Alle aankondigingen van de State of Play 30/05

Geplaatst: 31 mei 2024 00:00
Aangepast: 16 juni 2024 21:01
-

Het is weer tijd voor een gloednieuwe State of Play. PlayStation heeft de eer om het showcase-seizoen af te trappen met maar liefst 14 nieuwe trailers. Ja, mocht je een PS5 en/of een PS VR2 in huis hebben, dan valt er genoeg om van te genieten. In dit artikel bieden we een mooi overzicht. Zo kom je mooi te weten wat er allemaal langs is gekomen en welke games je op de wishlist kan pleuren. Zit je er klaar voor? Dit zijn alle aankondigingen van de State of Play van 30/05! Dit item wordt in de loop van de nacht aangevuld.

God of War: Ragnarök

Herman Hulst is duidelijk over de strategie van PlayStation. Geen woorden, maar daden! Daarom is het maar goed ook dat de pc-port van God of War: Ragnarök eindelijk uit de doeken is gedaan. Kratos mag het Steam-platform onveilig gaan maken, terwijl hij het opneemt tegen de mythische wereld van de Noorse goden. Uiteraard zit de gratis Valhalla DLC erbij inbegrepen. Check hier onze review van God of War: Ragnarök.

Concord

Dé live-service knaller van PlayStation maakt een opkomst. In Crater City krijg je te maken met diverse buitenaardse 'mensen'. We maken kennis met wat bonte crews aan huurlingen. Deze 5v5 first-person shooter ben je onderdeel van de Northstar. Deze 'free gunners' strijden tegen elkaar - als echte bounty hunters onder elkaar. De nieuwe trailer toont de eerste gameplay van Concord en we zien de eerste speelbare personages. Op 23 augustus wordt de game beschikbaar gemaakt voor de PS5 en pc. In juli kan je al met de bèta aan de haal.

Astro Bot

Een vrolijke 3D-platformer maakt zich gereed voor de PS5! In september kun je klauteren met de mascotte van de PlayStation-console. Ja, natuurlijk hebben we het over Astro Bot!

Monster Hunter Wilds

Capcom komt vrolijk langs met een knaller van jewelste. De tweede trailer van Monster Hunter Wilds is namelijk onthuld. De eerste gameplaybeelden komen hierin voor, maar we krijgen ook een idee waar het narratief ditmaal overgaat. De open-wereld wordt in alle glorie getoond en uiteraard zien we een aantal nieuwe monsters voorbij komen. Ben jij klaar om de jacht te starten in 2025?

Where Winds Meet

De Chinese gamemarkt wordt ook in de console-space steeds nadrukkelijker gerepresenteerd. De actievolle Where Winds Meet hebben we al een tijdje moeten missen, maar de oriëntale Wuxia open-world action-adventure RPG liet een impact achter tijdens de State of Play. Een aantal eindbazen passeren de revue en het doel van de protagonist lijkt duidelijk: bescherm die kleine baby met je leven.

Dynasty Warriors: Origins

Het nieuwste deel in de langlopende franchise is zojuist onthuld. Enorme legers trekken te velde in deze actievolle titel. Een naamloos personage wordt uitgeroepen tot een ware held in Dynasty Warriors: Origins.

Silent Hill 2 Remake

Angela en James komen langs om ons te vertellen wanneer we met de felbegeerde remake van Bloober Team en Konami aan de slag kunnen. Dit is de releasedatum van de Silent Hill 2 Remake.

Echter, dat was nog lang niet alles! Check hier de volgende nieuwtjes:

  • Marvel Rivals was van de partij tijdens de State of Play. Hierbij hebben we meteen bevestiging ontvangen dat de Marvel-FPS ook lanceert op de current-gen consoles.
  • Alien: Rogue Incursion is dé VR-horrorgame voor de fans van de langlopende franchise.
  • Path of Exile 2 komt al heel wat jaartjes voorbij. We hebben eindelijk een releasewindow te pakken. De Early Access-periode gaat van start aan het einde van dit jaar.
  • Skydance's BEHEMOTH - ken je die nog? De VR-game waarin je tegen gigantische monsters vecht is nog steeds in ontwikkeling.
  • Until Dawn komt naar de pc en PS5. Dat was natuurlijk al bekend. Ditmaal zagen we echter de eerste gameplaybeelden van de horrorgame op de nieuwe platformen. Eind dit jaar kun je ermee aan de slag.
  • Ballard of Antara is één van de nieuwe aankondigingen. Deze fantasierijke RPG geeft jou een bijzonder doel: zorg dat de wereld van Para weer tot bloei komt.
  • Infinity Nikki is dé game als je houdt van vreemde Aziatische taferelen. Het is namelijk een open-wereld 'dress-up' avonturengame. Het moet maar net je ding zijn. In de zomer kun je de PS5 bètatest meemaken.

Wat vond jij van het evenement? Laat het ons weten in de comments en vertel dan vooral wat jouw favoriete game van de line-up was.

Bron: PlayStation
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord