Geen toekomst voor schijfloze consoles

Geplaatst: 25 april 2008 12:46
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Over vier dagen vertrekt een groot deel van de gamecommunity richiting Liberty City. De ene helft richting de Blu-ray variant van Sony. De andere helft zoekt haar heil op de Xbox 360. Aan de vooravond van deze grote release duiken er nu toch wat negatieve berichten op met betrekking tot die laatste.

Zoals bekend zal de Xbox 360-versie beschikken over exclusieve content die ter download aangeboden zal worden. Voor deze extra content is ruimte nodig op de harde schijf en daar ontstaat het probleem volgens onder ander Sam Houser van Rockstar.

Ook lead game designer Rory McGuire van The Bourne Conspiracy geeft aan dat de harde schijf standaard geleverd zou moeten worden bij de Xbox 360. Daardoor zou het Arcade-pack met een memorycard in plaats van een harde schijf, voor de toekomst geen bestaansrecht hebben.

De harde schijf zou onder andere nodig zijn voor het sneller laden van grote spelgebieden. Nadeel is echter dat gamers te maken krijgen met een korte installatieperiode. Dit nadeel zou echter niet opwegen tegen de voordelen die een harde schijf kan bieden. Vooralsnog stelt Houser erop te vertrouwen dat Microsoft met een passende oplossing komt voor toekomstige opslagproblemen.

Lees meer