GTA IV verslaat Iron Man?

Geplaatst: 14 april 2008 13:11
Aangepast: 12 mei 2018 11:38
-

Zal Koninginnedag dit jaar in de soep lopen door mogelijk slecht weer? Of doordat GTA IV een dag voor Koninginnedag in Nederland uitkomt en iedereen aan de buis gekluisterd houd? Wie wil er dan nog gaan koekhappen of spijkerpoepen op het dorpsplein en een oranje tompoes eten ter ere van Hare Majesteit, terwijl je thuis achter je tv ook spannende avonturen met Niko kunt beleven?

Waarschijnlijk zal het allemaal wel meevallen hier, maar Paramount Pictures in Hollywood, dat ongeveer gelijktijdig met GTA IV de blockbuster Iron Man uitbrengt, begint toch wel een beetje zenuwachtig te worden.

Iron Man is gebaseerd op de Marvel stripserie met dezelfde naam en vertelt het verhaal over misdaadbestrijder Tony Stark. Met een prijskaartje van 186 miljoen dollar hoopt men dan ook niet in de rode cijfers te eindigen, maar met een flinke kaskraker te komen.

GTA IV en Iron Man mikken allebei op dezelfde doelgroep en nu is de vraag wie er als uiteindelijke winnaar uit de strijd komt. Nou ja, strijd? Eigenlijk heeft GTA IV nu al gewonnen want de buzz rondom deze game is zo ongelooflijk groot, dat film- en muziekmaatschappijen de games industrie zéér serieus moeten nemen bij het plannen van hun kalender.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto IV

Ontwikkelaar:

Rockstar North

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

19 april 2008

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Lees meer