I-Cocoon: De ultieme game-ervaring

Stel je voor, een game als Call of Duty spelen zoals je 'm nog nooit gespeeld hebt. Je kijkt om je heen, ziet een vijand en schiet 'm neermet je arm.

De naam zegt het al, de Immersive Cocoon is een levensgrote cocon, waar een persoon staand in past. De interface wordt volledig gecontroleerd door motion-sensor camera's aan de binnenkant van de cocon. De gamer zit of staat volledig in een 3D interactieve wereld. Kennen jullie allemaal deze scene uit 'Minority Report' waarin Tom Cruise met zijn handen de interface van de futuristische computer bestuurd? Deze machine is door dat idee geïnspireerd, er zijn dus geen controllers meer nodig, de controller ben jij zelf. Volgens NAU is het mogelijk om in dit apparaat te vechten in een kung fu game of zwemmen in een oceaan met real-time reactie van de omgeving in surround display en geluid. Niet voor mensen met claustrofobie dus. Het enorme apparaat is nog in de conceptfase en ook al zien we dit ding nog niet snel bij iemand thuis staan, het vooruitzicht op deze technologie is fantastisch.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?