Saints Row (2022)

  • Ontwikkelaar Volition
  • Eerste releasedatum 23 augustus 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Drie van die: Volledig aanpasbare dingen in de Saints Row Reboot

De franchise Saints Row en ik gaan al even terug. Als puber wist het eerste deel uit 2006 met zijn puberale grapjes en woordspelingen precies de juiste snaar te raken. Vervolgens heb ik ieder deel met veel plezier kunnen spelen, maar toch wist geen enkel deel hetgeen te doen dat Saints Row en ook zeker Saints Row 2 juist wel wisten te doen. Vooral Saints Row 4 en diens uitbreidingen zorgden ervoor dat ik behoorlijk klaar met de franchise was. Dat kan natuurlijk aan mijn persoonlijke groei liggen, maar de franchise was hoe dan ook toe aan iets nieuws zonder al te ver af te dwalen van het reeds bewandelde pad. Het heeft even mogen duren, maar die vernieuwing lijkt er met de aanstormende Saints Row Reboot te komen. Koch Media heeft mij een aantal dagen geleden alvast een Sneak Preview mogen geven van wat er komen gaat en dat voorproefje smaakt absoluut naar meer. Dit zijn drie van die dingen die je volledig kunt aanpassen in de Saints Row Reboot!

De avatar en de complete gang

Saints Row heeft altijd al bekend gestaan om de vele aanpassingen die je in de wereld kan aanbrengen. In de reboot is dat niet anders. In de Saints Row customization showcase die onlangs is vrijgegeven, zien we bijvoorbeeld dat je jouw compleet eigen personage op het beeldscherm kunt toveren. Altijd al willen weten hoe Donald Trump het zou doen in een onvolwassen sandbox game? Nouja dat hebben we eigenlijk al gezien in het echte leven, maar in Saints Row gaat hij naar standje 11! Ieder lichaamsdeel is aanpasbaar. Van protheses tot lichaamskleur, van zaakje tot areola, van spataderen tot jaren op de kalender, niets is te gek. Wil je een eigen Quasimodo creëren waarbij de ene helft totaal niet in proportie is met de andere helft? Jawel, ook dat kan gewoon.

Daar stopt het echter niet, want ook de Saints en je eigen kerk - welke dient als hideout/base - zijn aan te passen. Schikt het standaard uniform even niet, dan ga je gewoon naar een van de vele shops om een nieuw thema aan te schaffen? Wellicht zoek je juist naar iets dat niet over de toonbank gaat en zet je alles op alles om een nieuwe outfit vrij te spelen. Jij bepaalt hoe jouw eigen gang eruit komt te zien. Van zakenlui tot K-pop prinsjes en prinsesjes, geen outfit gaat te ver. En waarom zou het ook? De Saints doen toch wat ze willen!

Van lowrider tot death machine

Wanneer het aankomt op voertuigen, dan kom je in Saints Row geen tekort. De game gaat namelijk zo’n tachtig voertuigen bevatten. Nog mooier is dat al deze voertuigen stuk voor stuk aan te passen zijn. Niet alleen met decals, kleurstellingen, spoilers en andere pimperij, maar ook met aanpassingen die je traditionele scheurijzer omtoveren in een echte death machine. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld mogelijk om spikes op de wielen te monteren of een sloopkogel achter je wagen te hangen. Upgrades hoeven echter niet per se dodelijk te zijn.. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het rijgedrag volledig aan te passen. Altijd al een auto willen besturen met Crab Steering waarbij je eenvoudig van links naar rechts kunt bewegen? Je raadt het al, het zit er allemaal in. Iedere wagen die je upgrade beschikt over een unieke tier die iets speciaals toevoegt. Met tachtig wagens ben je dan ook wel even zoet. Zoek je iets dat meer extreem is? Ook daar heeft ontwikkelaar Volition aan gedacht. Jim Rob’s Garage heeft namelijk ook een aantal presets voor je klaarstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van foodtruck "The Frying Dutchman"? Voor iedere mood is er een andere bolide. Nu maar hopen dat er ook een wagen voor de mensen met keuzestress is…

Wat zit er in die gitaarkoffer?

Wapens zijn een groot onderdeel van de Saints Row franchise. Iedereen kan zich nog wel de grote “massagestaaf”-knuppel en de dubstep gun herinneren. Wanneer dat soort dingen zo’n groot onderdeel van de game zijn, verwacht je natuurlijk ook dat deze vrij aan te passen zijn. Nou, ik heb goed nieuws voor je, dat is namelijk zo. Net zoals ieder ander onderdeel in de reboot, is ook het wapentuig te voorzien van een fris likje verf. Van de loop tot de wapenkolf, ieder deel is los van elkaar aanpasbaar. Zit het likje verf er eenmaal op, dan kunnen de nodige kinderachtige stikkers natuurlijk niet ontbreken. Daar stopt het echter niet, want Saints Row houdt het wederom niet bij traditioneel wapentuig. Vrijwel ieder wapen kent namelijk een alternatieve look. Zo kan je bijvoorbeeld een setje foam fingers dual wielden, of vijanden belagen met een dodelijke gitaarkoffer. Een echte gentleman gaat echter nooit zonder paraplu van huis, maar lang niet iedere gentleman verbergt een assault wapen in zijn paraplu. Zin om de tegenstander dus te verrassen? Met de nieuwe wapens is dat geen probleem.

Hoewel customizen een groot onderdeel van Saints Row is, is dat niet alles wat de game zo uniek maakt. Saints Row is namelijk veel meer dan bovenstaande. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het weten in de reacties. Check ook vooral regelmatig de site, want we zijn nog lang niet klaar met Saints Row!

Saints Row is helaas uitgesteld. De nieuwe releasedatum van Saints Row staat op 23 augustus 2022. De game verschijnt dan voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en pc.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?