Gameruzie mondt uit in bloedbad

Het gebeurt maar al te vaak dat politici en beroemdheden beweren dat gamers gewelddadig zijn. Vandaag is de discussie weer aangewakkerd, nadat er in de Chinese stad Tsjoengking vijf jongeren gestorven zijn tijdens een vechtpartij in een gamecentrum.

Echte taalkundigen zullen de ironie inzien van het incident. De stad Tsjoengking is beter bekend als Chongqing, waarvan de vrije vertaling "dubbel feest" is. Echt een feestelijke stemming was er vandaag echter niet. Zoals al eerder gezegd zijn er vijf jongeren gestorven en daarnaast nog twee gewond geraakt nadat er een vechtpartij ontstond. De aanleiding was een discussie tussen enkele jongeren en de manager van het centrum. De exacte toedracht is niet bekendgemaakt.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?