Preview: Where Winds Meet - Houd deze game in de gaten

Geplaatst: 2 september 2023 22:00
-

Where Winds Meet was een van de games waar ik naar uitkeek op gamescom. Tijdens gamescom Opening Night Live vorig jaar werd de game voor het eerst aangekondigd en toen was ik direct geïntrigeerd door de trailer. Ik mocht op onze laatste dag eventjes bij NetEase langs voor een hands-on sessie met uitleg van het team. De build die ik mocht spelen, was nog lang niet zoals de game er uiteindelijk uit komt te zien, maar ik heb toch een behoorlijk prima halfuurtje gehad.

Where Winds Meet gamescom preview2

Een intrigerende setting

Where Winds Meet speelt zich af in China in de tiende eeuw. Toen ik een paar jaar geleden de eerste trailer van Black Myth: Wukong had gezien, vond ik al dat China en Chinese geschiedenis en folklore wat mij betreft best een prominentere rol in games mag gaan spelen. We hebben genoeg games die zich in Japan afspelen, maar het oude China is minstens net zo cool. Where Winds Meet is wat dat betreft een beetje de Chinese tegenhanger van Ghost of Tsushima.

In Where Winds Meet neem je de rol aan van een naamloze krijger. Ik heb tijdens mijn speelsessie een cutscene gezien waarin de krijger als kind opgroeit ten tijde van oorlog en van jongs af aan leert vechten. Wanneer de krijger opgegroeid is, krijg je de character creator te zien. Het doet me goed om te zien dat je in deze game ook een vrouwelijk personage kan zijn. De cutscene die ik te zien kreeg, zag er prachtig uit. Ook de rest van de game was een visueel feestje. De open wereld is prachtig, met grote bomen met gouden bladeren en helder blauw water in de rivier.

Where Winds Meet gamescom preview1

Je komt om in de mechanics

Where Winds Meet is een Wuxia game. Dit houdt in dat de Chinese krijgskunst de hoofdrol speelt in deze game. Ik kreeg als eerste een tutorial te spelen, waarna ik een eindbaasgevecht mocht doen. Gevecht mechanics bestaan uit het doen van aanvallen met je zwaard, waarmee je combo's kunt maken, het blokkeren van aanvallen, het dodgen van aanvallen en het parryen van aanvallen. Ten tijde van gamescom kon de game alleen nog maar gespeeld worden met toetsenbord en muis, dus dat was een beetje ongemakkelijk, maar straks is de game ook met controller te spelen, wat wel beter is. Het eindbaasgevecht dat ik heb gedaan, voelde soepel aan en niet veel te moeilijk of oneerlijk. Ik ben benieuwd naar hoe de andere eindbazen en monsters eruitzien, want deze zag er behoorlijk tof uit.

Tot slot heb ik ook nog een stukje in de open wereld mogen rondlopen. De open wereld zag er levendig uit, met verschillende NPC's en dieren die er rondlopen. Hier leerde ik dat je, naast het vechten met je zwaard, ook verschillende vaardigheden hebt. Deze vaardigheden zijn allemaal gebaseerd op Chinese krijgskunst, zoals Qigong, Kung Fu en Tai Chi. Ik kreeg te zien welke verschillende vaardigheden er allemaal zijn en ik moet zeggen dat ik aanvankelijk wel een beetje overweldigd was. Er zijn meerdere verschillende tabbladen aan vaardigheden, upgrades en andere dingen die je kunt vrijspelen en upgraden. Ik ben benieuwd hoe steil de leercurve in deze game is.

Where Winds meet gamescom preview4

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Where Winds Meet is zeker een game die je in de gaten moet houden. De game ziet er absoluut adembenemend uit en heeft een interessante setting in het oude China. Als ik het ontwikkelteam mag geloven, kun je straks ontzettend veel uren in Where Winds Meet steken en jezelf helemaal verliezen in deze bijzondere game. Er is momenteel nog geen releasedatum bekend, maar als deze bekend wordt gemaakt, zet het dan direct in je agenda!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Where Winds Meet

Ontwikkelaar:

Everstone Studio

Uitgever:

NetEase Games

Release:

NNB

-

Pc, PlayStation 5

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord