Netflix doekt gamestudio in California op

-

De triple-A gamestudio van Netflix lijkt te zijn opgeheven. Diverse berichtgeving toont aan dat 'Team Blue' helaas een vroegtijdig einde is toegeschreven.

Het nieuws wordt wereldkundig gemaakt door journalist Stephen Totilo via zijn website Game File. De gamestudio ging door het leven met de codenaam 'Blue' en kwam in de schijnwerpers te staan vanwege de inclusie van een aantal veteranen uit de gameindustrie. Denk maar aan Joseph Staten (Halo, Destiny), Chacko Sonny (Overwatch) en Rafael Grassetti (God of War). Volgens Totilo is de gamestudio opgedoekt vanwege het nieuwe management. Een aantal verse bazen zijn aangesteld voor Netflix Games en die hadden geen vertrouwen meer in de productie van een nieuwe triple-A game. Netflix Games blijft echter investeren in het gamelandschap, maar de hoge risico's gaat het liever uit de weg.

Netflix heeft zelf nog niet gereageerd op de berichtgeving.

Bron: Game File
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord