Kena: Bridge of Spirits

  • Ontwikkelaar Ember Lab
  • Eerste releasedatum 21 september 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre Avonturen , Indie
  • Gameliner score

Gameliner Awards: Celine met Kena: Bridge of Spirits

2021 was voor mij een jaar waarin ik mij voornamelijk bezighield met games waar ik al eerder bekend mee was. Ik heb het bijvoorbeeld over Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers, een spin-off van één van mijn favoriete games: Persona 5. Ik ben enorm opgelucht dat de spin-off mij niet heeft teleurgesteld. Ook NieR Replicant werd dit jaar uitgebracht en overtrof voor mij de sequel NieR: Automata, wat mij enorm heeft verrast. Daarnaast heb ik, anders dan de voorgaande jaren, meer achter mijn Switch gezeten. De reden hierachter is omdat ik een druk jaar heb gehad en de Switch-games die mij interesseerden gemakkelijk tussen de drukte door te spelen zijn. WarioWare: Get It Together is er zo één die je na een tijd weer gemakkelijk kunt oppakken zonder dat je het gevoel hebt dat je er niet meer goed in zit. Momenteel ben ik bezig met Pokémon Brilliant Diamond, een andere game die je elk moment weer kan opstarten en beëindigen wanneer je maar wilt. Volgend jaar hoop ik overtuigd te zijn om een PlayStation 5 te halen, maar dat ligt aan de PS5-games die uitkomen. Voor nu ben ik hartstikke tevreden met mijn PlayStation 4 en Nintendo Switch, en heb ik nog talloze games liggen die ik uit moet spelen. Final Fantasy 7 Remake en Assassin's Creed Valhalla zijn van die tijdrovende games die ik nog eens een keer moet uitspelen. Ook de DLC van Zelda: Breath of the Wild staat op de planning, voordat Zelda: Breath of the Wild 2 wordt uitgebracht volgend jaar. Al met al heb ik een rustig gamejaar gehad, maar ben ik enorm tevreden met de games die ik gespeeld heb. Voor 2022 hoop ik meer tijd te hebben om oude games op te pakken en weer nieuwe parels te ontdekken.

Hoewel ik enorm heb genoten van de bekende games, gaat mijn Gameliner Award naar een volledig nieuwe game uit 2021; Kena: Bridge of Spirits. Deze game heeft mij namelijk verrast, doordat ik minder hoge verwachtingen had bij een nieuwe game. Kena: Bridge of Spirits ontdekte ik tijdens de onthulling van het PlayStation 5-evenement van Sony. De game sprak mij aan vanwege haar sprookjesachtige artstijl en de schattige zwarte wezentjes, Rot, die mij deden denken aan wezens uit een Ghibli-film. Ook in werkelijkheid is de game net zo prachtig als in de trailers en word je verwonderd door kleine details uit de natuur en de boomachtige monsters. Het contrast tussen de kleurrijke natuur en de grauwe, verlaten huizen is al een belevenis op zich. Daarnaast heeft Kena: Bridge of Spirits een sterk verhaal dat daar goed op aansluit en een mooie soundtrack die het geheel afmaken. De baasgevechten zijn ook nog eens divers qua vechtstijlen, waardoor dit een game is die ik ooit nog opnieuw ga spelen in een hogere moeilijkheidsgraad. Doordat Kena: Bridge of Spirits ook nog eens de allereerste game is van ontwikkelaar Ember Lab verdient het zeker een nominatie binnen de Gameliner Awards!

onbekend

Welke game van het afgelopen jaar verdient volgens jou een award? Deel het met ons in de comments! Deze komende dagen komen ook mijn mederedacteurs aan hun beurt om zijn/haar verhaal te delen over hun gamejaar en de game die zij waardig genoeg vinden voor een Gameliner Award. Ben je net als mij ook onder de indruk van Kena: Bridge of Spirits? Beluister hier de keuzes voor de beste indiegame van 2021 om andere goede indiegames te ontdekken. Houd daarnaast de Gameliner Awards in de gaten om leuke prijzen te winnen!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?