Meerdere Bandai Namco-games de prullenbak in

-

Volgens het journalistieke platform Bloomberg is het hommeles bij Bandai Namco Studios. Meerdere games zijn geannuleerd en een deel van het personeel is hun werk niet meer zeker.

Tenminste, dit is wat Bloomberg rapporteert in een nieuwe publicatie. Er worden stevige aantijgingen gemaakt, onder andere het feit dat Bandai Namco Studios (de in-house ontwikkelaar, niet de uitgever) gebruik zou maken van zogeheten 'expulsion rooms'. Medewerkers zouden naar deze uitzettingskamers worden gebracht met geen taken, zodat ze eerder zelf ontslag zouden nemen en de werkgever ze niet hoeft te ontslaan. In Japan komt dit voor vanwege de strenge arbeiderswetgeving. Volgens Bloomberg hebben meerdere anonieme medewerkers het gebruik van dit soort praktijken gemeld bij de website en zijn er al honderd werknemers opgestapt sinds april, maar Bandai Namco Studios ontkent dat dit is gebeurd. Ze geven aan geen werknemers uit het bedrijf te willen pushen. Wel is het aannemelijk dat er meerdere games zijn geannuleerd vanwege een gebrek aan vraag. Games gebaseerd op One Piece, Naruto en een project voor Nintendo gaan het levenslicht niet meer zien, aldus Bloomberg. Bandai Namco geeft niet concreet aan om wat voor soort games het gaat, maar laat wel weten titels te hebben geschrapt.

Opmerkelijke gang van zaken, gezien Bandai Namco de afgelopen jaren toch enorme successen heeft geboekt. Ook recent konden ze groene cijfers noteren voor Dragon Ball: Sparking! Zero - de actiegame verkocht maar liefst drie miljoen eenheden binnen de eerste releaseweek.

Bandai Namco geannuleerde games

Mocht het verhaal een staartje krijgen, dan lees je het bij Gameliner.

Bron: Bloomberg
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord