Konami klaagt producenten muziekgames aan

Konami staat voor veel Dance Dance Revolution fans bekend als de grootste producent van muziekgames. Karaoke Revolution, BeatMania, Guitar Freaks, Dancing Stage SuperNova en het nog niet uitgekomen Rock Revolution zijn allemaal het werk van de Japanse uitgever en ontwikkelaar. Aanvankelijk had Konami niet verwacht dat er op de Europese en Amerikaanse veel vraag zou ontstaan naar ritmische en muzikale spellen - vandaar ook de onbekendheid. Nu onder andere Harmonix al meer dan twee jaar geleden aangetoond heeft met Guitar Hero dat er wel degelijk vraag is naar deze producten speelt Konami de gebeten hond.

Volgens Konami heeft Pentavision, een Aziatische ontwikkelaar, patenten geschonden. Konami geeft aan dat er sprake is van schending op intellectueel eigendom. De reden: Pentavision ontwikkelde de in het Westen onbekende DJ Max serie zonder toestemming.

Eerder klaagde het Japanse bedrijf ook Harmonix, MTV en Viacom aan wegens geschonden patenten door het uitbrengen van Rock Band. Door middel van de rechtzaken probeert Konami te zorgen dat de bedrijven de spellen niet meer uit mogen brengen en 'opgelopen schade' vergoed te krijgen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?