Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Counter-Strike: Global Offensive

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 21 augustus 2012
  • Platformen Pc
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

eSports: CS:GO speler Richard 'Xizt⁠' Landström stopt ermee

Na een carrière van twaalf jaar heeft Richard "⁠Xizt⁠" Landström besloten dat het tijd is om te stoppen. De professionele Counter-strike: Global Offensive speler heeft wel de intentie om in de esport scene te blijven.

Xizt⁠ begon zijn carrière in 2009 en won vooral met het team Ninjas in Pyjamas flink wat toernooien. Dat is echter niet het enige team waar hij voor speelde, want hij was ook een onderdeel van FaZe, Fnatic en Dignitas. Bij Fnatic en Dignitas had hij een stuk minder succes. In een interview vertelt hij dat hij de laatste jaren al minder motivatie had om de game urenlang te spelen en vooral frustraties voelde. Naast de vele toernooien die hij heeft gewonnen is het hem ook drie jaar gelukt om in de lijst van de top twintig spelers van CS: GO te belanden. Xizt zegt dus vaarwel tegen een succesvolle carrière en heeft plannen om in de esport scene te blijven als coach of analist.

⁠Met de plannen die ⁠Xizt heeft en zijn kennis van de Counter-Strike: Global Offensive esport scene is het geen verrassing als binnenkort als coach aan de slag gaat. 

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?