Guide: Zo krijg je Rich Soil in Disney Dreamlight Valley

Geplaatst: 20 oktober 2022 22:00
Aangepast: 21 oktober 2022 01:02
-

Yes, de nieuwe update van Disney Dreamlight Valley is uit en biedt ons weer ontzettend veel nieuwe dingen. Zo zijn er talloze nieuwe voorwerpen en kledingstukken toegevoegd waarmee we uit de voeten kunnen, kun je een nieuw sterrenpad spelen door pompoenen te verzamelen en - misschien nog wel het allerleukst - één van de grootste schurken uit het Disney universum is aan Disney Dreamlight Valley toegevoegd: Scar. Dit nieuwe personage brengt natuurlijk ook nieuwe quests met zich mee en in één daar van moet je op zoek gaan naar rich soil, maar waar vind je dat in hemelsnaam? In deze guide helpen wij je op weg.

Disney Dreamlight Valley Scar rich soil

Waar vind ik Scar?

Als je Disney Dreamlight Valley na de Scar update hebt opgestart, dan krijg je een cutscene te zien waarbij de Sunlit Plateau wat aanpassingen krijgt. Op het welbekende olifantenkerkhof opent zich een deur. Waar eerder een berg rotsen voor lag, is nu de ingang ontstaan naar Scar zijn onderkomen. Als je naar hem toegaat en met hem praat, dan speel je een nieuwe questline vrij en moet je allerlei dingen voor hem doen. Grappig genoeg komt hij net zo uitgekookt over als hij in de film van De Leeuwenkoning te zien is. Complimentje voor de ontwikkelaars dus!

Wat vind ik allemaal in de Vytalis Mine?

Eén van de eerste opdrachten is om onderzoek te doen in een mijn die zich met deze nieuwe update ook heeft geopend in het Sunlit Plateau. Deze mijn heet de Vitalys Mine. De waterstand in het Sunlit Pleateau is namelijk verdacht laag en de oorzaak lijkt ergens in de mijn te liggen. Avonturier als je bent ga je natuurlijk recht op je doel af en baan je je een weg door de krappe gangenstelsels van de zojuist geopende mijn. Deze mijn ligt vol met rotsblokken en je komt er ook de nodige Night Thorns tegen, dus het is geen overbodige luxe om voldoende eten mee te nemen zodat je je energie op pijl kunt houden. Gaandeweg kun je ook tal van Vytalis Crystals mijnen. Deze heb je later in je quest nodig, dus zorg ervoor dat je deze meepakt tijdens je zoektocht door de mijn.

Disney Dreamlight Valley Rich Soil1

Waar vind ik Rich Soil?

Al vrij snel nadat je de waterstand weer op het oude niveau hebt weten te brengen door diep in de mijn het één en ander te doen, krijg je een nieuwe opdracht voor de kiezen. Je moet een aantal ingrediënten verzamelen om een speciale elixer samen te kunnen stellen. Deze elixer kun je alleen maken met de volgende ingrediënten: tien Vytalis Crystals, duizend Dreamlight en - ja, daar komt 'ie - tien Rich Soil. Sinds de release van de game heb je waarschijnlijk meer dan eens Soil verzameld. Je kunt er namelijk paden mee maken en er zijn ook aardig wat quests die om Soil vroegen. Toch is dit de eerste keer dat we Rich Soil tegenkomen, maar waar vind je die dan?

Hoe kom ik snel aan voldoende Rich Soil?

Het antwoord is vrij simpel; je krijgt Rich Soil door gewassen te verbouwen. Je weet wel, een veldje aanleggen met wortels, pompoenen, prei of andere soorten groenten. Ik heb het uitvoerig getest, maar bij fruit lijkt het zijn vruchten niet af te werpen. Hou het dus echt bij groenten. Rich Soil is echter wel heel schaars, dus verwacht niet dat je het snel bij elkaar hebt geplukt. Ik heb wel een waardevolle tip waardoor je op een snelle manier aan je benodigde Rich Soil komt. Leg een veldje aan met je schep waar je voldoende zaden in kan planten en bij voorkeur in de Peaceful Meadow. Koop in de Peaceful Meadow zoveel mogelijk zaden voor tarwe. Tarwe is het snelst groeiende gewas en in de Peaceful Meadow groeit het extra snel. Je kunt het dus ook snel oogsten en daarmee sneller Rich Soil bij elkaar verzamelen.

Disney Dreamlight Valley Rich Soil2

Ben je nieuw in Disney Dreamlight Valley? Dan hebben we ook nog een handig artikel geschreven over alles wat je moet weten over Disney Dreamlight Valley om je een beetje op weg te helpen.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Disney Dreamlight Valley

Ontwikkelaar:

Gameloft

Uitgever:

Gameloft

Release:

5 december 2023

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord