Konami klaagt producenten muziekgames aan

Geplaatst: 25 december 2008 15:15
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Konami staat voor veel Dance Dance Revolution fans bekend als de grootste producent van muziekgames. Karaoke Revolution, BeatMania, Guitar Freaks, Dancing Stage SuperNova en het nog niet uitgekomen Rock Revolution zijn allemaal het werk van de Japanse uitgever en ontwikkelaar. Aanvankelijk had Konami niet verwacht dat er op de Europese en Amerikaanse veel vraag zou ontstaan naar ritmische en muzikale spellen - vandaar ook de onbekendheid. Nu onder andere Harmonix al meer dan twee jaar geleden aangetoond heeft met Guitar Hero dat er wel degelijk vraag is naar deze producten speelt Konami de gebeten hond.

Volgens Konami heeft Pentavision, een Aziatische ontwikkelaar, patenten geschonden. Konami geeft aan dat er sprake is van schending op intellectueel eigendom. De reden: Pentavision ontwikkelde de in het Westen onbekende DJ Max serie zonder toestemming.

Eerder klaagde het Japanse bedrijf ook Harmonix, MTV en Viacom aan wegens geschonden patenten door het uitbrengen van Rock Band. Door middel van de rechtzaken probeert Konami te zorgen dat de bedrijven de spellen niet meer uit mogen brengen en 'opgelopen schade' vergoed te krijgen.

Lees meer