Disney Dreamlight Valley

  • Ontwikkelaar Gameloft
  • Eerste releasedatum 6 september 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Avonturen , Simulatie
  • Gameliner score -

Revisited: Hoe is het met Disney Dreamlight Valley in 2023?

Disney Dreamlight Valley mag misschien nog niet heel oud zijn, maar de game heeft al aardig wat updates achter de rug sinds de game uitkwam. Hoewel de game nog niet uit Early Access is, lijkt er al meer dan genoeg content om je uren mee te vullen. Ik ben toen de game uitkwam vol goede moed de vallei ingetrokken, maar ik merkte al snel dat ik minder gingen spelen. Daarom was ik ook erg blij toen ik de vraag kreeg om de game voor dit artikel weer op te pakken, want ik was erg benieuwd of alle updates die ondertussen zijn gedaan mijn mening hierover kan veranderen en of de meest recente update genoeg is om mij weer terug te laten komen.

Dreamlight Revisited 1

Disney Dreamlight Valley tot nu toe

Laten we eerst even terug gaan naar waar het begon voor Disney Dreamlight Valley. Dat is nog niet eens heel lang geleden. De game werd aangekondigd als een free-to-play life simulator gevuld met personages uit je favoriete Disneyfilms. De game kwam uit als betaalde Early Access, met de belofte dat de game in 2023 free-to-play zal worden. Voor die tijd zou er nog een hele lading content worden toegevoegd, waarvoor een roadmap gemaakt was. Deze roadmap was gevuld met elementen waar menig Disneyhart sneller van ging kloppen. Personages als Scar, Buzz Lightyear en Elsa zouden hun opwachting maken, compleet met hun eigen Disneyverhaal. Daarnaast zouden er ook nieuwe game-elementen worden toegevoegd, waarvan multiplayer voor velen bovenaan de lijst staat.

Deze updates die inmiddels zijn gedaan bestaan vaak uit dezelfde elementen. Een nieuw verhaal dat wordt toegevoegd, bestaat uit een nieuwe realm en nieuwe personages. Zo hebben we inmiddels toegang tot de wereld van Frozen, Ratatouille, Moana, Wall-E en Toy Story. En meest recentelijk, Lion King. Maar daar straks meer over. Met deze updates kwamen ook een hele lijst aan nieuwe items en kleding om jouw personage en de vallei er tiptop uit te laten zien. Al deze updates betekent ook dat je steeds meer content vrij te spelen hebt, waar flink wat tijd in kan gaan zitten. Zeker voor de casualgamer kan het een aardige klus zijn om genoeg Dreamlight te verzamelen om de verschillende delen van de vallei en de nieuwe realms vrij te spelen. Dit was voor mij dan ook de grootste reden dat ik de game op een gegeven moment heb neergelegd.

Naast content updates zijn er natuurlijk ook genoeg verbeteringen aan de game zelf gedaan. De game is nog steeds in Early Access, maar in elke update worden ook bug fixes en optimalisaties gedaan om de game soepeler te laten lopen. Dit zal altijd wel zo blijven, maar het is goed om te zien dat er naast nieuwe content ook nog steeds veel aandacht is voor content die al een tijdje beschikbaar is.

Pride of the Valley komt naar Disney Dreamlight Valley

De meest recente update voor Disney Dreamlight Valley is Pride of the Valley. En dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: de Lion King maakt zijn opwachting in de vallei. Nadat Scar al eerder in de vallei verscheen, kun je nu de realm van Simba en Nala bezoeken. Natuurlijk komt deze update ook met een nieuw sterrenpad, nieuwe quests en interacties met de twee leeuwen. Dit betekent wel weer een nieuwe realm om vrij te spelen, waarvoor weer Dreamlight verzameld moet worden.

Ik moet eerlijk zijn, ik heb best even moeten spelen voordat ik toegang tot de content van deze update had. Mijn voorraad Dreamlight was namelijk niet erg groot. Ik weet niet of ik hier de tijd en moeite voor had genomen als ik dit artikel niet moest schrijven. En het zou geen voorjaarsupdate zijn zonder dat er ei-gerelateerde content voorbij komt. Hiervoor zijn ook veel nieuwe recepten beschikbaar en zelfs nieuwe companions. Het is het dus zeker waard om hiermee aan de slag te gaan. Naast de nieuwe companions krijgen ook de bestaande kleine diertjes in de vallei een upgrade. Nog meer reden dus om van alle dieren jouw vrienden te maken.

