Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Baldur's Gate 3

  • Ontwikkelaar Larian Studios
  • Eerste releasedatum 6 oktober 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre RPG
  • Gameliner score

Microsoft had Baldur's Gate 3 zwaar onderschat

Gamesite Polygon meldt dat Microsoft Baldur's Gate 3 enorm heeft onderschat. Dit blijkt uit gelekte emails van Microsoft.

Microsofts aanvankelijke onderschatting van het succes van Baldur's Gate 3 is aan het licht gekomen via een gelekte e-mail uit mei 2022, die is onthuld als onderdeel van de FTC versus Microsoft-zaak. In de e-mail werd de game een "second-run Stadia PC RPG" genoemd en werd het onderaan een tabel geplaatst waarin aankomende games werden beoordeeld voor mogelijke opname in de Xbox Game Pass abonnementsdienst. Deze beoordeling stond in schril contrast met de latere prestaties van Baldur's Gate 3 na de volledige lancering op 3 augustus. Baldur's Gate 3 kende een opmerkelijk succes, met een piek van 875.343 gelijktijdige spelers en een aanzienlijke spelersbasis, met bijna 200.000 gelijktijdige spelers ten tijde van het rapport. Baldur's Gate 3 was oorspronkelijk gepland voor Google Stadia en pc, zonder exclusiviteitsovereenkomst. In februari legde Larian Studios uit dat de game geen geplande Xbox-release had vanwege problemen met de compatibiliteit van split-screen co-op op de Xbox Series S, de goedkopere console van Microsoft. Microsoft eist dat de functies van de Xbox Series X en Series S gelijk zijn, wat leidde tot het uitstel. Na het grote succes van Baldur's Gate 3 heeft Microsoft echter concessies gedaan en Baldur's Gate 3 gaat op Xbox lanceren zonder ondersteuning voor split-screen co-op op de Xbox Series S. Het resultaat is dat Baldur's Gate 3 nu naar verwachting later dit jaar op Xbox verschijnt, wat de aanvankelijke verkeerde inschatting van het potentieel door Microsoft verder onderstreept.

Baldurs Gate 311

Baldur's Gate 3 is nu te spelen op pc en PlayStation 5. De game verschijnt later dit jaar dus alsnog op de Xbox Series-consoles.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?