om The Mercenaries in Resident Evil 4 te spelen

Geplaatst: 8 april 2023 10:00
Aangepast: 8 april 2023 10:15
-

Ik ben nog steeds volop bezig met de remake van Resident Evil 4. De playthrough van de Professional Modus gaat zijn gangetje en daarna ga ik lekker aan de slag met het verzamelen van alle collectibles en het behalen van een S+ rank op de meerdere moeilijkheidsgraden. Ik ben in principe de rest van het jaar wel zoet met deze fantastische horror/actiegame. Toch vond Capcom het een goed idee om nog meer content de wereld in te helpen. Ik werd uit mijn campaign gerukt en gecommandeerd om binnen een gelimiteerde tijd zoveel mogelijk lokale bewoners om zeep te helpen. Mensen, laat één ding duidelijk zijn: The Mercenaries in Resident Evil 4 is echt lachen. Dit heeft meerdere redenen en vandaag laat ik jullie weten wat je kunt verwachten van de nieuwe gratis DLC in de Resident Evil 4 remake! Ahí está!

Met vrienden als deze...

Het eerste wat opvalt, is dat er bijzondere speelbare personages in The Mercenaries beschikbaar zijn. Leon is natuurlijk de doorsnee held van het verhaal en is ook het eerste personage wat je onder handen neemt. Hij is betrouwbaar en zijn arsenaal zorgt ervoor dat je op alles voorbereid bent. Luis mag zijn debuut maken in The Mercenaries. Hij heeft een leuke moveset en zijn arsenaal is goed voor het vervelen van vijanden op een afstand. Majoor Krauser en de levende legende Hunk maken hun terugkeer in The Mercenaries modus - beiden zijn ook echt busted. Je moet bijna je best doen om je vijanden een kans te laten maken tegen de brute kracht die deze twee personages bezitten. De line-up is gezellig divers en de personages spelen ook echt alle vier anders. Er zijn echter wel twee vermiste kandidaten. Waar zijn Ada Wong en Albert Wesker? Ik denk dat we even moeten wachten tot ze beiden hun 'Seperate Ways' gaan.

Resident Evil 4 The Mercenaries1

Nieuwe wapens en vaardigheden

Terwijl The Merchant loopt te blèren door een megafoon, stormen we op de tegenstanders af. Je ontvangt punten door schade uit te delen, maar de tijd die je hebt is gelimiteerd. Tegen wie neem je het op? Het zijn de vijanden die je kent uit de campaign, maar de aantallen zijn nog intenser. Het komt vaak voor dat het hele scherm blauw ziet van de Ganados. Dit is echter geen probleem, want het nieuwe wapentuig maakt korte metten met ze. Elk personage heeft unieke wapens en een unieke vaardigheid in de Mayhem Modus. Door genoeg bezig te zijn met de combat wordt deze skillbar langzaam maar zeker opgevuld. Zodra die vol is, dan heb je de mogelijkheid om enorme schade uit te delen. Zo is bijvoorbeeld Leon niet bang om compleet over de rooie te gaan in Mayhem Modus - zijn aanvalskracht en snelheid krijgen een drastische upgrade toegediend. Krauser snijdt zich een weg door de mensenmassa met zijn gemuteerde voorarmen en met zijn explosieve boog maakt hij ruimte. Luis laat in nood een flinke lading dynamiet achter, wat ervoor zorgt dat er een heleboel Ganados een slechte dag beleven. Hunk heeft ongelimiteerde ammunitie voor zijn SMG in de Mayhem Modus. Ja, in een paar tellen maait hij een dozijn boze boeren omver. In The Mercenaries hoef je niet bang te zijn dat jij nog bang wordt van de horror die Resident Evil 4 te bieden heeft. Nee, in deze gamemodus ben jij de Baba Yaga.

Resident Evil 4 The Mercenaries2

Voor niks komt de zon op

Kijk, plezier hebben is allemaal leuk en aardig, maar wat kunnen we nou daadwerkelijk bereiken in The Mercenaries? Nou, mocht je echt de behoefte hebben aan een beloning, dan is er wel wat te verdienen. Wanneer je het voor elkaar krijgt om een S-rank te behalen op alle drie de maps, dan krijg je de mogelijkheid om in de content shop de legendarisch revolver - die we kennen als de Handcannon - aan te schaffen. Normaal gesproken moet je de Professional Modus voltooien zonder bonuswapens te gebruiken. Dit is voor de casual gamer een pittige uitdaging en het is daarom niet geheel verrassend dat Capcom dacht dat het goed was om een alternatief te bedenken. Voor de wat die-hard gamers onder ons is er ook de mogelijkheid om jezelf uit te dagen tegenover de rest van de wereld. The Mercenaries hanteert namelijk een old school leaderboard. Heb jij het in je om de top van de ladder te bereiken? Ik wens je alvast heel veel succes, stranger!

Resident Evil 4 The Mercenaries 1
Resident Evil 4 The Mercenaries 2
Resident Evil 4 The Mercenaries 3
Resident Evil 4 The Mercenaries 4

Nu heb je een idee wat je kan verwachten van The Mercenaries. Zitten er genoeg redenen tussen, zodat jij lekker aan de slag gaat met de arcademodus? Of ga je liever verder met de meer horror gefocuste main campaign? Laat het ons weten in de comments! Check hier onze review van de Resident Evil 4 remake. Lees hier alles wat je moet weten over de Resident Evil 4 remake. Ik ga weer verder - die S++ ranks behalen zich niet vanzelf!

Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 4 Remake

Ontwikkelaar:

Capcom

Uitgever:

Capcom

Release:

24 maart 2023

Pc, PlayStation 4, VR, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord