League of Legends

  • Ontwikkelaar Riot Games
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2009
  • Platformen Pc
  • Genre MOBA
  • Gameliner score -

eSports: Misfits Gaming verkoopt LEC-plek aan Heretics

Misfits Gaming heeft nogal verrassend nieuws naar buiten gebracht. De organisatie heeft namelijk besloten om hun LEC-plek te verkopen.

In 2017 werd Misfits Gaming onderdeel van de EU LCS, wat we nu kennen als de LEC. Hoewel het team nooit het Europese kampioenschap wist te winnen is het wel een iconisch team geworden. Zo wisten het in 2017 een game te winnen tegen het krachtige SKT1 Telecom tijdens het Wereldkampioenschap. Misfits Gaming heeft echter besloten om te stoppen met hun League of Legends team. Dit betekent dat Misfits volgend jaar niet meer te zien is in de LFL en LEC. Het team Heretics heeft de aankomende lege plek van Misfits met een flink bedrag overgenomen. De spelers van Misfits komen hierdoor aan het einde van het seizoen zonder team te zitten, tenzij Heretics besluit om ze een contract aan te bieden. De reden voor deze beslissing? Misfits Gaming heeft besloten dat ze meer tijd en geld willen steken in het opleiden en begeleiden van content creators.

Voor de spelers is dit een lastige periode aangezien de Summer Split nog in volle gang is en Misfits Gaming een kans heeft om de play-offs te halen.

Misfits Gaming verlaat in 2023 de LEC, waardoor Heretics pas het volgende seizoen in actie komt.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?