HME 2008: veel pc's, weinig games

Geplaatst: 2 december 2008 07:58
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Vroeger. Vroeger was alles beter. Vroeger had je nog kuilen, in plaats van bulten. Vroeger had je nog een Gameplay, nu niet meer. Het vertrek van de Gameplay zorgde ervoor dat het ontbrak aan een gave gamebeurs in Nederland. Met FirstLook 2008 is geprobeerd dat gat op te vullen. Dat is deels gelukt, al wist FirstLook niet zo groot te ogen als de Gameplay destijds was. Met Het Multimedia Event (HME) probeert men het dit jaar nog een tweede keer. Deze keer niet alleen games, maar een combi van onder andere de HCC-dagen en de Gameplay. Dat beloofde veel computers en games. Voor ons Gameliners dus een must om op z'n minst een kort bezoekje te brengen.

Zoals gezegd moet HME om pc's én (console/handheld)gaming draaien. De pc's waren dan ook in groten getale aanwezig. Met overklokcompetities en casemodwedstrijden was er genoeg leuks om naar te kijken voor de pc-freaks onder ons. Bij de casemods stonden een aantal prachtige ontwerpen, waarbij ons oog vooral viel op de Killzone-casemod en de computer die verbouwd was tot R2-D2 van Star Wars. Ook qua verkoop was er veel te krijgen. Pc's gingen al voor 29 euro de deur uit en ook voor de nieuwste onderdelen en handige producten kon je terecht. Voor de liefhebbers waren er ook korte presentaties en cursussen te volgen over programma's als PhotoShop en videobewerking.

Allemaal leuk en aardig, maar wij Gameliners waren over het algemeen toch meer geïnteresseerd in de games. En dat viel helaas een beetje tegen. Hier en daar werden kleine competities gehouden, waaronder een Call of Duty: World at War- en Quake-competitie, waarbij je leuke prijzen kon winnen. Ook kon je op een paar plaatsen Guitar Hero: World Tour spelen, en waren er een aantal gratis online titels te bekijken. Maar wat toch tegenviel, was dat er zo weinig uitgevers aanwezig waren. Alleen Microsoft was aanwezig met een flink aantal demo-pods. Onder andere FIFA 09, Shaun White: Snowboarding en Gears of War 2 waren te spelen. Mooie games, maar wel games die al een tijdje uit zijn. De aankomende Prince of Persia was de enige nog niet uitgekomen titel die me opgevallen is. Jammer, want als dít de oude Gameplay moest vertegenwoordigen op HME, dan zit er iets goed fout.

Een tweede minpunt aan HME - vooral voor de mannen en enkele vrouwen - was de bijzonder kleine hoeveelheid boothbabes. Wat balen dat niemand de moeite heeft genomen een paar mooie vrouwen in dienst te nemen voor de promotie. In tegenstelling tot dat zaten we opgescheept met een oude, lelijke man die ons een toetsenbordschoonmaaksetje wilde aansmeren. Heel handig, maar ik kon er niet van kwijlen. De zwarte Ford Mustang GT die tegenover hem stond dan weer wel, al was er geen mooie dame bij die erop wilde liggen voor de foto.

Al met al was HME 2008 dus vooral een beurs voor de computerliefhebbers onder ons. Gaming was wel mogelijk, maar dan ook voornamelijk op pc's. Console- en handheldliefhebbers leken helaas achtergesteld te worden. Voor iedereen die al gaat kwijlen bij het denken aan pc's, wat erin verstopt zit en wat je ermee kunt was Het Multimedia Event een aanrader. Voor gamers die de pc slechts als werkpaard zien, was er helaas weinig aan. Als er dan ook nog eens geen schaarsgeklede dames zijn, tja

Lees meer