Gerucht: Samsung komt mogelijk met gamingdienst: PlayGalaxy Link

Begin dit jaar startte smartphonefabrikant Apple haar eigen gamingdienst genaamd: Apple Arcade. Het gerucht gaat nu dat aartsrivaal Samsung ook met een eigen gamingdienst komt: PlayGalaxy Link.

Eerder deze week heeft Samsung het nieuw handelsmerk 'PlayGalaxy Link' ingediend in Amerika bij de United States Patent and Trademark Office. Op 26 april is het handelsmerk ook in het Europese register verschenen. Het gerucht gaat dat dit wel eens de nieuwe gamingdienst van Samsung kan zijn. Wat de registratie verdacht maakt is de omschrijving die aan het handelsmerk toegekend is. Zinnen als "aanbieden van computer games" en "downloadbare game software" zijn hierin terug te vinden.

Wat het allemaal nog verdachter maakt is het feit dat Samsung eerder deze maand een partner heeft gevonden in het Finse bedrijf Hatch. De twee bedrijven hebben samen een nieuw 5G cloud gaming-dienst gelanceerd in Korea. De smartphoneproducent beschikt dus al over de benodigde middelen om zelf een gamingdienst op de markt te brengen.

Mocht het gerucht kloppen, dan maakt PlayGalaxy Link het in de toekomst mogelijk om online games te spelen op Galaxy smartphones en tablets.

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?