Naast de nieuwe personages krijg je nu ook de mogelijkheid om je eigen park te creëren. Er zijn verschillende items toegevoegd waarmee je iconische elementen uit de Disney parken in de vallei kunt krijgen. Hoewel dit soort content misschien niet direct in de vallei thuishoort, is het wel een leuke manier om wat meer Disney-magie in je game te krijgen. Als je hier nog ruimte voor hebt natuurlijk, want met alle huizen en decoraties die inmiddels in de game zitten, kan ruimte zo langzamerhand best een probleem worden. Maar naast ruimte wordt tijd een probleem. Er is zoveel om vrij te spelen dat je er soms gewoon niet meer aan toekomt.

Dreamlight Revisited 3

De magie in Disney Dreamlight Valley houden

Het belangrijkste wat deze game nog te wachten staat is natuurlijk multiplayer. De toevoeging van multiplayer in Disney Dreamlight Valley staat voor 2023 op de roadmap. Dit gaat natuurlijk veel mogelijkheden aan de game toevoegen. Ik hoop dat ze voor de multiplayer het op een manier doen waarbij het erg makkelijk is om elkaar te bezoeken. Het zou ook ontzettend leuk zijn als je items kunt uitwisselen of elkaar cadeaus kunt geven. Ik hoop ook dat de personages die jij rond hebt lopen reageren op je gasten om de vallei nog echter aan te laten voelen.

Daarna is er natuurlijk nog de belofte van free-to-play. Je ziet hier al wel sporen van in de game in de vorm van micro-transacties. Gelukkig zijn deze niet nodig om van de game te genieten en zijn de meeste elementen waar je nu voor zou grinden niet te koop. Ik hoop dat dit in de toekomst ook zo blijft, zodat de game voor iedereen leuk blijft. Het verzamelen van (veel) Dreamlight is op dit moment namelijk een flinke taak en hoewel ik graag manieren zou zien om dit makkelijker te maken, is het kopen van Dreamlight niet het antwoord. Dreamlight verzamelen betekent nu het onderhouden van de vallei en het ondernemen van verschillende activiteiten. Met andere woorden, het is waar de game om draait. Als je dit zou kunnen kopen, haal je dit element uit de game en blijft er in die zin vrij weinig over van hoe de game is begonnen.

Tenslotte nog de mogelijke nieuwe personages. Oh, er zijn zoveel personages die nog aan de game toegevoegd kunnen worden. Dit is ook te zien aan de hoeveelheid dichte deuren die nog in het kasteel te vinden zijn. Er zijn een aantal personages die absoluut niet mogen ontbreken in Disney Dreamlight Valley. Dit brengt natuurlijk ook genoeg meubels, kleding en quests met zich mee. Dit is een game die een eindeloze voorraad aan nieuwe content heeft en ik hoop dat ze hier goed gebruik van maken. Al moeten ze niet te hard van stapel lopen, want voor de casual speler kan het snel overweldigend worden als er een hele rij aan personages klaarstaat om vrij te spelen. Ik hoop dat ze in de toekomst manieren toevoegen om bijvoorbeeld Dreamlight makkelijker te verzamelen zonder dat je er voor hoeft te grinden als je de game weer een keer speelt na een grote update.

Dreamlight Revisited 2

Hoewel de magie mij wel weer een beetje heeft aangestoken, moet ik zeggen dat er nog steeds een deel van mij is die de game te veel werk vind. Zeker het verzamelen van Dreamlight is een flinke taak als je een realm wilt vrijspelen. Natuurlijk als je de game regelmatig speelt zal je aardig wat Dreamlight klaar hebben liggen, maar dat is natuurlijk voor lang niet iedereen het geval. De updates die gedaan zijn hebben leuke en interessante content toegevoegd en ik zal zeker vaker terugkomen bij deze game. Ik ben ontzettend benieuw wat er met de game gaat gebeuren als de multiplayer en free-to-play aspecten worden toegevoegd. Ik kijk er nu al naar uit om met mijn vrienden tussen de Disneypersonages door te lopen. De magie is nog levend en ik denk dat Disney Dreamlight Valley zeker nog de moeite waard is, met de mogelijkheid een absolute must-play te worden als ze het goed doen.

Over auteur Evelien de Geus

Evelien de Geus Als doorgewinterde editor kent Evelien alle shortcuts van edit software uit haar hoofd. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig video die online komt op Gameliner, eerst onder handen is genomen door Evelien. Naast het editten van video's, neemt Evelien ook graag met enige regelmaat de controller ter hand. Veel gespeelde games zijn dan League of Legends, Minecraft en De Sims 4. Maar ook voor het opfleuren van haar Animal Crossing: New Horizon eiland draait Evelien haar hand niet om.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?